• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Supporterskikk, noe mange her bør lese!

Started by Northside, April 26, 2005, 16:09:20 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Northside

klippet dette fra Makrelstimen sin hjemme side:

"Før kamp:Etter kampen:Generelt:

Laxevaag


Skotten

Makrellstimen? Herregud.

Dette er kardemommeloven. Gi meg en bøtte!
 Sportsklubben Brann feirer i år et noe spesielt jubileum, hvilket?

Trivial pursuit anno 2063.

larmjohan

hjelpe og trøste meg. fri og bevare meg vel. osv.

sekto

Syntes det var mye fornuftig i den der jeg.. Masse som er helt naturlig og åpenbart.

Lurkin

Jeg er uvenner med alle motstandere etter og før kampen også, that's football.
Berømte Brann fra Bergen

Toppe

Syns det var flere gode poeng der, spesielt dette at vi "hater" motstanderne i 2x45 minutt, men etterpå skal de behandles med respekt. Men nå tror jeg ikke det er så veldig mange som virkelig mener at f.eks Vålerengen og RBK skulle vært skutt.. Det er i tilfelle en tragisk innstilling.
Mislike dem når det er snakk om fotball er greit, men det går en grense ett eller annet sted.

SKB e BEST!!!

VAr en del fornuftig der, men selfølgelig kan vi ikkje være med venner med alle andre lags supportere. Litt hat blir det uansett!
Hetsing av dommere og spillere går selfølgelig greit så lenge det ikkje innebærer hiving, spytting etc.
idelse og smerte..eller bare ren plankekjøring.

brannfrik

og ka med å sette sitt eget lag først?? tror a rundt 98% av ss glemte den delen i går i alle fall...

Simmons

For å si som Homer Simpson ville sagt det: "Boooring !"

enavgutta

Det handler om å gi og ta. Mot Tromsø fortjente laget pipekonsert etter 90 minutter. Husker da vi lå under 0-2 mot Bryne etter en elendig 1.omgang og snudde det hele etter hvilen. Da var det også en formidabel pipekonsert etter 45 spilte. Dette tok laget innover seg og hevet nivået med en guts og vilje vi ikke hadde opplevd på lenge. Vi er der for Brann, men de må også vise seg verdig publikumsoppmøtet.

Northside

"Du er på fotballkamp for å se fotball, ikke sette ny personlig rekord i promille. Din rolle som supporter er å støtte ditt lag - uansett. Konsentrer deg om å rope fram ditt lag, i medgang og motgang. "

Dette er en viktig ting mange helt glemte nå mot Tromsø! det går an å synge selv om laget ikke gjør det bra, tviler på laget blir bedre når stemningen blir dårligere....!

Nixon

Quote from: "enavgutta"Det handler om å gi og ta. Mot Tromsø fortjente laget pipekonsert etter 90 minutter.


Helt enig. Stor forskjell på å pipe mot enkeltspillere og å pipe laget av banen til pause eller ved kampslutt når de ikke har prestert. Tror nok ikke Brannspillerne tok seg nær av det i går.
Rød makt på Hansa!

brannfrik

Quote from: "enavgutta"Det handler om å gi og ta. Mot Tromsø fortjente laget pipekonsert etter 90 minutter. Husker da vi lå under 0-2 mot Bryne etter en elendig 1.omgang og snudde det hele etter hvilen. Da var det også en formidabel pipekonsert etter 45 spilte. Dette tok laget innover seg og hevet nivået med en guts og vilje vi ikke hadde opplevd på lenge. Vi er der for Brann, men de må også vise seg verdig publikumsoppmøtet.


eg vet ikkje om du husker første halvdel av andre omgang mot bryne. ti minutter i forkant av 2-1 reduseringen lagde vi et helt utrolig liv på ss uten at laget hadde prestert noe som helst. det e og mulig at det var det som hevet laget. naturligvis e det kjekt å se at laget gjør det bra og naturligvis hever det stemningen et par hakk, men det e lov å forsøke ellers også.

ellers så vil eg si at NorthsideFCDH har kommet med noen av de mest fornuftige innleggene hittil i forumets historie, men han får bare negative kommentarer og dritt tilbake.

