• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

BA: "Mons Ivar Drittlei supporterhetsen"

Started by chris_henrik, March 29, 2005, 09:45:22 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

chris_henrik

Begynner å bli lei denne såkalte journalistikken som BA bedriver.

http://www.ba.no/sport/fotball/brann/article1517809.ece

Dusten Palmer har selv brukt spalteplass på å beklage seg over episoder der Håkon Opdal har vært litt uheldig. Dette er et diskusjonsforum om  sportsklubben Brann og livet rundt. Da bør en forstå at her har vi en viss takhøyde når det kommer til uttalelser. Heller ikke ideelt at enkeltbrukere blir sitert og trukket fram.

Palmer har vel hatt denne saken liggende i skuffen en stund, og måtte trekke den fram nå i mangel på de vanlige pre-season Brann-skandlene.

Foreslår at BA går tilbake til å bedrive sin vanlige Søndag-Søndag journalistikk og utelukkende skriver om hendelser der de kan bruke ordet "Daiene" i annenhver overskrift.

Heldigvis er Kvisvik litt kompis med Knut Thorbjørn Eggen slik at hetseartikkelen ikke lenger er toppsak på ba.no

Neste uke får vi vel "Berit Riise ærekrenkes på supporterforum"

Litt utenfor sakens kjerne dette, men mener at BA hauser saklige diskusjoner opp til å være hetsing.
<BRANN> ..... DKFM

enavgutta

BA har ikke noe bedre å skrive om. I BA går det an å lage en artikkel om det meste. Enten en Brannspiller spiller en dårlig kamp, er på ferie eller handler i butikken.

abe78

.og husk!

BL

Noen som føler seg truffet eller? Siden de blir pissed på BA som slår dette opp? Sannheten er jo at det er mange som er veldig negativ til Opdal, og det kan jo umulig være bra.
Hansa-
Felt Z

Xminator

Evnen til selvkritikk er ikke stor hverken i BA eller hos enkelte supportere :p

Blææ

Spillere som ikke duger og aldri budre fått lov til å sitte sine ben på staddagresset får høre det,rett og rimeligt.
Når trenerteamet og sportslig utvalg ikke ser at en spiller er udugelig og gir spillerene tillit kamp etter kamp da er det ikke rart at publikum går lei og starter å hetse.
Knutsen,Oppdal,Sanne,Ystaas blir hetset som følge av at dem ikke duger, i Oppdals tilfelle så tror jeg han duger men så var det prestasjonene da..
For oss på tribunen så betyr nok klubben mere enn for dem som er ansatt og har dette som et levebrød,en i admin vil nok aldri kunne forstå hvorfor man hetser egen spillere.
ont follow me,Im lost too

Xminator

Nå har vel Knudsen etterhvert vist at han duger? Eller skulle du bevise hvordan den trangsynte supporteren tenker Blææ? Måten Opdal får gjennomgå på dette forumet er ikke spesielt gjennomtenkt. Det bærer preg av "Han er dårlig han tar vi". Det som skjer på BA's forum er så vannvittig pinlig at det burde være forbudt. Anonym hetsing på sitt verste, og jeg skjønner ikke hvordan avisen kan leve med ett slikt forum...

En enkel måte å få slutt på den verste hetsingen er å forlange fullt navn på de som vil debattere. Med manuell godkjenning av forumtilgang. Det er ingen menneskerett å hetse eller diskutere anonymt.

Blææ

Joa kryssminator,Knudsen har hevet seg mange hakk siden han kom til klubben det innrømmer selv jeg som altid har vært en av di fremste kritikerene av godeste Knudsen.
Er vel ikke til å stikke under en stol at gutten har vært og tildels er et yndet hetseobjekt også pr i dag....
ont follow me,Im lost too

enavgutta

Det vel med Knutsen som med mange andre ting her i livet, 99 % hardt arbeide - 1 % intelligens. Knutsen har gjort jobben, og fortjente ny kontrakt og fornyet tillitt. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Toa

ribl! Utfordr! Takl! Slutt å putl! Sentr! Kontr! Samhandl! Utlign!!

