• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Brann-Stabæk, laurdag 21. april kl 18.00

Started by osoerli, April 18, 2018, 21:50:33 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

gladiporno

Lurer på hvor mange mål Skålevik hadde scoret i dag om han var en bedre spiss. Det ene er de store bommene, det andre er jo de innleggene som han ikke når fram på. Da Orry kom inn tenkte jeg at det _kan_ være lurt ettersom Orry er en brukenes avslutter og faktisk ganske god på å komme seg i scoringsposisjoner. Mindre effektivt enn Skålevik i dag kunne han neppe være.

Men ellers meget god kamp, spesielt før pause. Marengo var eminent i 1. omgang, men kampen sett under ett var Vito Wormgoor best i mine øyner. Er _alltid_ på riktig plass. Jeg var skeptisk til ham i fjor, men i år har han vært bunnsolid og det har ingenting med at han er lagets toppscorer (hvem som helst som scorer mer enn ett mål kan bli toppscorer i Brann). Hittil i år har han bortimot spilt plettfritt, og i dag var det en nytelse å se hvordan han plasserte seg i hver duell. Det er ikke bare muskler som avgjør hvem som kommer seirende ut av dem.

Jose Arrogantio

Vega hadde forresten et veldig godt innhopp.

blobby winters

Morsomt med så gode kant spillere.
Marengo, Koomson var underholdene også Vega da han kom innpå.

ACHTUNG

April 21, 2018, 21:42:56 PM #53 Last Edit: April 21, 2018, 22:07:27 PM by ACHTUNG
De som ønsket Marengo bort, da utenlandskvoten var et tema, kan ete drit, på alle tenkelige måter. Det var jo en kjekkas som mente at jeg gnålte for mye om stolpeskuddet mot Viking, hva mener han nå? Det er en skam at LAN har latt den publikumsvennlige klassespilleren smake benken i alt for mange kamper, hadde det ikke vært for at strilen er en eminent trener, hadde jeg lurt på om han var i besittelse av fotballkunnskap. For du lar ikke en ferdigutviklet spiller, som på sitt beste hører hjemme i en mye større ligs enn ES varme opp i store deler av andre omgangene. Registrerer også at Huseklepp er avventende i sin ros av Marengo. Driver og messer om at det var på tide med målpoeng. Hallo, først må han få spilletid, deretter kan man ta opptelling.

Corran

Grei kamp i dag og en meget god laginnsats. Komme mye innlegg og siden eg har mast om å flytte Gilli ned på back å få inn Marengo så er eg glad for at den kombinasjonen fungerte :-)
Neste kamp synes eg at Komsoon kan få hvile og Vega starte på den kanten.
Eneste vi mangler nå er en topp spiss som klarer å putte og som timer innleggene så han når dem (ikke bare nesten) MEN skal ikke gi opp Skålevik riktig enda. Det er ikke mye som mangler før han putter et par
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Serez

Enig med Vega over Komsoon. Det er også ikke mange år siden Huseklepp var allergisk mot å score, det løste jo seg fint over tid så får håpe det samme skjer med Skålevik.

ostraume

Barmen er BB for meg i dag. Vinner alt av dueller og gjør alltid noe konstruktivt med ballen. Fussballgott!
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Nixon

Quote from: ostraume on April 21, 2018, 22:51:01 PMBarmen er BB for meg i dag. Vinner alt av dueller og gjør alltid noe konstruktivt med ballen. Fussballgott!

Ja, trekket med lang ball fra Vito opp til Barmen fungerte bra i går. Det satte ikke minst Marengo opp i flere gode situasjoner som han løste i varierende grad.

Ellers enig med Nilsen at det var en solid, om enn ikke veldig god kamp. Men vi har full kontroll og skårer på veldig fordelaktige tidspunkter.
Rød makt på Hansa!

ACHTUNG

Barmen får alt for dårlig betalt av diverse avisbørser. Faktum er at Brann merker mer at Kristoffer er borte, enn om Haugen har pause. Barmen har en ro som ikke Haugen og Heltne har.

blobby winters

Enig. Barmen er en utrolig viktig spiller for Brann.
Det er faktisk en interessant historie hvordan han gikk fra hakkekylling til en av Branns viktigste.