QuoteKjøss meg i ræven


eg syns at man bare kan spare seg for sånne innlegg som det der. spesielt når innlegget i forkant e relativt fornuftig og påpeker en av våre største svakheter, nemlig å støtte laget i motgang. det står jo en del annet flisespikkeri i de reglene der også, men det e det faktisk lov å ignorere.

Laxevaag

Grunnen til at jeg begrenset meg til et såpass ordfattig innlegg, var for å vise min totale avsky fra den kliniske, dødsens kjedelige fabrikksupporterholdningen de fleste her inne har. Jeg er sjeleglad det ikke var for mange med deres meninger på nittitallet, slik at vi andre med engasjement og lidenskap kunne kose oss i fred. Dessverre er det vel blitt slik at vi må leve på minnene vi som faktisk har sett litt baluba rundt fotball. Og heldigvis er det ikke mange som deler disse utrolig kjedelige meningene på Felt Z.

Northside

Quote from: "Laxevaag"Grunnen til at jeg begrenset meg til et såpass ordfattig innlegg, var for å vise min totale avsky fra den kliniske, dødsens kjedelige fabrikksupporterholdningen de fleste her inne har. Jeg er sjeleglad det ikke var for mange med deres meninger på nittitallet, slik at vi andre med engasjement og lidenskap kunne kose oss i fred. Dessverre er det vel blitt slik at vi må leve på minnene vi som faktisk har sett litt baluba rundt fotball. Og heldigvis er det ikke mange som deler disse utrolig kjedelige meningene på Felt Z.



har ikke sagt at vi ikke skal kunne lage noe baluba på tribunen. Alt her er ikke viktig ,men det e en del punkter folk bør lese litt på som f.eks hets av andre spillere, forlate stadion før kampen e slutt, støtte laget selv om det ikke går like bra som du hadde forventet.
Møte opp tidlig å gi laget en god velkomst under oppvarmming, her gjør noen av oss en god jobb med det kan bli mye bedre!
Dette er ting som bør bli bedre på stadion, vi trenger ikke noe "fabrikksupporterholdning" men dette er faktisk ting som er viktig!

sekto

Mener også dette med hetsing av motstander som privat person har noen gode poeng. Husker at når Iversen kom tilbake så var det noen rop om "sønn av en alkis" og sånn fra SS. Jeg syntes det begynner å gå litt over grensen. Man kan godt skjelle spilleren ut etter alle kunstens regler, kalle dem stygg og ekkel og alt annet du kommer på, men enkelte ting bør vi holde oss for god for.

Greit nok at Berg har tatt over Lyn nå, men man hadde ikke tatt bølgen når laget kom på besøk, for det hadde vært å gå over streken.

Henki

Nå er det nå en gang sånn at fotball handler om følelser følelser er ikke alltid like lette å styre. Hvis man skal drive å være så fordømt politisk korrekt som det er mulig å bli er jeg redd opplevelsen ved å gå på kamp blir dårligere. En del ting er derimot totalt uakseptabelt. Vold for eksempel, kasting av ting på banen, rasisme og lignende ting blir for dumt. Den episoden med Iversen for noen år siden bør vel også stå som et eksempel for hva som ikke er greit.
Men å skrike stygge ting til motstanderen, å slenge drit til dommeren og å mobbe det andre laget sine supportere er da for pokker en del av det det vil si å være fotballsupporter. Hvis man vil være politisk korrekt på kamp kan man gå på håndballkamp. Og å sette opp regler for hva det vil si å være en god supporter er meningsløst. Synes jeg.
Ballen skal fremover!

Kandahar

Koffor skal ein supporterklubb som ikkje va påtenkt når eg sto som ein drittunge i klokkesvingen og lærte ka som va god å dårlig supporterkultur, ka som va akseptabelt av ein Brannspelar ute på plenen og koffor rosenborg og apeberget (bare et rykte eg hadde hørt det om apeberget) va det værste som fanst, læra meg ka som e god supporterkultur?