Tom C

Problemet her i bunn og grunn er jo at uansett hvor mange som forsvarer Opdal på dette forumet, så vil alltid BA plukke ut de to-tre 15-årige hyle-trynene som slenger han full av drit uansett, og bruke deres drittslenging som "sitat fra Brann-supporterenes diskusjonsforum".

Så for den vanlige mann i gata, ser det ut som alle Brann-supportere hater mannen...
Aldri mer Obos....

Xminator

Hva med å dømme Opdal etter samme lest som resten av laget? Det samme gjelder de andre hakkekyllingene våre.

For å si det slik, spiller de andre 10 på det nivået enkelt forlanger Opdal skal gjøre, så kunne Opdal selv lagt fra seg hanskene. Midtbanen ville jo vunnet alle dueller, aldri slått feilpasninger, forsvaret hadde klarert 100% og spissene ville scoret på alt som kom imot.

Noen spillere blir tilgitt omtrent alt, slik som Miller (som ærlig talt bommer grovere på ballen flere ganger enn Opdal i en kamp, og til tider får bambi på isen til å virke som balansekunstner). Andre får pepper for alt. Og da mener jeg alt. Det er desverre tribunekultur for å skjelle ut enkeltspillere, da spesielt de yngre, i Bergen. Hanstveit fikk så det holdt i begynnelsen også.

Xminator

Og siden vi er inne på sitater rundt Opdal på Ba.no:
Quote

Saklig?

Tør ikke lese mer enn første siden på det forumet der, redd det smitter av...

Langhår

Synes også BA bruker et litt merkelig eksempel på hva som er hets. Det må selvfølgelig være lov å mene både dette og hint om brannspillerne.

Alle bør kunne få utrykke sin mening både negativt og positivt om klubben sin.  Som en ganske kjent bok så treffende utrykker det : Den man elsker tukter man".  

Det som imidlertid er et problem er når denne utrykkningen av meninger blir til ren personforfølgelse av enkeltspillere. Det ER faktisk forskjell på å kritisere og det og servere ondskapsfulle utfall mot navngitte spillere. Dessverre er ENKELTE, såkalte brannsupportere blant verstingene i Norge når det kommer til denne typen sjikane av egne spillere. Når så disse "kritikerne" blir kritisert gjemmer de seg som oftest bak "retten til å si sin mening". Dette er synd, mest for dem som fremfører sin kritikk på en saklig måte, og dermed havner i bås med dem som kun bedriver drittslenging.

På enkelte forum er det rett og slett pinlig å lese hva enkelte får seg til å skrive. Utfall som går på at Opdal er dum i hodet, at han er Norges dårligste keeper(!), krydret med diverse skjellsord flommer det over av på enkelte sider.

Jeg synes at det var modig gjort av Mjelde og adressere dette problemet. Han er nok fullt klar over det ramaskrikes som kommer i etterkant fra folk som føler seg truffet. Likevel stikker han hodet fram og støtter guttene. Hønnør Mons Ivar!
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Nemesis

Quote from: "Xminator"Hva med å dømme Opdal etter samme lest som resten av laget? Det samme gjelder de andre hakkekyllingene våre.


Hva med å heller bedømme de som skal lære opp spillerene?  Tviler på at det er noen som helst som ikke ser på Opdal som et talent. Det er jo keepertrenerens oppgave å utvikle Opdal. På det punktet synes jeg han har gjordt en dårlig jobb. Ser vi på forgjengerene til Opdal i Brann-buret, så kan vi vel ikke si at Brann er ledene på å utvikle keepere. Skift heller keepertrener enn keeper!
et finnes tre typer mennesker i verden.
De som kan telle, og de som ikke kan telle

Nixon

Quote from: "Xminator"Det er desverre tribunekultur for å skjelle ut enkeltspillere, da spesielt de yngre, i Bergen. Hanstveit fikk så det holdt i begynnelsen også.


For ikke å snakke om Alex Valencia som i perioder stort sett hadde halve SS mot seg. Det hjalp selvsagt ikke på usikkerheten hans.

