• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Lars Arne Nilsen

Started by PimpyPete, May 29, 2015, 18:32:29 PM

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Go Down

Gulløl

Quote from: Kagain on October 16, 2017, 16:50:01 PM
...til og med Doddo begynner å rasle med pennen...


Ja selveste Doddo ...
-  Jeg vet at vi ikke liker Rosenborg eller Vålerenga.

Samuel Sahim-Radlinger

Falkman

Quote from: osoerli on October 16, 2017, 16:24:16 PM
Tøv at Børven er betre enn Marengsen defensivt.
Tøv at Marengsen ikkje kan skyta.
Marengsen er pr no vår beste spiss.



Det mest tøvete er nå dette kallenavnet. Spyr av det, nærmest bokstavelig talt. Marengo har helt klart potensialet til å bli dette tiårets Memelli. om han har potensialet til å bli noe mer enn det, gjenstår å se.

Nixon

Quote from: Falkman on October 17, 2017, 08:32:07 AM
Marengo har helt klart potensialet til å bli dette tiårets Memelli.


Du tenker at han kommer til å bli bedre og bedre, og mer og mer populær, jo lengre han sitter på benken?
Rød makt på Hansa!

Falkman

Quote from: Nixon on October 17, 2017, 09:20:52 AM
Quote from: Falkman on October 17, 2017, 08:32:07 AM
Marengo har helt klart potensialet til å bli dette tiårets Memelli.


Du tenker at han kommer til å bli bedre og bedre, og mer og mer populær, jo lengre han sitter på benken?


Ja, er han ikke i  ferd med å bli det allerede, da?

Lasaron

Han har iallfall bare spilt godt når han har spilt. Men han er sikkert dårlig på trening, så da får han ikke spille mer enn han gjør likevel.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

gladiporno

Quote from: Kagain on October 16, 2017, 16:50:01 PM
...til og med Doddo begynner å rasle med pennen...


Fungerer ikke denne Doddo som et ekko for Anders Pamer?

Kagain


Spelaren

Og så har Nilsen begynt å praktisere i det medisinske apparatet... Stakk Haugen med nåler for å treffe "empiriske punkter". Kanskje på tide å ringe nordover for å sjekke om vi har blitt gannet av en eller annen snurt same, også? Tipper Healinghuset på Nesttun kan reike litt for oss om me spør.  >:(
Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Lasaron

Ryktene skal ha det til at LAN gjorde en fin figur på Vestlandsrevyen i går kveld. Noen som så?
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Kai-Olai


Torvanger

Quote from: Kai-Olai on October 21, 2017, 14:30:41 PM
Quote from: Lasaron on October 21, 2017, 08:54:30 AM
Ryktene skal ha det til at LAN gjorde en fin figur på Vestlandsrevyen i går kveld. Noen som så?


https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-vestlandsrevyen#t=8m42s



En sak bør LAN ha klinkende klar for seg og det er at det ikke bare er journalister som stiller seg kritisk til Branns prestasjoner og destruktive antifotball.

Jose Arrogantio

Jeg orker ikke lese flere sider med debatt, har bare lyst til å si at jeg merker at jeg har blitt mer medgangssupporter under LAN...

Alt er så kjedelig under ham, spillestil, laguttak, mangel på spennende spillere enten fordi de er unge eller friske, mangel på alt som i det hele tatt fenger når vi ikke vinner. Har ikke lenger tro på at han kan få oss opp det neste steget heller, ser fram til neste trener.

krøvel vellevold

Quote from: Jose Arrogantio on October 22, 2017, 16:17:19 PM
Jeg orker ikke lese flere sider med debatt, har bare lyst til å si at jeg merker at jeg har blitt mer medgangssupporter under LAN...

Alt er så kjedelig under ham, spillestil, laguttak, mangel på spennende spillere enten fordi de er unge eller friske, mangel på alt som i det hele tatt fenger når vi ikke vinner. Har ikke lenger tro på at han kan få oss opp det neste steget heller, ser fram til neste trener.


Forventet du - da vi hadde tapt 1-4 for Levanger og lå på 9.plass i OBOS - at vi i løpet av de to påfølgende sesongene skulle ta både sølv og 4.-6.plass - uten å forsterke laget noe voldsomt, og at dette i tillegg skulle skje med underholdende fotball?
Legg ned hele klubben!