Når eg sto der i klokkesvingen lærte eg at fullemannen bak meg, som ikkje kunne stå, var dårlig supportarkultur, at det va greit å gå tre minutt før kampslutt dersom Brann låg under med meir enn to mål mot et drittlag (skjedde sjelden på stadion i min barndom!), eg lærte at Per Egil Ahlsen var konge, at Tore Hadler Olsen var god og at Lennart Fridh ikkje var Gud sjøl om han spelte fast på Brann et år... Eg lærte at Mini ikkje var verdt å hive pengar på, og i staden rope: "MINI E FEIT!!!" fordi cola i "rett i koppen"-kiosken var ei bedre inverstering. Eg lærte at "Heia Brann! slo en tann ut av kjeften på en mann" var et litt barnslig heiarop, og at Terje Bø var den tøffaste i verden når han sto på hendene i liten "sjårts" før kampen. Eg lærte at teitur hadde heile verden i sin hånd, at kalle og benni bare klarte uavgjort, at Thoresen ikkje klarte det ein gong, at det midt på nittitallet va jækli tøft me krøller (Soltvedt, Stavrunm og Stavrum(egentlig var det vel på 80-taller krøller burde vere tøft)), at Kjell Tennfjord vart annsatt fordi han hadde bart, at Brann kjøpte Vidar Bahus frå PAN,  at Aabrekk va the man, at teitur ikkje hadde heile verden i hånda si likevel og at målmons hater alle bønder...

Sånn lærer du kordan du skal vera Brannsupportar!

Kordan ein e Brannsupportar kan ikkje lærast av ei punktliste frå et middelmådig fotballag frå det aldri så blide sørland. Det lære du av å stå på astfalten i klokkesvingen, henge i hansa-skiltet i hansasvingen (den gang det var mulig), sitte på ein plaststol eller stå på store stå (når du blei gammal nok til det, til du blei for gammal for det)...

For vi veit bedre, enn ein dvask gjeng frå et lag eg hadde ledd av og sagt at "Mandalskameratene må jo vera dårligare enn Djerv 1919", når eg var ein drittunge, kordan EG skal vera Brannsupportar!

Det blir som å fortelja Per Egil Ahlsen kordan ein skal slå langpasningar, eller å fortelja Harri Ylønen kordan han skal bli grunnlurt av Derek Sørensen, eller for den del fortella Helge Haugen kor fin sport orientering e...

sekto

Flott innlegg Kandahar, og sikkert mange som meg som har tatt pliktårene i Klokkesvingen og funnet vårt eget syn på hvordan vi skal støtte laget, men når det er sagt, så trenger vi ikke bli en kjedelig A4 gjeng fordi vi er enig om noen punkt på en liste.

Vi kaster ikke ting på banen. Det er idiotisk og det går bare utover oss selv.
Vi går ikke på spillere som privatpersoner og hetser dem ikke med ting som går over den usynlige grensen.
Vi holder oss for god for rasistiske kommentarer og andre slike bemerkninger.

Sikkert et par andre punkter vi også kan samles rundt. De fleste på Stadion, meg innkludert liker ikke å bli fortalt hva vi skal gjøre eller mene som Brannsupportere, men enkelte ganger, så syntes jeg vi faktisk kan ta noen tips. Vi trenger ikke å følge noen opplegg slavisk, men at folk her inne syntes at dette er helt latterlige å nevne får meg til å lure.

"Jeg vil drikke meg så drita at jeg ikke husker kampen, jeg vil kaste ting på banen og jeg vil bue på alt som har på seg shorts, og ingen skal fortelle meg at jeg ikke kan det. Og hvorfor kan jeg det? For sånn har det alltid vært!"