For det er jo klart at man ikke kan nekte noen å hetse spillere fra tribunen. Eller på nettet for den saks skyld. Men disse personene kan ikke på sin side forvente at spilleren skal bli bedre og tryggere. Satt på spissen må man nesten velge om man i det hele tatt har lyst til å se spilleren i rød drakt igjen.
Rød makt på Hansa!

Toa

Problemet med Opdal er at vi ikke har folk som kan erstatte han når han ikke er i form. Opdal trenger ikke forsvare en plass i laget, fordi han faktisk har klippekort slik situasjonen er idag. Derfor har Brann et problem, og derfor er det mer alvorlig med Opdal ute av form enn det er med andre spillere der vi har dobbel dekning.

Jo lengre bak man kommer på banen, desto verre er det at spillerne gjør feil.  Derfor er det også sjelden at så unge keepere som Opdal har klippekort på et lag som skal kjempe i toppen av eliteserien.

Greit nok at Rønningen sikkert ikke var bra for miljøet, og de derfor kvittet seg med han, men de burde skaffe en erstatter for han. En som kan utfordre Opdal, en som kan true keeperplassen om han ikke spiller på topp.

Konkurranse om plassene er sunt. Ser ikke den store konkurransen der bak...
ribl! Utfordr! Takl! Slutt å putl! Sentr! Kontr! Samhandl! Utlign!!


Nixon

Quote from: "Ricky"Det sier jo egentlig seg selv at den som er kompis med fansen også vil få flere støtteerklæringer når det butter imot, og ekstra med heltestatus når han gjør noe bra. Charlie Miller er en slik type som hele tiden har spilt på lag med fansen, og fremgangen hans har jo vært upåklagelig. Hadde han blitt buet ut gjennom den tyngste perioden, hadde han vel kanskje bare gitt opp og flyttet hjem, og vi ville ha mistet det som nå viser seg å være en stor ressurs.


Jeg har lenge lurt litt på det der. Hvorfor Miller så og si på dagen fikk en sånn heltestatus blant supporterne. Har han egentlig spilt mer på lag med supporterne enn andre? Hva har han i så fall gjort? Kan ikke huske noe spesielt. Utenom at han var en overvektig skotte med dårlig kondis og et frynsete rykte. Er jo litt kult det da...
Rød makt på Hansa!

lenuzen

det er enkelte her inne som bør høre på det mjelde sier, det er mange som sier ting som ikke hører hjemme her, hvis odere mener pdal er så forbanna dårlig, sigursson holder ikke mål, sanne er dritt dårlig og alt det dere kommer med så hvorfor kan dere ikke finne dere et annet lag der alle er perfekte sånn som dere selv sikkert mener dere er!!

vi må støtte laget og isje bare være så utrolig negative!!!
rann i våre hjerter

chris_henrik

Noe av det som plager meg noe grenseløst er når enkelte okker, stønner og "disser" spillere under selve kampen. Dette har særlig vært et problem i Vestlandshallen hvor spillerene bare er en armlengde unna.

En ting er å diskutere her inne, det er noe helt annet å psyke ut egne spillere under kamp.
At det forekommer usaklig personhets på ba.no sine forum er bare å forvente da det er en avis av og for mentale fjortiser.

QuoteJeg har lenge lurt litt på det der. Hvorfor Miller så og si på dagen fikk en sånn heltestatus blant supporterne. Har han egentlig spilt mer på lag med supporterne enn andre? Hva har han i så fall gjort? Kan ikke huske noe spesielt. Utenom at han var en overvektig skotte med dårlig kondis og et frynsete rykte. Er jo litt kult det da..


Du er ikke den eneste med den tanken Nixon.
Var litt som spontan selvantennelse :D
<BRANN> ..... DKFM

Geir

Quote from: "Nixon"
Quote from: "Ricky"Det sier jo egentlig seg selv at den som er kompis med fansen også vil få flere støtteerklæringer når det butter imot, og ekstra med heltestatus når han gjør noe bra. Charlie Miller er en slik type som hele tiden har spilt på lag med fansen, og fremgangen hans har jo vært upåklagelig. Hadde han blitt buet ut gjennom den tyngste perioden, hadde han vel kanskje bare gitt opp og flyttet hjem, og vi ville ha mistet det som nå viser seg å være en stor ressurs.


