• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger sommeren 2018

Started by Lasaron, April 09, 2018, 09:49:45 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

krakra

Det er jo nå vi er i gullkamp og LAN har klaget på at bredden av «like typer»(LAN-spillere) er for dårlig. Slik at man må legge om stilen når spillere er ute

Morkel

Brann kommer nok til å ta kontakt med Løkberg uansett. Overgangssum kan de vel forhandle i ettertid?

Lasaron

Også gode poeng. De tre plassene på midten kan nå bekles av Haugen, Nilsen, Barmen, Orry, Ordagic og Braaten. Vega har figurert der i cupen. Johansen har også blitt brukt der. Stenevik kan hentes tilbake. Jonas Fredriksen i bakhånd.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Lasaron

La oss si at det er uaktuelt å hente både Petter Strand og Kristoffer Løkberg, hvem vil styrke oss best? Her forsøker jeg meg på en sammenligning, etterfulgt av min personlige konklusjon.

- Begge har lik kontraktsituasjon, bosman til jul.
- Begge er i utgangspunktet indreløpere.
- Begge har, så vidt jeg vet, treningsmoralen etc som LAN er ute etter. Etter sigende har kanskje Løkberg enda mer ekstreme holdninger som LAN liker, enn Strand har.
- Strand er to år yngre.
- Strand har prestert mye lenger på et høyt nivå enn Løkberg.
- Strand har prestert godt i flere posisjoner, og er sannsynligvis mer anvendelig.
- Strand er lokal og elsker Brann.
- Strand vil mest sannsynligvis kreve mer i lønn.

Hvem av de som er best i ulike ferdigheter vet jeg for lite om.

Min konklusjon er at Brann isåfall bør gå for Petter Strand.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Lasaron

Vi har lagt merke til at Brann har en tøffere linje rundt spillerlogistikk og forhandlinger nå enn før. Noen liker det, andre ikke. Hva foretrekker man?

1. Den nye linjen
2. Den gamle linjen
3. En mellomting
4. En mellomting mellom mellomting og gammel linje
5. En mellomting mellom mellomting og ny linje

Jeg tror alternativ 1 er det som gagner Brann best, og jeg vil at vi skal holde på den.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Superjack

Brann har vel vært kjent i årtier som en klubb som har brukt penger som fulle sjømenn. At markedet forstår at det ikke lenger er tilfelle er bare bra. I tillegg svømmer ikke norsk fotball over av liksompenger lenger, som mellom 2003-2008/9.
Samtidig vil det bli vanskeligere for Brann å forsterke, uten å bruke penger , når laget allerede er bra og målet er å bli enda bedre.
Om vi snur litt på det, om RBK ledet med 7 poeng og ville hente f.eks Haugen eller Barmen , uavhengig av måneder igjen av kontrakt? Ville vi sagt oss positive til salg, med mindre det hadde blitt store penger på konto? Både Ranheim karen og Petter Strand er av type viltige for lag som også kjemper om topplass i ES. Å få disse på Firstprice salg er nok ikke aktuelt. Og selv med Bosman vil nok begge kunne få bra lønn og sign on fee fra andre.
 
i taper ALDRI!

Kagain

Jeg vil jo tro at Brann kanskje kan finne på å ta seg råd til både Strand og (Løk)Berg så fremt de ikke blir avkrevet astronomiske priser for spillerne.

De er jo begge forholdsvis korte i forhold til hva som er dags kost hos Brann for tiden, så ingen av dem kan tenkes å skli direkte inn i Barmen-rollen som indreløper. Jeg vet ikke helt hvor kreativ Strand er, men Løkberg er vel ikke noe utpreget kreativ spiller. De kan derfor ikke skli direkte inn i HAugen-rollen heller (om Haugen plutselig forsvinner i sommer).

Men det som gjør at begge kanskje kan bli et kjøp er om Ordagic går ut av rekken (på lån eller selges). Da trengs det backup. Ved siden av dette har Strand en stor grad av fleksibilitet i hvilke posisjoner han har spilt i. I LAN sitt system kan han nok fylle roller som back, indreløper og kanskje også ving i et knipetak. Jeg ser også for meg at med litt omlegging av roller kan Løkberg overraske slik Braaten overrasket med at han også kan brukes som back. Om Brann går for begge spillerne så får de altså en større grad av fleksibilitet (og da robusthet) i hvem som kan spille hvor avhengig av skadesituasjon så vel som hvilken motstandere som fins på andre siden av banen.