Geir

Det ser ut som det er noen her (heldigvis et mindretall) som virker som de kunne tenkt seg italienske tilstander her med slåssing, kasting av ting og  lignende. Til dem vil jeg si en ting: Ta dere en tur dit. Dere kommer nok hjem igjen med halen mellom beina etter å ha møtt hooligansene og politiet der, tenker jeg.

Ingenting i veien med å skape stemning, synge, skjelle ut motstanderne og ellers ha det gøy, men tilbake til de tilstandene som Apeberget hadde tror jeg ikke det er så mange her som vil ha.

Motstandersupportere skal hetses og skjelles ut i 2 X 45, men før og etter kampen er det vel ingenting i veien for å ta en pils med dem og oppføre seg som folk.
ndelig SERIEMESTER

DeeDee

Skjønner ikke hvorfor man absolutt skal oppsøke motstanderlagets supportere for å ta en øl med de. Tror ikke klubbfølelsen stikker særlig dypt for de som sitter og fyrer med Engen ifm Brann- VIF.

Geir

Har du ikke fått med deg at de fleste motstandersupporterne kommer på Fotikken før kamp? (Ikke Vålrerengen da). Må da kunne tåle å prater med dem. Sikkert mange hyggelige folk der og. Og DeeDee, når du har vært på bortetur, har du da alltid holdt deg for deg selv, og aldri blitt med oss andre på puben til hjemmelaget (fremdeles unntatt Vålerengen)
ndelig SERIEMESTER

Nixon

Trekker vi det litt lenger bør jeg vel ikke snakke med de to trønderne her på jobb den dagen Brann skal møte RBK. For da kan umulig min klubbfølelse stikke særlig dypt.
Rød makt på Hansa!

sekto

Jeg har venner rundt omkring i landet som støtter andre lag. Kan bli noen litt opphetete samtaler når vi kommer inn på fotball, men det er bare artig.

At jeg misliker RBK og omtrent samtligere spillere, betyr ikke at jeg ikke kan prate med en av deres supportere. Kan man ikke snakke med noen fra motstanderen, for de heier på et annet lag, kan man da snakke med folk som ikke stemmer på samme politiske parti f.eks?

Jeg syntes verden hadde blitt fryktelig kjedelig om alle skulle være enig om alt.

Geir

Sekto, Nixon: Akkurat som meg, har dere skjønt poenget. Det er jo noe av dette som gjør det gøy å være supporter.  All den der skulingen, voldstruslene og hatet (unntatt under kampen) er som tatt fra en annen tid.

De som ikke kan være med supportere fra andre lag, bør faktisk ikke forlate Bergen overhodet. De bør ikke gå på Fotikken før kamp og de bør la være å gå forbi inngangene i klokkesvingen før kamp, for der kan det være noen farlige bortesupportere.
ndelig SERIEMESTER

enavgutta

Et annet fenomen jeg med flere aldri blir klok på er hvordan folk kan få seg til å forlate Brann Stadion fem minutter før når stillingen er uavgjort og kampen står og vipper frem og tilbake.

sekto

Jeg har aldri forlatt Stadion før dommeren har blåst, og spillerne har takket for støtten. Jeg skjønner jo folk som går på 3-0 når alt håp er ute, men så lenge det er en sjanse, så kan jeg ikke fatte at folk tør å gå.

Det skjer kanskje en av tusen ganger at et lag snur på de siste to-tre minuttene, men det er fullt mulig. Tenk nedtur og betale for en billett, sitte å bli skuffet i 87 minutter, gå og komme hjem til nyheten om at Brann gjorde en fantastisk opphenting og vant.

Satan 3

Quote from: "Geir"Sekto, Nixon: Akkurat som meg, har dere skjønt poenget. Det er jo noe av dette som gjør det gøy å være supporter.  All den der skulingen, voldstruslene og hatet (unntatt under kampen) er som tatt fra en annen tid.

De som ikke kan være med supportere fra andre lag, bør faktisk ikke forlate Bergen overhodet. De bør ikke gå på Fotikken før kamp og de bør la være å gå forbi inngangene i klokkesvingen før kamp, for der kan det være noen farlige bortesupportere.