Nixon

Men om man sitter og kjeder seg på Stadion så hjelper det ikke hvor klubben var for to år siden. Det er jo selvsagt litt historieløst og sikkert også urettferdig, men fotballopplevelser er ferskvare.
Rød makt på Hansa!

krakra

Syns det er helt feil at man liksom var nødt til å bygge et lag uten verken talenter, spennende offensive spillere eller spennende offensivt spill. Jeg skjønner de akutte grepene gjort i 2015. Kan også forstå den forsiktige tilnærmingen i fjor, men nå må vi etterhvert få lov å forvente mer. Vi er ikke like kjedelige som i fjor rent spillemessig, men det lukter ikke akkurat svidd av spillet vårt i år heller. De mange målene skyldes først og fremst en voldsom effektivitet, særlig i en håndfull kamper. Ser vi på sjansestatistikken er vi under middels. Det samme på ballinnhav. De mange kampene med ekstremt feig tilnærming, feigheten når det gjelder unge spillere som er har resultert i de mest ekstreme fraværet av up and coming spillere vi har sett på veldig, veldig lenge samt prioriteringen av kollektiv foran inidividuelle ferdigheter er også ting som gjør Brann kjedelige. Brann har blitt et lag der resultatene er alt. Utover det er det null boks og nada. Når da resultatene uteblir så er det nesten av ren pliktfølelse at man følger med.

Får vi en ny lignende kjedelig sesong uten medalje neste sesong tror jeg tålmodigheten med LAN er vekk. Det er veldig vanskelig å se veien videre med ham akkurat nå. De tingene han har fått inn er det veldig lite forbedringspotensiale på.

Tom C

Vil påstå at dagens kamp, på tross av begredelig resultat, var et skritt i riktig retning. Vega og marengsen på kantene likte jeg. Men vi må nok ha en ny spiss for børven kommer tydeligvis ikke tilbake til toppformen så lenge han spiller for brann. Får nok et oppsving straks han signerer for VIF eller tilsvarende.
Aldri mer Obos....

krakra


Torvanger

Det er lett å bli sugd med i en negativ malstrøm mot treneren, når Branntoget ikke er på skinner. LAN skal ha kudos for forsøket igår, men vi forventer like mye gutsing i de resterende 4 kampene. På intervjuet før kamp virket det ikke som om LAN hadde til hensikt å endre oppskriften på bortebane, for der er poeng det viktigste. Det LAN bør skjønne er at Brannfansen også er tilskuere til bortekampene, selv om den går på tv og det er ikke ok at Brann dreper kampene på bortebane og forsøker å ri inn 0-0. Ingenting er deiligere enn når Brann spiller skjorten av andre lag på utebane, håper LAN skjønner dette og at han ikke bare går all inn hjemme på Stadion.

Gulløl

November 13, 2017, 14:26:05 PM #1468 Last Edit: November 13, 2017, 14:34:29 PM by Gulløl
https://www.bt.no/100Sport/fotball/BT-laget-Brann-trenerens-onskesak-Da-han-ble-presentert-tallene_-ville-han-ikke-kommentere-dem-244818b.html

Mads Bøyum fortsetter sin nedvurdering og antydning til hets av suksesstrener Lars Arne Nilsen, blant annet i overskrift og ved å gjengi en SMS i dag, et helt greit svar fra LAN etter min mening. Nå har Bøyum hatt en datainnsamling av bruk av lokale spillere, vinklingen her at LAN ikke gjør en god nok jobb. Ganske nylig var det stor datainnsamling på bruk av unge spillere i Brann, her var også vinklingen at LAN ikke gjør en god nok jobb. Det med for få lokale og unge spillere har vel blitt diskutert opp og ned i mente ihverfall tilbake til 2013, leserne til avisen må vel være dritt lei av å lese om det etterhvert. Nedrykkssesongen var vel Brann helt i teten i eliteserien i bruk av både lokale og unge spillere, altså den store drømmen til Bøyum. Men da var det skikkelig kritikkverdig og hakkande gale, for da rykte Brann ned. Nå tre år etter er Brann på 11 plass på bruk av lokale spillere, så er det gale det også, selv om både Rosenborg og Molde som topper eliteserien bruker enda mindre lokale spillere.