Jeg har lenge lurt litt på det der. Hvorfor Miller så og si på dagen fikk en sånn heltestatus blant supporterne. Har han egentlig spilt mer på lag med supporterne enn andre? Hva har han i så fall gjort? Kan ikke huske noe spesielt. Utenom at han var en overvektig skotte med dårlig kondis og et frynsete rykte. Er jo litt kult det da...


En grunn til at Miller så fort ble helt for så mange (meg inkludert), var nok det at uansett hvor feit og utrent han var, så så man glimt av storhet når han hadde ballen. Tyngden hadde ikke endret evnen hans til å gjøre geniale ting med en ball. dette var det mange som så.
ndelig SERIEMESTER

KongRudi

Quote from: "Blææ"Spillere som ikke duger og aldri budre fått lov til å sitte sine ben på staddagresset får høre det,rett og rimeligt.
Når trenerteamet og sportslig utvalg ikke ser at en spiller er udugelig og gir spillerene tillit kamp etter kamp da er det ikke rart at publikum går lei og starter å hetse.


Vell,  Håkon Oppdal har vært i klubben i mange mange år nå, han har vært innom på rekke ungdomslandslag i denne tiden, og han har helt sikkert vært ettertraktet for andre klubber, som har lyst til å produsere bra spillerer istedet for å kjøpe spillerer til 15 millioner pr. stk.
Rønningen ble alldri noen første-keeper før han var nærmere 30 år.
Da synes jeg at fansen burde gi våres egen spiller, som har vært lojal mot klubben han har alldri vært noe førstevalg hos, minst like god tid på å utvikle stabilitet, som våres forrige første-keeper fikk, som ble kjøpt som en rutinert tredje-keeper fra VIF.

Du utvikler X mengde rutine i tredjedivisjon, og Y mengde rutine på benken i tippeligaen.
Håkon Oppdal gjør avogtil feil i feltarbeidet, men har mye inne, alle som så cup-kampen mot Bodø/Glimt vet at han er sannsynligvis blant norges raskeste på strek, han er mye bedre enn Rønningen å spille ut tilbakespill, og han skyter langt ut dersom han vil.
Vi kan også se på alderen på alle de andre keeperene i tippeligaen, og dere vil nok finne ett snitt på 6-7 år eldre enn Oppdal, disse har sannsynligvis ikke stagnert helt disse årene, så sannsynlighetene for at Oppdal kan fixe feltarbeidet sitt er bra, og voila, da har vi norges beste keeper, utviklet i klubben, uten å måtte betale 10-12 millioner.

Forbedring i feltarbeidet kommer.. så slapp av.

det er ivertfall min mening.

StoreS gutt 16

Det er å hetse spillere under kamp er og blir en uting!! Men det å "snakke drit" om spillere, trenere, dommere og andre er en del av fotballen om må vel nesten være "lovlig" andre steder enn fotballbanen.

Er det ikke en del av sjarmen da? Feks: at du har dømt en spiller nord og ned før den samme spilleren får deg til å hyle hemmningsløst, i glede, i neste kamp,  deilig!

Angående Håkon Oppdal så vil jeg be dem som ikke liker han og gir kraftig uttrykk om dette under kamp, om å ete drit.

Nixon

Quote from: "Geir"En grunn til at Miller så fort ble helt for så mange (meg inkludert), var nok det at uansett hvor feit og utrent han var, så så man glimt av storhet når han hadde ballen. Tyngden hadde ikke endret evnen hans til å gjøre geniale ting med en ball. dette var det mange som så.


Ja jo. Han har i alle fall kommet seg veldig siden han debuterte som et stappet pølseskinn i Sunnfjord i fjor sommer.
Rød makt på Hansa!

Go Up