Lasaron

Deilig, etter to sliteseire, at Brann innfrir et favorittstempel og vinner såpass trygt og komfortabelt. Vi er gode.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Lasaron

Jeg vil legge til at det var hyggelig med debuten til Ordagic. Og så må man vurdere om det er lurt at stopperne slår langt. Det fungerte dårlig 10 av 10 ganger i går. Underlig at de gjør det igjen og igjen. Det er litt som lange innkast.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Falkman2

Quote from: Lasaron on April 22, 2018, 13:24:16 PMJeg vil legge til at det var hyggelig med debuten til Ordagic. Og så må man vurdere om det er lurt at stopperne slår langt. Det fungerte dårlig 10 av 10 ganger i går. Underlig at de gjør det igjen og igjen. Det er litt som lange innkast.

Fungerte dårlig 10 av 10 ganger? pussig utsagn. angrepet forut for det første målet starter jo med et langt oppspill fra Wormgoor. Angrepet som  resulterer  i den ene kjempesjansen til Skålevik, hvor han akkurat ikke når frem på innlegget til Marengo gjør det samme. Acostas oppspill resulterte i nada, der er vi enige.

blobby winters

Kristiansund markerte ut Vito når Radlinger hadde ballen slik at han måtte spille ut til Acosta.
Mot Kristiansund skapte vi nesten ingenting.
Acosta er bra defensiv men jeg ville ha foretrukket å se Grønner spille mot lag hvor vi forventer å dominere kampen. Han er kanskje ikke så god i defensiv arbeid men mye flinkere til å sette i gang spillet bakfra.

Nixon

Quote from: Falkman2 on April 22, 2018, 14:39:04 PM
Quote from: Lasaron on April 22, 2018, 13:24:16 PMJeg vil legge til at det var hyggelig med debuten til Ordagic. Og så må man vurdere om det er lurt at stopperne slår langt. Det fungerte dårlig 10 av 10 ganger i går. Underlig at de gjør det igjen og igjen. Det er litt som lange innkast.

Fungerte dårlig 10 av 10 ganger? pussig utsagn. angrepet forut for det første målet starter jo med et langt oppspill fra Wormgoor. Angrepet som  resulterer  i den ene kjempesjansen til Skålevik, hvor han akkurat ikke når frem på innlegget til Marengo gjør det samme.

Ja, og som jeg skrev over så ble Marengo spilt opp i flere gunstige situasjoner fordi Barmen trekker på seg to mann og vinner duellen. Her må Lasarons kjepphest stå i veien for utsikten til kampen. I likhet med aversjonen mot lange innkast som etter min mening absolutt av og til kan ha sin misjon. Eller kanskje han gikk før dommeren blåste av i forrige hjemmekamp...
Rød makt på Hansa!

Lasaron

Forrige hjemmekamp hadde Teniste et langt innkast som ble stanget ut av en forsvarer. Etterhvert endte den opp hos Teniste igjen som slo et innlegg. Innlegg. Det er det jeg vil ha. Mye mer farlig enn et innkast. Derfor skal innkastet sørge for at vi holder ballen i laget og kanskje kommer til innlegg.

10 av 10 er nok en overdrivelse. Jeg fulgte ekstra med på akkurat det i en periode av kampen i går. Da endte alle de lange oppspillene med ingenting. Tror det var seks på rad. Jeg husker Bjarnason gjorde det mye for oss før i tiden. Og Henning Berg på landslaget. Litt sånn: "Nei, nå har vi trillet ballen mellom oss i forsvarsleddet noen ganger. Jeg lemper den opp mot sekstenmeteren, og så ser vi hva som skjer."

Lange innkast og lemping opp fra stopperne er en effektiv måte å få ballen nært motstandernes mål på, og da_kan_jo ting skje. Men det er på lykke og fromme, og fungerer svært sjeldent. I mine øyne bare ok når vi har panikk på slutten.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Corran

Var en del svake oppspill fra Acosta men det var mange oppspill som havnet hos Barmen eller over ham til kantspiller. Var også en del nesten gjennombrudd for Skålevik
SÅ langt unna 10 av 10
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

ostraume

Det er heller ikke «på lykke og fromme» når Vito spiller opp på Barmen som enten header til medspiller eller tar ned ballen høyt i banen.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Spelaren

Quote from: Nixon on April 22, 2018, 15:35:48 PMHer må Lasarons kjepphest stå i veien for utsikten til kampen.