Stemmer det Geir. Alle som ikke er hypp på å kjøre tungen langt ned i halsen på en feit bonde fra bortelaget sine tilreisende er livsfarlig.
Striler ut av Bergen

Xminator

Viktigeste grunnen til at folk går er bilen som står utenfor, og køen de vil unngå. Og mandag gikk folk i takt med sleivene til Kvisvik på slutten. Det var aggresivt kroppspråk på de som fikk fra gamle sitte ;)

Hogstmann

Quote from: "Nixon"Trekker vi det litt lenger bør jeg vel ikke snakke med de to trønderne her på jobb den dagen Brann skal møte RBK. For da kan umulig min klubbfølelse stikke særlig dypt.


Er dette så vanskelig å forstå? Det er ikke noe problem å snakke fotball med kollegaer fra andre deler av landet når det ikke er kamp.

På puben før kamp kunne det derimot ikke falt meg inn å snakke fotball med et brautende og slevende tre, som med fire i promille brøler ut et av sine lags geniale strofer.

Du ser vel at det er en viss forskjell på settingen?

Det er vel sjelden DeeDee blir sittende for seg selv, siden det (tro det eller ei) er flere mennesker med samme syn på denne saken. Dårlige supportere selvfølgelig, de har jo brutt flere av reglene for god supporterskikk.

Nixon

Hva med at jeg tar mine trønderske kolleger med på pub i timene før kampen? Da kan jeg altså til nød snakke med de, men ikke med trønderen som sitter på nabobordet. Blir jo litt kunstig.
Rød makt på Hansa!

Hogstmann

Jeg skjønner jo at du er en mann som liker å vri og vende på ting, men dette er ikke så vanskelig som du skal ha det til Nixon.

De fleste som går på pub før kamp i Norge, er folk som liker å ha en unnskyldning for å ha mer enn 3 i promille. Denne grupperingen er irriterende nok om de er Brannsupportere, og uutholdelig hvis de i tillegg står og brøler på Viking eller Rosenborg-sanger.

Noe sier meg at dine trønderske kollegaer ikke faller inn i denne kategorien fotballsupportere, og både du og de er sikkert strålende fornøyd med tilværelsen.

Det er ikke det faktum at de holder med det andre laget som er problemet. Problemet er at supportere i Norge stort sett er idioter som brauter seg frem og brøler hysterisk hele tiden.


Nixon

Er enig at det ikke er så vanskelig. I min verden er det slik at treffer jeg på en supporter fra det andre laget som stiller med mer en tre i promille og som skriker supportersanger inn i øret mitt, så trekker jeg meg unna. Akkurat slik du gjør. Men å derfra dra den konklusjon at de fleste er slik og at man derfor nærmest ikke kan ha noe som helst omgang med andre supportere er å gå altfor langt.
Rød makt på Hansa!

Langhår

Ja det er sørgelig at absolutt alt må reguleres. At tilogmed supporteroppførsel skulle bli gjenstand for et sirlig lovverk er bare trist.

På den annen side kan det hende det er nødvendig og det er enda tristere.

Spør du meg (men det er det jo ingen som gjør) kommer man langt med sunn fornuft. De fleste vet hvor og når grensene går, de som ikke vet det burde blitt kjeppjaget fra enhver fotballstadion i verden.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Geir

Quote from: "Hogstmann")

På puben før kamp kunne det derimot ikke falt meg inn å snakke fotball med et brautende og slevende tre, som med fire i promille brøler ut et av sine lags geniale strofer.

Du ser vel at det er en viss forskjell på settingen?[/quote


Hva da hvis vi snur den settingen, Hogstmann, og du er den brautende og slevende??

Bare lurte litt, jeg.
ndelig SERIEMESTER

Hogstmann

Ja hva da?

Dette fungerer glimrende på Fotikken. Super-supporterne er i en del av puben, og guttene i en annen. Nå slipper vi t.o.m å ta samme buss lengre.