Tror det store flertall av Brann supportere etterhvert er blitt ganske uinteressert og lei av dette teamaet, om antall lokale spillere og hvor unge eller gamle spillerne i stallen er. Skriv heller om noe som er nytt og interessert istedenfor for å gnage på dette benet i det uendelige. Det som jeg tror er interessant for oss som heier på Brann i vurdering av treneren er hvor gode resultater han klarer ut fra de ressursene og midlene han får tildelt. De fleste er vel enige om at LAN med å overta en nedrykks stall og med et overgangsbudsjett ned mot null i 2015, 2016 og 2017 har fått meget gode resultater og totalt sett levert over evne. Veldig bra etter min mening at LAN holder fokus og konsentrerer seg om det som er viktig og ikke lar middelmådige tabloid journalister med liten fotballfaglighet styre dagsordenen.

Tar med dette innlegget fra kommentatorfeltet i avisen som var bra skrevet, og der blant annet metodevalget omtalt som avgjørende for resultatet:
_____
Eg prøvde å rekne på det sjølv, og kom til 9 986 minutt. Det flyttar Brann opp fire plassar. Openbert har eg og BT eit litt ulikt syn på kva som skal til for å vere lokal. Det store poenget her er ikkje naudsynleg at eg har rett og BT har feil, men at metodevalet er avgjerande for resultatet.
BT har teke omsyn til køyreavstand, fylkesgrenser og fotballkrinsane. Eg har berre teke eitt omsyn: Spelarar frå Hordaland og Sogn og Fjordane. Då er Grønner (9 2), Orry (16 2), Haugen (27 3), Skaanes (17 4), Nilsen (26 3), Barmen (24 3), Karadas (18 3) og Børven (21 3) dei lokale. Serie- og cupkampar i parantes.
Maskinrommet som er omtalt i artikkelen, er den sentrale midtbana. Der speler Barmen, Haugen og Nilsen kvar kamp dei er ledig.
Neste år vil Pettersen vere andrekeeper, ein steg framover for han, sjølv om det ikkje kjem til å gje så enormt mange minutt neste år. Karadas har vore sentral sjølv om han ikkje speler så mange minutt. Han har vore innpå i 18 kampar, til saman 223 minutt.
Eit anna poeng her, er at når Molde og Rosenborg er blant dei dårlegaste og Viking og Tromsø blant dei beste, då bør ein tenkje seg litt om kvar ein bør liggje ... Sjølvsagt er det best å vinne serien kvart år med berre 19 år gamle Nymark-spelarar. Men Brann får mykje ut av laget, og gjer det betre enn både BT og BA trudde før sesongen i år, og det same i fjor.
I tillegg er det verd å nemne det som ikkje skjer på bana. Lokal dagleg leiar, lokal sportssjef, lokal hovudtrenar, lokal assistenttrenar, lokal speidar, lokal fysisk trenar. Osb osb.
Brann kan som alle klubbar bli betre. Dei kan få betre resultat, dei kan bruke fleire unge spelarar, dei kan bruke fleire lokale. Men alt i alt, synest eg Brann har levert godt utifrå sine føresetnadar.

____
-  Jeg vet at vi ikke liker Rosenborg eller Vålerenga.

Samuel Sahim-Radlinger

krakra

Brann er dårlige på lokale spillere, og dårlige på talentarbeid. Han prøver å ta kred for ting gjort før han kom hit, men det er jo åpenbart at både den lokale graden og talentsatsingen lider under LAN. Neste sesong forsvinner trolig Grønner, Skaanes og Haugen. Hva skal han da vise til?

krakra

Forøvrig virker det som det store flertallet Brannsupportere er uinteresserte i Brann, punktum, for tiden. Og det skyldes jo til en viss grad de tingene media helt korrekt setter et kritisk søkelys på. Kjedelig spill, kjedelige spillere, ingen spillerutvikling, stadig mindre lokal forankring osv.

viks

Stadig mindre lokal forankring?  Siden seriegullet i 2007 er vel den lokale forankringen tredoblet mens interessen for Brann har dabbet av tilsvarande..
Da Miller lobbet inn 4-1 -hans tredje scoring for kvelden -rett før slutt, gikk et fullsatt Brann Stadion helt av hengslene. Folket reiste seg og sang "Rosenborg rykker ned!", så det hørtes nesten helt opp til Trondheim" (VG 20.06.05)

osoerli

Folk drit vel i om spelarane er frå Nymark eller Indre Mongolia.   Når alt kjem til alt er det kun resultata som tel.  Det har LAN forstått, men ikkje BT.
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

dudo

Jeg synes det er helt greit at media påpeker gapende hull i svarene til LAN. Det er bedre enn serviliteten som lenge ble vist Skarsfjord.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Nixon

