No e`vi her igjen!

Mars

Jepp, Mars er over oss. Stadion klargjøres, borteturene er kommet i nettbutikken, teasere sendes på tv med bilder fra fjorårets minner. I lunsjen på jobben diskuteres det ivrig om forventninger og frykt. Det er en herlig tid for oss som elsker fotball. Det vitner om at om kort tid kan du se flomlysene lyse opp hele området rundt stadion, og tusenvis av mennesker i alle aldre pakker på seg røde klær og vandrer tett i smågatene fra alle kanter inn mot plassen hvor vi alle har i mange år delt sorger og gleder, fortvilelse og eufori! Uansett om du sitter på Sparebanken eller står på Store Stå så er vi der sammen for å dele kjærligheten til verdens vakreste klubb i verdens vakreste by!

Første stopp: Odd i Skien

I skrivende stund er det 13 dager til årets første kamp. Borte mot Odd i Skien, og vi sender selvfølgelig en full buss med bergensere avgårde for å fortsette det fantastiske arbeidet som gjøres fra tribuneplass over hele landet, uansett hvilke bakgård eller bygd vi besøker.  Kampene er allerede fastsatt fram til sommerferien og full oversikt over hvilke kamper vi organiserer turer til, finner du ved å trykke her eller besøke nettbutikken hvor vi legger ut turene etter hvert som detaljene rundt reisemåte er avgjort. Vi har fortsatt avtale med NSB(nekter å omtale de som VY) om å sende dere trygt og timelig med tog til alle østlandskampene, i tillegg til at vi har avtale med lokale bussselskap for å frakte oss rundt i bygde-Norge.

Årsmøte Bataljonen
Rett før seriestart avholder Bataljonen årsmøte, dette vil finne sted på Stadion torsdag 21. mars kl 18.30 i Presserommet. Info om dette finner du også på vår Facebook-side. Bryr du deg om hva som skjer på tribunen og ønsker å påvirke hvordan og hva Bataljonen skal jobbe med kommende året og hva vi har jobbet med i fjor, så er dette rette plassen for deg.

Ny tribune og lukkede hjørner

Foto: Brann.no

Når vi inntar plassene våre på årets første hjemme kamp, så møter det oss en splitter ny tribune med lukkede hjørner. Dette vil utvilsomt hjelpe oss stemningsmessig når lyden fra tribunene ikke forsvinner ut i løse luften men heller smeller fra alle kanter når mektige Store Stå trykker til. Å si at vi har en fantastisk stemning i 90 minutter hver kamp vil være en overdrivelse, vi har masse å gå på enda men til tider så løfter taket seg når alle trøkker til på sangene. En oppfordring fra forsangerne til kommende sesong er bruke stemmen din for alt det er verdt. Gi alt, når du våkner dagen etterpå skal det kjennes at man har presset stemmebåndet til det ytterste.

Forsangere

Som mange har sett de siste sesongene så har vi valgt å ha mer synligere forsangere som står i front nede ved gjerdet. Dette for å prøve å koordinere bedre med andre lydhøre steder på stadion og for å unngå at sangene synges firstemt. I tillegg prøver vi å få med oss når det startes sanger andre steder enn fra Store Stå slik at vi kan få Store Stå til å hoppe på disse sangene.
Vi har forståelse for at folk kan føle at så tydelige forsangere gjør at færre starter sanger andre steder, derfor ønsker vi å påpeke at det er INGENTING i veien med å starte sanger andre steder, da det som oftest fører til en etterlengtet pause for halsen. Eneste som er viktig å tenke på når man skal starte en sang er timing i forhold til kampbildet, starter man en sang i akkurat rette øyeblikket så har den en tendens til dra med seg mange mange flere.

Visuell tribune

Foro: BGG

Synlighet er også en annen viktig faktor på tribunen. På «Byen e` Bergen» så SKAL skjerfet opp over hodet, når forsangerne løfter armene over hodet på enkelte sanger – så ønsker vi at alle på tribunen gjør det samme. Innimellom kommer det sanger der det oppfordres å hoppe, er du fortsatt ung og sprek så bli med på hoppingen, tilhører du den litt mindre unge og litt mindre spreke delen så er det helt innenfor med seniorhoppet, som tilsier at du kun trenger å bøye knærne i samme takt. Noen har sikkert lagt merke til at forsangerne ofte kjører den varianten, ettersom vi dessverre ikke er like ung og sprek som vi en gang var og ofte våkner opp med gangsperr i lårene etter en kamp.

Store Stå – Et sangfelt!!
I forhold til stemning på tribunen så ønsker vi å påminne alle som kjøper seg en billett på Store Stå følgende: Store Stå er et sangfelt. Her forventes det at man bidrar med å synge framfor å trykke på telefonen eller putte tyggis i øret på han foran deg. Det finnes ikke flaut å synge når man står på en tribune uansett om du synger som Helge Jordal eller Sissel Kyrkjebø. Unngå å mumle teksten, trøkk til med all kraft og ta deg en Doc når du kjenner det begynner å rive i halsen så er det mer enn godt nok!

Nye sanger
I løpet av en sesong dukker det stadig opp nye sanger på tribunen, vi prøver etter beste evne å oppdatere sangsiden vår så snart det kommer en ny sang, her ligger i ut full tekst sammen med klipp fra originalmelodien. Sangbibelen vår kan du sjekke ut her!

Før hjemmekamper så vil vi også i år samles på Fotballpuben i timene før kamp. Det går gratisbusser fra Puben og opp til Stadion i tide til kampstart.

!!VIKTIG OPPFORDRING FRA BRANN!!
Vi har fått en del tilbakemeldinger fra klubben på at spillerne setter utrolig stor pris på de gangene vi allerede under oppvarmingen står på tribunen å lager liv og at de mener det har en veldig positiv innvirkning på laget så tett inn på kampstart.
Vi håper derfor at alle kan prøve å stille så tidlig som mulig på tribunen i årets sesong, både hjemme og borte. Dette gjør også jobben til Tifo-gruppen mye enklere da de ofte trenger hjelp av mange for å gjennomføre tifoene som er planlagt. Tifogruppen og BGG er som oftest på plass på tribunen 1 time før kampstart, så hiv dere med.

Ønsker du å støtte Tifo-gruppens arbeid og bidra til at vi lager det beste tribuneshowene i Norge? Da kan du gjøre det ved å å enten bruke Vipps #39836 eller overføre til kontonummer 3628 52 72607. Husk å merke donasjonen med «Tifo-guppen»

Vi gleder oss til se både kjente og nye ansikter på tribunen i 2019!

Eliteserien 2019 – kjør oss opp!!