Det som en stund var poenget i denne diskusjonen var bortesupportere på puben. Og for min del er det fullstendig uinteressant å ha de på Fotikken, og jeg har forklart hvorfor.

DeeDee

Quote from: "sekto"Jeg har venner rundt omkring i landet som støtter andre lag. Kan bli noen litt opphetete samtaler når vi kommer inn på fotball, men det er bare artig.

At jeg misliker RBK og omtrent samtligere spillere, betyr ikke at jeg ikke kan prate med en av deres supportere. Kan man ikke snakke med noen fra motstanderen, for de heier på et annet lag, kan man da snakke med folk som ikke stemmer på samme politiske parti f.eks?

Jeg syntes verden hadde blitt fryktelig kjedelig om alle skulle være enig om alt.


Politikk og fotball. Virkelig en god sammenligning. Det er jo omtrent akkurat det samme.

Og ja, jeg foretrekker som oftest andre puber enn stampuben til hjemmelaget. Synes ikke det er så rart egentlig.

sekto

Quote from: "DeeDee"
Quote from: "sekto"Jeg har venner rundt omkring i landet som støtter andre lag. Kan bli noen litt opphetete samtaler når vi kommer inn på fotball, men det er bare artig.

At jeg misliker RBK og omtrent samtligere spillere, betyr ikke at jeg ikke kan prate med en av deres supportere. Kan man ikke snakke med noen fra motstanderen, for de heier på et annet lag, kan man da snakke med folk som ikke stemmer på samme politiske parti f.eks?

Jeg syntes verden hadde blitt fryktelig kjedelig om alle skulle være enig om alt.


Politikk og fotball. Virkelig en god sammenligning. Det er jo omtrent akkurat det samme.

Syntes ikke den sammenligningen var så hakkande gale, men om du har en bedre en, så kom med den. Venter i spenning på å høre hva du ville likestilt det med?

Og ja, jeg foretrekker som oftest andre puber enn stampuben til hjemmelaget. Synes ikke det er så rart egentlig.


jeg syntes ikke sammenligningen var så hakkande gale jeg, men om du har et bedre forslag, så kom med den. Venter i spenning..

Geir

Quote from: "Hogstmann"Ja hva da?

Dette fungerer glimrende på Fotikken. Super-supporterne er i en del av puben, og guttene i en annen. Nå slipper vi t.o.m å ta samme buss lengre.

Det som en stund var poenget i denne diskusjonen var bortesupportere på puben. Og for min del er det fullstendig uinteressant å ha de på Fotikken, og jeg har forklart hvorfor.


Politikerne kan ihvertfall gå ut og ta en pils sammen, og omgås som normale mennesker når de ikke sliter ørene av hverandre i debatter.  Det er kan tydeligvis ikke guttene gjøre. Nå kan de visst ikke engang omgås egne supportere om vi skal tro det jeg har sitert her.  Syns dette blir dradd litt vel langt, jeg.

Nils Arne Eggen sa en gang at "Fotball er det viktigste av alle uviktige ting".  Her drar jo enkelte dette inn i en helt annen dimensjon.
ndelig SERIEMESTER

Xminator


Nixon

Uansett hvem som sa det er det jo bare en blek kopi av Bill Shankley sin legendariske kommentar: "Football is not a matter of life and death,  it's far more important than that."

Og denne diskusjonen viser jo at det stemmer...:)
Rød makt på Hansa!

DeeDee

Quote from: "sekto"
Quote from: "DeeDee"
Quote from: "sekto"Jeg har venner rundt omkring i landet som støtter andre lag. Kan bli noen litt opphetete samtaler når vi kommer inn på fotball, men det er bare artig.

At jeg misliker RBK og omtrent samtligere spillere, betyr ikke at jeg ikke kan prate med en av deres supportere. Kan man ikke snakke med noen fra motstanderen, for de heier på et annet lag, kan man da snakke med folk som ikke stemmer på samme politiske parti f.eks?