Quote from: Gulløl on November 13, 2017, 14:26:05 PMMads Bøyum fortsetter sin nedvurdering og antydning til hets av suksesstrener Lars Arne Nilsen, blant annet i overskrift og ved å gjengi en SMS i dag, et helt greit svar fra LAN etter min mening.


Slik jeg leser saken har Nilsen selv bedt BT om å regne på bruken av lokale spillere. Når da resultatet ikke er så bra som det Nilsen sannsynligvis trodde vil han plutselig ikke snakke om det. Syns ikke akkurat Nilsen kommer så godt ut av det.

Så dersom Nilsen vil at BT skal slutte med "sin nedvurdering og antydning til hets av suksesstrener Nilsen" bør han slutte å stille spørsmål han ikke vet svaret på...
Rød makt på Hansa!

Nixon

Quote from: osoerli on November 13, 2017, 14:50:34 PM
Folk drit vel i om spelarane er frå Nymark eller Indre Mongolia.   Når alt kjem til alt er det kun resultata som tel.  Det har LAN forstått, men ikkje BT.


Hvis man skal ha den holdningen er det vel betimelig å stille spørsmålstegn med ressursene som Brann bruker på de yngste spillerne? Kanskje det kan være en jobb for BT?;)
Rød makt på Hansa!

Lasaron

sin klubb.

Jeg vil være stolt og kry av laget mitt. Jeg vil neppe klare å med stolthet si: "Se hvor gode vi er til å sette sammen et lag av leiesoldater," og så skal vi synge diverse Bergenssanger attåt. For min del henger ikke det sammen. Da kunne jeg likesågodt heiet på Mænju eller Livvarpul i stedet. I stedet.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Corran

Får ikke lest artikkel men ut i fra hva jeg leser her inne så har da BT gjort som LAN oppfordret.
Han ba dem selv sette seg inn i eliteserielagene sin bruk av lokale og her kommer Brann ut midt på treet og de beste lagene kommer dårligst ut mens nedrykkslag kommer best ut av det.
Så med andre ord så har vel BT fått vite det de ble oppfordret til å finne ut av?
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

ostraume

Quote from: krakra on November 13, 2017, 14:36:23 PM
Brann er dårlige på lokale spillere


Vi er vel midt på treet?
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

11. plass er jo nedre tredjedel. Og neste sesong blir det trolig enda dårligere.

krakra

Quote from: osoerli on November 13, 2017, 14:50:34 PM
Folk drit vel i om spelarane er frå Nymark eller Indre Mongolia.   Når alt kjem til alt er det kun resultata som tel.  Det har LAN forstått, men ikkje BT.
Resultatene er greie nok, men tilskuertallene er fortsatt rimelig svake. Så den påstanden din stemmer nok ikke helt. BT lagde først og fremst en artikkel om at Brann er elendige på bruk av unge spillere. Dårligst i Eliteserien. LAN likte ikke den saken, og ba dem fokusere på bruken av lokale spillere. Det gjorde de og det viser seg at Brann er på nedre halvdel(tredjedel) her også. Da likte ikke LAN at de hadde sammenlignet med andre klubber.

Jeg syns LAN fremstår som en klovn her. Han kan jo heller si rett ut at han driter i både talentsatsing og lokale spillere, og stå for det som en mann. Istedenfor kommer han med dumme bortforklaringer og sure tilsvar.

krøvel vellevold

Men hvor mange av dem med flere lokale minutter er bedre på tabellen? Nytter ikke med tre ganger så mye lokal spilletid hvis du rykker ned med et brak!
Legg ned hele klubben!

krakra

Quote from: krøvel vellevold on November 13, 2017, 15:23:41 PM
Men hvor mange av dem med flere lokale minutter er bedre på tabellen? Nytter ikke med tre ganger så mye lokal spilletid hvis du rykker ned med et brak!
To. Godset og Sarpsborg.