Nå har han jo ingen søyler å skylde på heller  8)  .
Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Lasaron

Hadde aldri søyler, jeg. Jaja. Jeg innfinner meg.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

ACHTUNG

Inntil underlaget er biljardmatte på Stadion, vil det nok bli endel langballer.

blobby winters

Har ingenting imot lange baller hvis de er slått med presisjon.
Vito slår noen fra høyre til venstre mot Barmen/venstre kant
Koomson kan stå helt alene med masse plass på høyrekant men den lange pasningen fra Acosta kommer aldri. I stedet blir den lempet opp ca. retning Skålevik og nesten10 av 10 ganger taper han duellen mot en stor senterback og vi mister ballen.

Lasaron

Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

blobby winters

Quote from: Lasaron on April 23, 2018, 05:52:58 AMGode crossballer er fint.

Enig. Rudolf Austin kunne slå fantastiske crossballer - vanligvis til høyrebacken Birkir Sævarsson.
Hadde Acosta klart å gjøre det.....  ;)

Hallais


Nixon

Quote from: Lasaron on April 22, 2018, 16:16:47 PMForrige hjemmekamp hadde Teniste et langt innkast som ble stanget ut av en forsvarer. Etterhvert endte den opp hos Teniste igjen som slo et innlegg. Innlegg. Det er det jeg vil ha. Mye mer farlig enn et innkast. Derfor skal innkastet sørge for at vi holder ballen i laget og kanskje kommer til innlegg.

Du glemmer det viktigste ved en situasjonen: Et kort innkast og Acosta hadde neppe tatt turen opp. Og det hadde neppe blitt skåring.
Rød makt på Hansa!

Lasaron

Quote from: Nixon on April 25, 2018, 12:46:01 PM
Quote from: Lasaron on April 22, 2018, 16:16:47 PMForrige hjemmekamp hadde Teniste et langt innkast som ble stanget ut av en forsvarer. Etterhvert endte den opp hos Teniste igjen som slo et innlegg. Innlegg. Det er det jeg vil ha. Mye mer farlig enn et innkast. Derfor skal innkastet sørge for at vi holder ballen i laget og kanskje kommer til innlegg.

Du glemmer det viktigste ved en situasjonen: Et kort innkast og Acosta hadde neppe tatt turen opp. Og det hadde neppe blitt skåring.

Mulig. Mulig han hadde kommet opp uansett siden det var på tampen. Men så er jeg altså åpen for slike løsninger når det er helt på tampen og vi jager mål. Men hovedpoenget var at når ballen først var blitt headet ut så var ikke forsvaret så organisert lengre, så mottar Teniste ballen ute på siden igjen og slår et innlegg, mot et litt mer uorganisert forsvar, som er mye farligere enn han noen gang vil kunne få til med et langt innkast.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Corran

Men om han hadde tatt et kort innkast så hadde han gjerne ikke kommet til innlegget og det hadde gjerne ikke vært kaos i forsvaret etter kastet.
Acosta hadde heller ikke kommet opp for når kastet skulle tas spurte han benken om han skulle gå med opp, men var litt sen og kom seg akkurat på plass til innlegget.
Mao det er rimelig sikkert at det ikke hadde blitt mål uten det lange innkastet.
På den annen side så kunne det ha oppstått andre situasjoner som hadde ført til mål om det hadde vært et kort innkast men de kunne like lett ha mistet ballen.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Lasaron

Nå snakker jeg generelt, ikke på tampen av kamper under panikk.

Alternativ 1: Lange innkast, som har lav fart, der motstandernes forsvar er organisert, som for Branns del under Gilli og Teniste blir headet ut av en motstander nesten hver eneste gang.

Alternativ 2: Fokusere på å kaste fort til nærmeste ledige medspiller, for å få spillet i gang, prøve å komme til et innlegg der ballen har høy fart og motstandernes forsvar ikke er så godt organisert.

Alternativ 2 vil føre til færre baller inne i feltet, men at de som kommer inn er mye farligere.

Jeg velger meg nr. 2.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Corran

I dag igjen var det en stor sjanse på et langt innkast
Har vært litt enig med de som ikek ville ha det tidligere men med Teniste så er det greit da han kaster ballen hardt og ikke i så høy bue. Blir nesten som en corner og Brann er gode i boksen på dødballer så synes det er helt greit at de kjører på med det slik de blir kastet nå
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Go Up