• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Hvor god var egentlig Kniksen?

Started by krøvel vellevold, December 04, 2008, 17:10:53 PM

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Go Down

TCAC

Det var faktisk ikke så dumt. 15 min arbeid i Photoshop så er logoen fiksa også. Det må da i tillegg slå Kniksen-hyllesten ned i støvlene. Case closed?

Nixon

Rød makt på Hansa!

Spelaren

Vi e Gran, Bergens stolthet!
SK Gran, Bergens stolthet!

Ifra Gra-an til Paldan, har mitt hjerte stått i Brann (dersom navneskiftet er uaktuelt)
Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

KEA


krøvel vellevold

Quote from: TCAC on December 10, 2008, 11:25:49 AM

Haha. Og du tar ikke hintet da altså? Er det utenkelig å være Brann-supporter uten å være brennende engasjert i å dyrke så mange personer fra fortida som mulig? Er man automatisk likegyldig til hele klubben om man ikke bobler av glød og entusiasme overfor forslag om å udødeliggjøre Branns kontor- og korridormennesker opp gjennom historien? Skjønner godt at folk ser jeg fornøyd med kun å ha Norges største fotballhelt å forholde seg til jeg, og da er det egentlig knekkende likegyldig hvor god han EGENTLIG var dersom man gjør regnestykket så komplisert som mulig.


Kontor- og korridormennesker? Klubbens stifter hadde neppe noe kontor! At folk driter i hvem som startet klubben vi elsker, er skuffende. Det viser jo at folk egentlig er likegyldige til at klubben vår ble Brann og ikke noen annen. Selvsagt hadde vi elsket "en annen klubb" like høyt, om det var den som ble byens lag. Men hvilken relevans har det? Vi hadde jo elsket RBK like høyt om vi var trøndere. Da er det plutselig ikke så viktig å bortforklare det hele med tilfeldigheter lenger...

Bare Brann er Brann. Og at Brann ble en ledende klubb i byen, kan vi takke Gran & co for. De gjorde antagelig en solid jobb siden de fikk klubben rett til topps i bergensfotballen allerede fra starten av. Hadde det ikke vært for Gran & co, kunne Brann like gjerne blitt et hvilket som helst breddeidrettslag som alle andre. Det vet vi ikke. At folk bare trekker på skuldrene og sier "jaja, hadde ikke vi fått Brann, så hadde vi holdt med noen andre i stedet", vitner om en særdeles lav klubbfølelse. Selvsagt er det sant at vi hadde holdt med et annet lag, og vi hadde sikkert hatt det like gøy for det. Men DET er ingen grunn til å ignorere klubbens grunnleggere. Selvsagt gjorde ikke Gran noe kunstnerisk à la Kniksen, eller kan bli en legende på hans nivå. Men tross alt: Det var han som startet det hele.

Og forresten så er det langt i fra noe uomtvistelig faktum at Kniksen er Norges største fotballhelt. Mange rangerer som sagt både Harald Berg, Odd Iversen, Rune Bratseth og Tom Lund foran.

Jeg syns det er pinlig at folk ikke vet noe som mer om Branns historie enn den om Kniksen. Det tyder på at vi langt i fra er den klubben med historisk sus og stolte tradisjoner, som vi liker å tro.
Legg ned hele klubben!

TCAC

Tja, jeg kan gå med på at Gran kanskje ikke hadde noen korridor, men han må da ha hatt et kontor? Det er vel uansett fastslått at Grans navn ikke setter i sving det store engasjementet for folk, uansett hvor trist du måtte synes dette er. Det sier enten noe om deg, eller noe om alle andre. Og jeg er ikke i tvil om hvem du mener er "problemet". :)

Mulig det ikke er et uomtvistelig faktum for alle at Kniksen er størst, men Norges høyestverdige fotballpris heter ikke Dutteprisen for å si det sånn, og det er jeg veldig fornøyd med.

krøvel vellevold

Quote from: TCAC on December 10, 2008, 13:32:33 PM
Tja, jeg kan gå med på at Gran kanskje ikke hadde noen korridor, men han må da ha hatt et kontor? Det er vel uansett fastslått at Grans navn ikke setter i sving det store engasjementet for folk, uansett hvor trist du måtte synes dette er. Det sier enten noe om deg, eller noe om alle andre. Og jeg er ikke i tvil om hvem du mener er "problemet". :)

Mulig det ikke er et uomtvistelig faktum for alle at Kniksen er størst, men Norges høyestverdige fotballpris heter ikke Dutteprisen for å si det sånn, og det er jeg veldig fornøyd med.