Yngve

Quote from: Gulløl on November 13, 2017, 14:26:05 PM
https://www.bt.no/100Sport/fotball/BT-laget-Brann-trenerens-onskesak-Da-han-ble-presentert-tallene_-ville-han-ikke-kommentere-dem-244818b.html

Mads Bøyum fortsetter sin nedvurdering og antydning til hets av suksesstrener Lars Arne Nilsen, blant annet i overskrift og ved å gjengi en SMS i dag, et helt greit svar fra LAN etter min mening. Nå har Bøyum hatt en datainnsamling av bruk av lokale spillere, vinklingen her at LAN ikke gjør en god nok jobb. Ganske nylig var det stor datainnsamling på bruk av unge spillere i Brann, her var også vinklingen at LAN ikke gjør en god nok jobb. Det med for få lokale og unge spillere har vel blitt diskutert opp og ned i mente ihverfall tilbake til 2013, leserne til avisen må vel være dritt lei av å lese om det etterhvert. Nedrykkssesongen var vel Brann helt i teten i eliteserien i bruk av både lokale og unge spillere, altså den store drømmen til Bøyum. Men da var det skikkelig kritikkverdig og hakkande gale, for da rykte Brann ned. Nå tre år etter er Brann på 11 plass på bruk av lokale spillere, så er det gale det også, selv om både Rosenborg og Molde som topper eliteserien bruker enda mindre lokale spillere.

Tror det store flertall av Brann supportere etterhvert er blitt ganske uinteressert og lei av dette teamaet, om antall lokale spillere og hvor unge eller gamle spillerne i stallen er. Skriv heller om noe som er nytt og interessert istedenfor for å gnage på dette benet i det uendelige. Det som jeg tror er interessant for oss som heier på Brann i vurdering av treneren er hvor gode resultater han klarer ut fra de ressursene og midlene han får tildelt. De fleste er vel enige om at LAN med å overta en nedrykks stall og med et overgangsbudsjett ned mot null i 2015, 2016 og 2017 har fått meget gode resultater og totalt sett levert over evne. Veldig bra etter min mening at LAN holder fokus og konsentrerer seg om det som er viktig og ikke lar middelmådige tabloid journalister med liten fotballfaglighet styre dagsordenen.

Tar med dette innlegget fra kommentatorfeltet i avisen som var bra skrevet, og der blant annet metodevalget omtalt som avgjørende for resultatet:
_____
Eg prøvde å rekne på det sjølv, og kom til 9 986 minutt. Det flyttar Brann opp fire plassar. Openbert har eg og BT eit litt ulikt syn på kva som skal til for å vere lokal. Det store poenget her er ikkje naudsynleg at eg har rett og BT har feil, men at metodevalet er avgjerande for resultatet.
BT har teke omsyn til køyreavstand, fylkesgrenser og fotballkrinsane. Eg har berre teke eitt omsyn: Spelarar frå Hordaland og Sogn og Fjordane. Då er Grønner (9 2), Orry (16 2), Haugen (27 3), Skaanes (17 4), Nilsen (26 3), Barmen (24 3), Karadas (18 3) og Børven (21 3) dei lokale. Serie- og cupkampar i parantes.
Maskinrommet som er omtalt i artikkelen, er den sentrale midtbana. Der speler Barmen, Haugen og Nilsen kvar kamp dei er ledig.
Neste år vil Pettersen vere andrekeeper, ein steg framover for han, sjølv om det ikkje kjem til å gje så enormt mange minutt neste år. Karadas har vore sentral sjølv om han ikkje speler så mange minutt. Han har vore innpå i 18 kampar, til saman 223 minutt.
Eit anna poeng her, er at når Molde og Rosenborg er blant dei dårlegaste og Viking og Tromsø blant dei beste, då bør ein tenkje seg litt om kvar ein bør liggje ... Sjølvsagt er det best å vinne serien kvart år med berre 19 år gamle Nymark-spelarar. Men Brann får mykje ut av laget, og gjer det betre enn både BT og BA trudde før sesongen i år, og det same i fjor.
I tillegg er det verd å nemne det som ikkje skjer på bana. Lokal dagleg leiar, lokal sportssjef, lokal hovudtrenar, lokal assistenttrenar, lokal speidar, lokal fysisk trenar. Osb osb.
Brann kan som alle klubbar bli betre. Dei kan få betre resultat, dei kan bruke fleire unge spelarar, dei kan bruke fleire lokale. Men alt i alt, synest eg Brann har levert godt utifrå sine føresetnadar.

