• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

unge lokale spillere.... Ikke noe for Brann....

Started by power, November 04, 2005, 11:41:44 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Langhår

"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Xminator

Brann kan ikke hente alle. Skal vi ta det en gang til? Brann kan ikke hente alle. Noen ganger må vi tåle at lokale spillere går til andre klubber. Spesielt når det finnes bedre spillere i Brann fra før. De aller aller fleste av dem vil aldri bli til noen. Noen av dem vil slå til.

Hvorfor skulle Eirik Mjelde gå til Brann nå? Jeg har full forståelse for at Mjelde selv ønsker mest mulig spilletid. Det har han mye større sjanse for i Sandefjord.

Sjansen for at Sandefjord er i eliteserien 2007 er rimelig minimal. Selv tror jeg Mjelde selv hadde fått best utvikling ved å bli enda ett år i Løvham. For så god har han ikke vert denne sesongen.

Nixon

Disse brødrene ville definitivt ikke fått spilletid i Brann neste år. Og spørsmålet må jo også bli om de er bedre enn våre beste unge som Misje og Spurkeland. Jeg tror ikke det, ellers hadde de nok vært gått for lenge siden.

Mjelde er nok bedre med sin erfaring. Men han hadde heller ikke fått noe særlig spilletid. Og da er det mye bedre at han får spille ett annet sted for sin egen del. For jeg har fortsatt et håp om at Branngutten Mjelde skal komme tilbake en dag og spille i den røde drakten...
Rød makt på Hansa!

Lurkin

Erik 1 min fra meg. En god spiller, med en fin innleggsfot. Hadde vært bra å ha på Stadion, men ett år i Sandefjord er bare bra for han.

Vi kunne kjøpt søsteren, Maren Mjelde. 15 år, kaptein på U19, stopper og spilte alle kampene hun kunne for Arna-Bjørnar som rykket opp. Aldri sett en jente på 55 kg som meier ned en spiss på 90 kg før jeg så en A-B kamp. Scharner erstatter? :)
Berømte Brann fra Bergen

makrellen

Quote from: "Lurkin"Erik 1 min fra meg. En god spiller, med en fin innleggsfot. Hadde vært bra å ha på Stadion, men ett år i Sandefjord er bare bra for han.

Vi kunne kjøpt søsteren, Maren Mjelde. 15 år, kaptein på U19, stopper og spilte alle kampene hun kunne for Arna-Bjørnar som rykket opp. Aldri sett en jente på 55 kg som meier ned en spiss på 90 kg før jeg så en A-B kamp. Scharner erstatter? :)


En kvinnelig spiss på 90kg?  :shock:

Lurkin

Ikke et pent syn, stol på meg. Spesielt ettersom de tydeligvis ikke lager så store drakter. *Grøss*
Berømte Brann fra Bergen

Xminator

Om man leser en av de artiklene som *ikke* ble lagt på nett så sier Thodesen selv at de 3 overhode ikke er gode nok for Brann. Han innrømmer glatt at hans egen stall er mye svakere enn Branns, og "hvor skulle de gjort av dem?". Sitat slutt.

power

Yngstebror Røyrane er 17 år og har vært fast på u landslag siden han var 14. JA det er rett for han å gå til Sandefjord slik situasjonen er, men slik burde det ikke vært. Brann skulle hatt ett slagkraftig 2er lag og ett juniorlag slik at vi kunne fått frem egne spillere og ikke måtte kjøpe semigode spillere fra Ghana, Island og Australia.  Jeg synes bare det er trist at Brann ikke klarer å være Hordaland og vestlandets klubb som kan klare og lokke til seg unge talent. Brann har mye å lære av Lyn, men det vil gå lang tid før noen i Sk Brann vil skjønne det. Brann er bare opptatt av suksess på kort sikt, desverre.

Lurkin

At spillerene "forsvinner" til Sandefjord er bare et pluss. Alle spillere fra Hordaland har en liten drøm om å spille på Stadion for Brann, så å kjøpe de tilbake til vestlandsfylket etter litt bunnlagserfaring er bare positivt.

Folk må slutte å klage på alt skjer for tiden.
Berømte Brann fra Bergen

Blåforalltid

At Brann lar disse spillerne forsvinne til SF er nok ikke så positivt for dere som enkelte synes å tro. I tradisjonell Bergensk selvgodhet tar de det som en selvfølge at disse spillerne ønsker å komme tilbake til klubben etter noen år med utvikling i SF. Der tar dere nok skammelig feil. SF har brukt de siste årene på å jobbe målbevisst, langsiktig og aldri gått i fella med å kjøpe oss til suksess. Den jobben fortsetter SF med nå. Dette gjør at SF ikke bare er Tippeligalag i 2007, men også i mange år fremover. Noe som gjør at dette er spillere som kommer til å være i klubben i lang tid fremover, inntil de antakelig ender opp i utlandet om den positive utviklingen dems fortsetter. For å sikre nettopp dette er Bo Augustsson engasjert i klubben, en mann som antakelig er en av Skandinavias beste innen talentutvikling, bla med flere år bak seg i talent fabrikken til Ajax.