Så du mener Oscar og Amanda er tidenes skuespillere i verden og Norge, siden de har priser oppkalt etter seg? Kniksen er vel den eneste av de som nevnes som tidenes beste norske spiller, som er død. Det kan ha litt å si. Priser får ofte navn etter avdøde helter.

Når det gjelder Gran, så er det jo klart at når han aldri har blitt gitt noe særlig oppmerksomhet, så har ikke bergensere flest noe forhold til det navnet. Men hvis vi hadde gitt ham litt oppmeksomhet, og fått ham frem i lyset, så hadde kanskje flere bergensere fått et forhold til ham.
Legg ned hele klubben!

monzilla

Det virker som om at noen må smøre inn på pissen og jokke inn i øret på Krøvel at det er en haug med andre egenskaper enn dyktighet som skaper legendestatus.

TCAC

Quote from: krøvel vellevold on December 10, 2008, 15:47:41 PMNår det gjelder Gran, så er det jo klart at når han aldri har blitt gitt noe særlig oppmerksomhet, så har ikke bergensere flest noe forhold til det navnet. Men hvis vi hadde gitt ham litt oppmeksomhet, og fått ham frem i lyset, så hadde kanskje flere bergensere fått et forhold til ham.


Jada. Med nok oppmerksomhet rundt en person tror jeg vi kunne få et forhold til de fleste. Men de personene folk er interessert i å være interessert i får automatisk oppmerksomhet. Kniksen er mer spennende en Gran. Han kan være et forbilde og et klubbsymbol å være stolt av ved at han har et så stort navn i Norge. Jeg tror forresten ikke hele LFC-supportergjengen går rundt og vet hvem John Houlding er heller.

Og som monzilla sier, det er mye som er med på å skape legendestatus i tillegg til ferdigheter. Når det gjelder blant annet myter og karisma har tydeligvis Kniksen gode nok kort på hånden til å være senter for Brannfansens historiske oppmerksomhet til neste superhelt er på plass.

Ricky

Visdomsordet sier jo at man holder med drakten, og ikke med noe annet. At Brann med sin hundreårige historie med stjerner, profiler og landslagsspillere fortsatt kun har én person som hedres av Bergen og innbyggerne må vel være et greit bevis på at visdomsordet i høyeste grad er sant. I løpet av 100 år er det kun Kniksen som har hatt den nødvendige karismaen og x-faktoren som hevet ham opp til å bli noe større enn "bare" en veldig god fotballspiller.

Intet kan gjøres for å bringe Chr.K.Gran frem i lyset nå. Ikke på noen måte som får en eventuell gladhyllest av ham i supporter- eller kommunal regi til å føles tilgjort og påtatt. Samme gjelder Finn Berstad, Alex.Olsen, Sigurd Wathne etc. Det er ikke bare å hente dem frem i lyset igjen etter mange herrens år. De gav sine drakter videre for 70-80 år siden, og nye helter overtok etter hvert deres plasser. Sånn er det i fotballen.
Den som kan erstattes, den glemmes. Den som ikke kan erstattes, den minnes.

Innlandsmax

Quote from: krøvel vellevold on December 10, 2008, 06:56:22 AM
Kniksen er i beste fall Jesus som kom inn i bildet etter en tid og gjorde underverker.


Og du påstår at andre dyrker, Kniksen, Krøvel? Selv syns jeg Kniksen er en storartet helt som jeg gjerne blir med på å dyrke. Men jeg sammenligner han tross alt ikke med Jesus!

Bare for å bruke "trekke-en-setning-ut-av-sammenhengen"-kortet ;-)

Innlandsmax

Quote from: monzilla on December 10, 2008, 16:50:55 PM
Det virker som om at noen må smøre inn på pissen og jokke inn i øret på Krøvel...


Høres ut som en interessant øvelse, Monzilla. Noen erfaringer som er verdt å dele?

martincb

Det er flott å hedre en som blir omtalt som en av tidenes beste norske spillere, men jeg er fullstendig enig med Krøvel i at Gran har fått alt for lite oppmerksomhet. Men det er da ikke sånn at man er nødt til å velge en, man kan da hedre begge? Nå har han i allefall fått plassen sin da, enten man liker det eller ikke. http://www.brann.no/index.php?valg=nyhet&nyhet=7071
Arguing on the internett is just like running in the special olympics. Even if you win, you're still a retard.