____


Definisjonen av kva som er lokalt er jo sjølvsagt styrande for kva som vert utfallet. Men det å ta med Karadas (27 mil frå Bergen), Orry (30 mil frå Bergen) og SHN (38 mil og to fylker frå Bergen) vert å tøya strikkene rimeleg langt...

Det vert som å rekna Gamsten som lokal spelar for Tromsø det. (78 mil frå Tromsø til Vadslø)

kabelmann

Quote from: Gulløl on November 13, 2017, 14:26:05 PM
Eg har berre teke eitt omsyn: Spelarar frå Hordaland og Sogn og Fjordane.


Spesielt av han å ta med S&F. Hvorfor det? Fordi vi snart er Vestland Vestland? Hvis ikke, kan vi da regne spillere fra de resterende tilstøtende fylkene; Rogaland, Buskerud og Telemark som lokale også da?
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

kabelmann

For øvrig hadde det ikke påvirket mitt forhold til Brann om Haugen kom fra Oslo istedenfor Bergen. Ikke det minste. Det eneste som teller er hvor god spilleren er.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

krakra

Det er uansett et stort svakhetstegn fra en klubb fra Norges nest største by, uten naturlige konkurrenter, at vi ikke klarer å få fram flere lokale spillere. Få dem skikkelig fram. At vi må slå oss på brystet over bergenserne vi har på benken sier noe om hvor dårlig situasjon akkurat der er. Det er også et svakhetstegn at vi er så svake på spiller/talentutvikling generelt. Da tenker jeg på de unge spillere som kommer inn i a-stallen. Enten det er fra utviklingavdelingen, lokale klubber eller unge spillere fra andre deler av landet og verden.

Det er vanskelig å bygge en stabil toppklubb når vi hele tiden må langt over bekken for å hente vann. Særlig når heller ikke dette er noe vi er spesielt gode på, og vi heller ikke har særlig med penger å handle for. Da blir det kanskje sånn at vi må si oss storfornøyde med gull hvert 40. år og medaljer hvert 10.

krøvel vellevold

Quote from: krakra on November 13, 2017, 15:26:38 PM
Quote from: krøvel vellevold on November 13, 2017, 15:23:41 PM
Men hvor mange av dem med flere lokale minutter er bedre på tabellen? Nytter ikke med tre ganger så mye lokal spilletid hvis du rykker ned med et brak!
To. Godset og Sarpsborg.


Ja og de er nr. 8 og 9 på listen og har hele 1 poeng mer enn oss på den virkelige tabellen.
INGEN av de syv øverste lagene på denne listen er foran oss på tabellen!
Norges suverent beste lag er nest sist på denne listen, med omtrent halvparten så mye spilletid som oss. Nr. 2 på tabellen har også klart mindre enn oss.
Det er ikke akkurat topplag som dominerer listen.

Legg ned hele klubben!

krøvel vellevold

Quote from: krakra on November 13, 2017, 16:01:30 PM
Det er uansett et stort svakhetstegn fra en klubb fra Norges nest største by, uten naturlige konkurrenter, at vi ikke klarer å få fram flere lokale spillere.


Men er det nødvendigvis Brann selv sin skyld? Det finnes noen unntak, men det kryr ikke akkurat av suksessfulle bergensere i andre tippeligaklubber heller. Det er ikke akkurat et vell av utenlandsproffer og landslagsspillere herfra heller. Og så kan man selvsagt klandre Brann for ikke å satse på de få man har. Men her kommer også mange supporteres utålmodighet inn; vi skal ha resultater, og det skal være med underholdende spill. Da er det lett å gå for de kortsiktige kjøpe-løsningene fremfor de langsiktige som gjerne gir dårligere resultater i en overgangsperiode. For er det noe Brann-supportere ikke har tid til, så er det kjedelige mellomår.
Legg ned hele klubben!

krakra

RBK har solgt trøndere for over 100 millioner de siste årene. Kanskje nærmere 200 millioner. Så de definitivt lyktes med sin satsing på lokale spillere, selv om de ikke har noen som spiller fast akkurat nå. Molde har satset mer på talenter fra hele landet og utlandet. Men de kommer fra en by med 10% av befolkningen til Bergen. Fylket deres er like stort som Bergen, og har tre lag i Eliteserien. Samtidig har de et bedre lag enn oss.