Jeg syntes verden hadde blitt fryktelig kjedelig om alle skulle være enig om alt.


Politikk og fotball. Virkelig en god sammenligning. Det er jo omtrent akkurat det samme.

Syntes ikke den sammenligningen var så hakkande gale, men om du har en bedre en, så kom med den. Venter i spenning på å høre hva du ville likestilt det med?

Og ja, jeg foretrekker som oftest andre puber enn stampuben til hjemmelaget. Synes ikke det er så rart egentlig.


jeg syntes ikke sammenligningen var så hakkande gale jeg, men om du har et bedre forslag, så kom med den. Venter i spenning..



Hvis dere trenger forklaring på hvorfor det er en dårlig sammenligning så sier det litt om dere. Og det er ingen som har sagt at man ikke kan snakke med folk som holder med andre lag. God middag trær.

sekto

Quote from: "DeeDee"
Quote from: "sekto"
Quote from: "DeeDee"
Quote from: "sekto"Jeg har venner rundt omkring i landet som støtter andre lag. Kan bli noen litt opphetete samtaler når vi kommer inn på fotball, men det er bare artig.

At jeg misliker RBK og omtrent samtligere spillere, betyr ikke at jeg ikke kan prate med en av deres supportere. Kan man ikke snakke med noen fra motstanderen, for de heier på et annet lag, kan man da snakke med folk som ikke stemmer på samme politiske parti f.eks?

Jeg syntes verden hadde blitt fryktelig kjedelig om alle skulle være enig om alt.


Politikk og fotball. Virkelig en god sammenligning. Det er jo omtrent akkurat det samme.

Syntes ikke den sammenligningen var så hakkande gale, men om du har en bedre en, så kom med den. Venter i spenning på å høre hva du ville likestilt det med?

Og ja, jeg foretrekker som oftest andre puber enn stampuben til hjemmelaget. Synes ikke det er så rart egentlig.


jeg syntes ikke sammenligningen var så hakkande gale jeg, men om du har et bedre forslag, så kom med den. Venter i spenning..



Hvis dere trenger forklaring på hvorfor det er en dårlig sammenligning så sier det litt om dere. Og det er ingen som har sagt at man ikke kan snakke med folk som holder med andre lag. God middag trær.


Nei, det sier faktisk mer om deg at du ikke evner å komme med et bedre forslag, bare kritisere det som er nevnt. Er utrolig lett å være kritisk til alt som blir sagt her inne, men det er totalt meningsløst om man ikke kan tilføre noe til diskusjonen utenom kritisk plassfyll.

DeeDee

Hvis du på død og liv må finne noe å sammenlige med for å finne ut hva det vil si å være fotballsupporter, så deg om det. Selv vet jeg hvordan det er. Og det finnes ikke noe som gir en god sammenligning. Til det er fotballkulturen for spesiell.

RC

Nå er det en forskjell på en supporter og en fan.
Ordet supporter kommer fra support som er støtte, mens fan kommer fra fanatikker.

Det er faktisk forskjellige ting! Tror mange overser det eller blander litt her...

KEO

Skjønner mangen sine synspunkter her inne, men som vanlig i ett forum så er det alltid noen som er ekstreme den ene eller den andre veien. Personlig så har jeg ikke noe i mot at Supportere fra forskjellige klubber er på samme plass. I enkelte tilfeller så er det ikke så lurt,når stor klubbene møtes.Det skjønner vell de fleste. Men opp gjennom årene så har jeg noen gode minner fra Drammen der begge lags supportere var samlet og laget ett HELVETES liv. Fotballen er jo tross alt mye mer enn 22 mann og en ball!!
Nu kør vi!

Romani3

En god del av d der burde jo være en selvfølge, men d e jo ikkje alle som skjønner d..
color=red]Vi e Brann, seriemester![/color]

Skotten

 Sportsklubben Brann feirer i år et noe spesielt jubileum, hvilket?

Trivial pursuit anno 2063.

Go Up