Den mentaliteten som ligger i at "vi skal bare ha spillere som er gode nå" har jo gitt Brann mange titler de siste årene...eneste gangen Brann har hatt noe å spille for på slutten av sesongen de siste årene, var vel i kvaliken mot nettopp SF... Gledelig for oss så klart, at Brann tenker på denne måten, men synd for Brann...

Ser frem til å møte Brann igjen til sommeren, vi har litt å hevne :evil:  hehe. Dere tar det selvsagt som en selvfølge at dere vinner, noe som passer oss utmerket :wink:

Nixon

Quote from: "power"Jeg synes bare det er trist at Brann ikke klarer å være Hordaland og vestlandets klubb som kan klare og lokke til seg unge talent. Brann har mye å lære av Lyn, men det vil gå lang tid før noen i Sk Brann vil skjønne det. Brann er bare opptatt av suksess på kort sikt, desverre.


Nå er vel ikke problemet at Brann ikke klarer å lokke til seg unge talenter. Er vel heller at Brann ser at de ikke har plass til de.
Apropos suksess på kort sikt. Vi kan jo gjøre som Start. Spille to år i 1. divisjon slik at vi kan satse skikkelig på ungdommen. Spørs om det hadde vært så populært blant oss supportere som jeg mistenker å være like opptatt av kortsiktig suksess som klubben. Om ikke mer.
Rød makt på Hansa!


TERD

Brann burde kjøpt 51% av Løv-Ham, og satt farmerklubbordningen i system. Med utøvende innflytelse kunne man lagt føringer på trening, spillestil og spillere ut og inn, og virkelig skapt fremtidens Brann-spillere.
-----------------
Dersom det bare finnes en vinner, må resten per definisjon være tapere.

fettnok

det er faktisk ett av de mest fornuftige tingene som er sagt på lenge, hvis det lar seg gjennomføre that is.
ette går aaaaaldri bra!

nummer9

Er usikker på hvor mye lovlighet det er i dette. Kan Brann ha eier-rettigheter i en klubb som bare ligger en divisjon under? Er vel noen regler her som gjelder på Branns 2 lag, vil vel kanskje gjelde her også?

Xminator

Nå har faktisk Brann krav på utdanningskompensasjon for Mjelde på flere hundre tusen. Dette er penger Sandefjord ikke kan betale. Brann har derfor tilbudt en skikkelig husmannsavtale for Mjelde. Avkall på pengene, men prosenter/forkjøpstrett på spilleren. Thodesen er vistnok ikke altfor happy for den delen, og det virket i avisen som han bare hørte første del av setningen :p

Tror ikke reglene tillater Brann å eie prosenter i en annen klubb. Så her er det snakk om is i magen. Henter man spillerene for tidlig til Brann ødelegger vi dem (lite spilletid, stort press). Venter man for lenge risikerer man jo at spilleren går sur (som i tilfellet Mjelde). Eller man enkelt og greit ikke har bruk for spilleren når han er moden for å ta steget (er Mjelde moden for eliteserien? Jeg mener nei, så dette er ett typisk eksempel på at egoet nok er større enn det bør være). Brann har enkelt og greit ikke behov for de spillerene som nevnes. Da må man supporter kunne ønske dem lykke til med karrieren og la det ligge...

TERD

Quote from: "nummer9"Er usikker på hvor mye lovlighet det er i dette. Kan Brann ha eier-rettigheter i en klubb som bare ligger en divisjon under? Er vel noen regler her som gjelder på Branns 2 lag, vil vel kanskje gjelde her også?

Dette har du helt rett i, jeg var nok litt kjapp på labben. Det er vel det samme i andre land også, og har ført til at klubbene har eierinteresser i klubber utenfor sitt eget land.

http://www.fotball.no/t2.aspx?p=22078&cat=51832
Se punkt 10.
-----------------
Dersom det bare finnes en vinner, må resten per definisjon være tapere.

hocey

Brann er en stor klubb i Norge og da er nåløyet for å komme igjennom usedvanlig trangt. Men regelen bør jo være at dersom to spillere er ca gode, en lokal og en utenfra Hordaland, så bør en satse på den lokale. Ingen av disse tre er troligvis god for Brann i dag, men en helt annen diskusjon blir talent arbeidet som blir gjort i Brann. Vant ikke Mjelde junior gull med junior laget i 2002?
tenhus kan lett bryte sammen når de er dårlig bygget

Lurkin

Erik Mjelde sa i BT eller noe at han sier nei til Brann fordi han heller vil utvikle seg i Sandefjord. Jeg vet at Erik er Brann-fan og vil spille mer på Stadion enn de 6-kampene han allerede har i den vakre trøyen til Brann.
Berømte Brann fra Bergen

Xminator

Og Brann vil at Erik Mjelde skal utvikle seg i Sandefjord, så der er det ingen motsetning. Saken står på de kronene Brann skal ha i utdanningskompensasjon.

Go Up