Trenger et lag f.eks. å kjempes ut av stilen kan det kanskje svare seg å hive en av disse to på en back og en annen som indreløper. Plutselig har man enda litt mer løpskraft som kan brukes til å løpe i stykker motstanderen, men da kanskje på bekostning av andre elementer i spillet.

ACHTUNG

Er Petter Strand en forsterkning? Jeg er ikke helt sikker.

Kagain

Jeg bare går ut ifra at de andre posterne her inne har rett jeg. Han var god i Sogndal, men hva som har skjedd i Moille må jeg ærlig innrømme at jeg er usikker på. Men jeg vil jo anta at Strand er en forsterkning på lik linje som Løkberg er det...

Kjell249

Ingen av de er vel en soleklar forsterkning som går rett inn på laget, men som forsterkning av bredden så begge uten tvil en forsterkning.
Chuck Norris and Superman once fought each other on a bet. The loser had to start wearing his underwear on the outside of his pants.

marsboer

Brann trenger ingen forsterking på midtbanen med mindre om vi skal ut i Europa. Det er litt lenge til. Men gode backup trenger vi. Noe som både Løkberg og Strand er.

Men vi trenger også en back og gjerne en bedre spiss. Skålevik jobber alt han kan, men han fungerer ikke når motstanders forsvar er bedre enn Start eller Tromsø.

gladiporno

Aktuelle overganger sommer 2018:

Det går mot forsterkninger foran høstsesongen. Jeg tror Brann vil forsøke å hente en back, en indreløper og en spiss til sommeren. Stikker Grønner er det også trolig at de henter en midtstopper også. Basert på dette tror jeg disse spillerne kan være aktuelle for en overgang til Brann (jeg begynner med backene):

Thomas Grøgaard:

Grunnet skadene i vårsesongen vil Brann helt sikkert hente en ny back. Ruben Kristiansen er på utgående kontrakt. Sannsynligheten er derfor ikke liten på at Brann henter ny venstreback. BA spekulerte i John Kitolano, men det er ikke Nilsens stil å hente en slank attenåring som riktignok er talentfull men som ofte gjør avgjørende feil.  Konkurrenten til Kitolano, Thomas Grøgaard, er en rutinert venstreback tross sin relativ unge alder (94-modell). Han debuterte faktisk på landslaget allerede som 20-åring og kan være interessert i å flytte til en større klubb for å gjøre seg aktuell for landslaget igjen. Kontrakten hans med Odd går ut i høst, og han seiler opp som den mest opplagte kandidaten til å ta over Kristiansen.

Jeppe Moe:

Brann traff ikke gullfuglen sist de hentet venstreback fra Stabæk. Det bør dog ikke forhindre at Brann gjør et nytt forsøk. Moes prestasjoner er varierende, men har en god venstrefot og er ganske rutinert til å være 22 år. Er i likhet med Grøgaard på utgående kontrakt, og er nok også på listen over aktuelle kandidater.

Aslak Fonn Witry:

En av Ranheim-spillerne som er blitt lagt merke til i lagets sensasjonelle start på 2018-sesongen. Spilte drit sist, men har hatt en flott sesong hittil. Er høyreback, og kan derfor mindre aktuell enn Grøgaard.

Simen Rafn:
Opprinnelig kantspiller omskolert til back. Var regnet som et ganske stort talent i FFK over lengre tid uten at han har det forventede steget. Er nå venstreback i LSK og på utgående kontrakt.

Sulayman Bojang:

Lynrask 20-årig høyreback fra Skeid som jages av flere eliteserieklubber på Østlandet. Er på utgående kontrakt og kan være aktuell hvis Peddilusken er på jobb og følger med. Er dog ingen typisk Nilsen-signering.

Corran

Ingen av dem ga meg noe mer godfølelse enn Ari som vi alt har
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Lasaron

Grønner ikke i troppen i dag. Brann.no offentliggjorde troppen, og i den saken nevnte de at Teniste og Barmen er ute med skade. Ikke et ord om Grønner. Hvis han også var skadet, hvorfor ikke ta det med også?
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Gulløl

Quote from: Lasaron on June 25, 2018, 23:08:13 PMGrønner ikke i troppen i dag. Brann.no offentliggjorde troppen, og i den saken nevnte de at Teniste og Barmen er ute med skade. Ikke et ord om Grønner. Hvis han også var skadet, hvorfor ikke ta det med også?

Ja det var rart. Men BA skriver at det skal skyldes en lårskade.
-  Jeg vet at vi ikke liker Rosenborg eller Vålerenga.

Samuel Sahim-Radlinger

Go Up