Brann har ingen unnskyldning for å ikke være bedre på den lokale satsingen. Det er ingen grunn til å tro at dette ikke også kunne gitt et bedre sportslig resultat hvis det faktisk hadde vært noe kvalitet og kompetanse i arbeidet og ikke bare "ta vilkårlige hordalendinger inn for å fylle en kvote".

krakra

Quote from: krøvel vellevold on November 13, 2017, 16:10:14 PM
Quote from: krakra on November 13, 2017, 16:01:30 PM
Det er uansett et stort svakhetstegn fra en klubb fra Norges nest største by, uten naturlige konkurrenter, at vi ikke klarer å få fram flere lokale spillere.


Men er det nødvendigvis Brann selv sin skyld? Det finnes noen unntak, men det kryr ikke akkurat av suksessfulle bergensere i andre tippeligaklubber heller. Det er ikke akkurat et vell av utenlandsproffer og landslagsspillere herfra heller. Og så kan man selvsagt klandre Brann for ikke å satse på de få man har. Men her kommer også mange supporteres utålmodighet inn; vi skal ha resultater, og det skal være med underholdende spill. Da er det lett å gå for de kortsiktige kjøpe-løsningene fremfor de langsiktige som gjerne gir dårligere resultater i en overgangsperiode. For er det noe Brann-supportere ikke har tid til, så er det kjedelige mellomår.
Ja, i stor grad er det nok Brann selv sin skyld. At ikke andre Eliteserieklubber plukker opp bergenstalenter syns jeg er en patetisk unnskyldning. Samtidig er det flere lokale spillere i andre klubber som godt kunne vært i Brann: Petter Strand, Jacob Glesnes, Kristoffer Zachariassen, Andreas Vindheim. ++
Setter du opp et "Hordaland allstar"-lag får du et lag som for det første hadde klart seg bra i Eliteserien, og for det andre der Brannspillerne er i mindretall.

Syns forøvrig dumme eller utålmodige supportere er argumentet ditt i de fleste debatter for tiden.

krøvel vellevold

Quote from: krakra on November 13, 2017, 16:12:26 PM
RBK har solgt trøndere for over 100 millioner de siste årene. Kanskje nærmere 200 millioner. Så de definitivt lyktes med sin satsing på lokale spillere, selv om de ikke har noen som spiller fast akkurat nå. Molde har satset mer på talenter fra hele landet og utlandet. Men de kommer fra en by med 10% av befolkningen til Bergen. Fylket deres er like stort som Bergen, og har tre lag i Eliteserien. Samtidig har de et bedre lag enn oss.

Brann har ingen unnskyldning for å ikke være bedre på den lokale satsingen. Det er ingen grunn til å tro at dette ikke også kunne gitt et bedre sportslig resultat hvis det faktisk hadde vært noe kvalitet og kompetanse i arbeidet og ikke bare "ta vilkårlige hordalendinger inn for å fylle en kvote".


Ja jøss, Molde er hele fire poeng foran oss! Da er visst alt greit, selv om de har mye mindre spilletid til lokale... Og at de er fra en by med 10 % av innbyggertallet, er ikke så interessant så lenge BTs definisjon på "lokale spillere" neppe stopper ved kommunegrensen. Møre og Romsdal har for øvrig alltid vært gode på å få frem spillere. Det har Bergen aldri. Og hvis det krydde av potensielle stjerner her, så hadde andre klubber i eliten plukket dem opp hvis ikke Brann ville ha dem.

Legg ned hele klubben!

krakra

November 13, 2017, 16:30:23 PM #1492 Last Edit: November 13, 2017, 16:33:27 PM by krakra
At det er 10% av befolkningen er nok først og fremst uinteressant fordi det ikke passer deg. Hele fylket er like stort som Bergen, og da konkurrerer de med to andre eliteserieklubber. Fra to andre byer. De har selvfølgelig helt andre naturgitte forutsetninger enn Brann. Selv om de er dårlige på de lokale spillerne er det veldig gode på talent-og spillerutvikling. Hadde Brann vært like gode på dette området hadde det vært mye mindre problematisk at de var dårlige på lokale spillere. Men sånn er det ikke. Realiteten er jo at Brann er så dårlige på talentarbeid at treneren prøvde å unnskylde seg med hvor gode de er på bruk av lokale spillere. Så viste det seg at vi er dårlige på det også.