TCAC

man burde sikkert ha hedret et tosifret antall gamlinger om vi skulle ha vært helt rettferdige, men gidder vi? Er vi interessert nok? Nei, det er vi ikke.

Langhår

Symboler er viktige. Kniksen er i første rekke et symbol på en bergenser og Brannspiller som ble en stjerne. Han er Branns Kenny Dalglish, Cantona, Maradonna og Pelè. Alle store klubber har sine stjerner som er unntatt all kritikk og kun er symboler på en svunnen tid. Det er dette som gir klubben historie, noe som er utrolig viktig.

Jeg synes det er utmerket at Brann Stadion får adresse Kniksens plass.

Debatten her blir omtrent som å debattere temaer som "Hvor modig var egentlig Shetland-larsen?".
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

vebo

Ja, for bestefaren min var såvist modig under andre verdenskrig han også. Burde ikke han ha en statue på bryggen??
Tiocfaidh ár lá

Nixon

Quote from: Langhår on December 12, 2008, 18:54:19 PMDebatten her blir omtrent som å debattere temaer som "Hvor modig var egentlig Shetland-larsen?".


Riktig. Og å sette Gran opp mot Kniksen blir som å hele tiden måtte snakke om Christian Michelsen når man fremhever Shetlands-Larsen, Kjakan og de andre krigsheltene. For hadde det ikke vært for Michelsen hadde vi ikke hatt noe fedreland å forsvare. For å sette det litt på spissen!:)
Rød makt på Hansa!

krøvel vellevold

December 12, 2008, 21:52:18 PM #217 Last Edit: December 12, 2008, 22:04:59 PM by krøvel vellevold
Brann hadde vært Brann også uten Kniksen.
Brann hadde ikke vært Brann uten Gran.
Vi snakker EN spiller vs klubbens eksistens.

Det er nå min mening. Men jeg ser ikke poenget i å diskutere dette videre. Vi blir ikke enige. Debatten kan legges samme sted som både Gran og Kniksen: I graven.
Legg ned hele klubben!

Nixon

December 12, 2008, 22:30:43 PM #218 Last Edit: December 13, 2008, 08:10:32 AM by Nixon
Quote from: krøvel vellevold on December 12, 2008, 21:52:18 PM
Brann hadde ikke vært Brann uten Gran.


Det blir jo egentlig bare antagelser basert på litt mangelfulle opplysninger. På brann.no står det "Initiativtaker til møtet var Christen K. Gran". Men hva betyr det? Og hva er forhistorien? Kom det helt og holdent fra Gran? Eller var det gjort et forarbeid fra flere, og det egentlig var litt tilfeldig at Gran ble oppfattet som initiavtivtaker?

Og Gran kom heller ikke opp med navnet. Kanskje han hadde et helt annet forslag som ble nedstemt? Hadde det blitt like bra med hans forslag?

Det er i det hele tatt ganske mange uklarheter, og for å bruke trådstarter sin terminologi; "vedtatte sannheter", før vi kan utrope Gran som klubben sin viktigste person!
Rød makt på Hansa!

TCAC

Quote from: krøvel vellevold on December 12, 2008, 21:52:18 PM
Brann hadde vært Brann også uten Kniksen.
Brann hadde ikke vært Brann uten Gran.
Vi snakker EN spiller vs klubbens eksistens.


Og likevel ignorerer du forslag om å sette opp grantrær i øst og vest, og å bytte navn til SK Gran. Sistnevnte idé hadde skapt masse furore og oppmerksomhet mot CKG. Enkelte blir aldri fornøyd!

Huff

Quote from: Langhår on December 12, 2008, 18:54:19 PM

Debatten her blir omtrent som å debattere temaer som "Hvor modig var egentlig Shetland-larsen?".


Den personen som ble mest dekorert av Storbritannia under krigen (inkl Briter, som eksempelvis Fieldmarshal Bernard Montgommery). Konklusjon, meget trolig ekstremt modig, selv om jeg i likhet med Kniksen heller ikke har sett ham ''live''. Det samme gjelder vel de fleste, kanskje vi skal starte en tråd ala, var Leif Larsen egentlig en pingle? tror de fleste ville svart nei her og. Max manus meg her og Max Manus med der. Jaja vi slår uansett trønderne på ''krigshelt''-banen. Bergenserne (Shetlandslarsen og Shetlandsgjengen) vs Trøndelag (Henry Rinnan og Rinnanbanden). ;D Max Manus var vel født i '' Bergen, men østlendingene skal ha for han ''Kjakan'' fin fyr det og.
Ironi og overdrivelser fungerer tydeligvis ikke på internett, selv når de dras til det ekstreme.

Spelaren

Kniksen var | <-------------------------------- så god --------------------------------> |
Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Yngve

Quote from: krøvel vellevold on December 12, 2008, 21:52:18 PM
Brann hadde vært Brann også uten Kniksen.
Brann hadde ikke vært Brann uten Gran.
Vi snakker EN spiller vs klubbens eksistens.

Det er nå min mening. Men jeg ser ikke poenget i å diskutere dette videre. Vi blir ikke enige. Debatten kan legges samme sted som både Gran og Kniksen: I graven.


Eg likar ikkje å dra opp igjen denna diskusjonen. Men eg er, nok ein gong, heilt ueinig med Krøvel. Brann hadde ikkje vore Brann (utanom heilt reint bokstavleg) utan Kniksen. Han er ein del av identiteten til klubben på ein heilt annan måte enn Gran. Sjølv om Gran står som stiftar.

Brann og Kniksen er eit, Brann og Gran er ikkje det for folket.

Kniksen er på mange måtar litt for Brann som Busby babes, Best og München 58 er for United. Nokon ein alle identifiserar seg med, som me har felles. Nokon ein kan vera stolt av.

Det er ikkje nødvendigvis ikkje dei beste spelarane som får all æra, men dei det var noko med. Dei som gjorde den tekniske biten betre enn alle, som har kontakten med publikum. Det næraste på årets lag vert Huseklepp. Me hadde Kvisvik.

nummer9

Uansett hvor god Kniksen var, så har noen brutt seg inn i enkens leilighet og stjålet bla gullklokken hans. Utrolig hvordan folk kan få seg til å stjele slike klenodier for noen skarve kroner. Håper tingene blir funnet, og at alle som har mulighet engasjerer seg på en eller annen måte (tipse?) for at dette skal komme til rette.

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Kniksens-enke-rundstjaalet-1185263.html

osoerli

Før i tiden satte også skurkene stor pris på Roald.
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

JhonnyBeGood

Her får man gjøre som gjengene i Malmø har tenkt, ta hånd om det før politiet, og ta både de og hans familie... Kanskje alle som har samme etternavn og  ;)
ow do you spell Pele three letters G.U.D!
Hvordan staver man Geirmund Brendesæter, fem bokstaver, G.E.D.D.I

Markmus

Quote from: nummer9 on November 01, 2010, 10:43:28 AM
Uansett hvor god Kniksen var, så har noen brutt seg inn i enkens leilighet og stjålet bla gullklokken hans. Utrolig hvordan folk kan få seg til å stjele slike klenodier for noen skarve kroner. Håper tingene blir funnet, og at alle som har mulighet engasjerer seg på en eller annen måte (tipse?) for at dette skal komme til rette.

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Kniksens-enke-rundstjaalet-1185263.html


Bare jeg som opplever at den linken kuker til Firefox og tvinger det til lukking?
Ka du ve?

Kai-Olai

Quote from: Markmus on November 01, 2010, 17:17:54 PM
Quote from: nummer9 on November 01, 2010, 10:43:28 AM
Uansett hvor god Kniksen var, så har noen brutt seg inn i enkens leilighet og stjålet bla gullklokken hans. Utrolig hvordan folk kan få seg til å stjele slike klenodier for noen skarve kroner. Håper tingene blir funnet, og at alle som har mulighet engasjerer seg på en eller annen måte (tipse?) for at dette skal komme til rette.

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Kniksens-enke-rundstjaalet-1185263.html


Bare jeg som opplever at den linken kuker til Firefox og tvinger det til lukking?


Doh! Måtte jo prøve. Og nei, du er ikke alene!

nummer9

Funker fint i firefox her, jeg har 3.6.12 versjon.

Markmus

Ka du ve?

Super Hasund

For å spørre et motspørsmål til trådstarter.

Hvor guddommelig er Gud?

Men om det tyveriet så kan det umulig være bergensere som har gjort det her.
Tyvegodset er sikkert allerede på plass i Polen eller Romania.
La Folket Synge

*Feltz*

Nixon

Har noen sjekket alibiet til pepperkakemannen?
Rød makt på Hansa!

krøvel vellevold

Hadde det vært et lomme-ur, hadde vi visst hvem det var...
Legg ned hele klubben!

Go Up