Og de er fire poeng foran oss i en sesong der det fram til sommeren ble snakket om å sparke treneren. Treneren som ga dem deres eneste seriegull, så et til. Da kan du snakke om utålmodige og kravstore supportere da.

Forstår du virkelig ikke at potensielle toppspillere forsvinner, gir opp, stagnerer, ikke blir noe av når man ikke har en lokal klubb man kan ta det siste steget i? Tror du den eneste konsekvensen av at "spydspissen" i lokalfotballen er så dårlig på talentsatsing er at talentene forsvinner til andre klubber i Norge? Det er selvfølgelig en god del spillere som kunne blitt noe, som aldri blir det, fordi Brann sannsynligvis er den verste lokale toppklubben på området. Likevel er det ganske mange spillere fra Hordaland jeg gjerne kunne sett i Brann. Både spillere som hadde forsterket førsteelveren, og spillere som fortsatt er unge og lovende og som kunne vært bedre å ha på benken enn de vi har i dag.

krøvel vellevold

Quote from: krakra on November 13, 2017, 16:15:32 PM
Quote from: krøvel vellevold on November 13, 2017, 16:10:14 PM
Quote from: krakra on November 13, 2017, 16:01:30 PM
Det er uansett et stort svakhetstegn fra en klubb fra Norges nest største by, uten naturlige konkurrenter, at vi ikke klarer å få fram flere lokale spillere.


Men er det nødvendigvis Brann selv sin skyld? Det finnes noen unntak, men det kryr ikke akkurat av suksessfulle bergensere i andre tippeligaklubber heller. Det er ikke akkurat et vell av utenlandsproffer og landslagsspillere herfra heller. Og så kan man selvsagt klandre Brann for ikke å satse på de få man har. Men her kommer også mange supporteres utålmodighet inn; vi skal ha resultater, og det skal være med underholdende spill. Da er det lett å gå for de kortsiktige kjøpe-løsningene fremfor de langsiktige som gjerne gir dårligere resultater i en overgangsperiode. For er det noe Brann-supportere ikke har tid til, så er det kjedelige mellomår.
Ja, i stor grad er det nok Brann selv sin skyld. At ikke andre Eliteserieklubber plukker opp bergenstalenter syns jeg er en patetisk unnskyldning. Samtidig er det flere lokale spillere i andre klubber som godt kunne vært i Brann: Petter Strand, Jacob Glesnes, Kristoffer Zachariassen, Andreas Vindheim. ++
Setter du opp et "Hordaland allstar"-lag får du et lag som for det første hadde klart seg bra i Eliteserien, og for det andre der Brannspillerne er i mindretall.

Syns forøvrig dumme eller utålmodige supportere er argumentet ditt i de fleste debatter for tiden.


Ja i Bergen er vi definitivt utålmodige og kresne. Vi skal ha både resultater og fin fotball. Mellomsesonger tas ikke godt imot. Selv i fjor - mer eller mindre rett fra 9.plass i 1.divisjon, så var ikke sølv i seg selv spennende nok. Det viser jo bare hvor kravstore Brann-publikummet er. I tillegg er det heller ikke voldsom tålmodighet med lokale talenter, hvis de viser seg å starte Brann-karrieren med noen dårlige kamper. (Dette er du jo enig i. Du har jo selv en drøss ganger klaget over hvordan lokale talenter fort blir hakkekyllinger). Da sier det seg selv at man satser på det som gir størst sjanse for kortsiktig suksess enn det som er mer usikkert kortsiktig. Og nei; jeg skylder egentlig ikke på "de andre", for også jeg er mer opptatt av å vinne hver kamp enn å "spille inn" lokale talenter og la dem få tillit over tid.

Og hva slags argument er Andreas Vindheim? Spilte ikke han fast på Brann før han forsvant? Han startet 21 av 30 kamper i hans siste sesong for oss. Og hvor forsvant han? Til en konkurrent? Nei, han forsvant til en større og bedre klubb.  
Legg ned hele klubben!

krakra

November 13, 2017, 16:37:52 PM #1494 Last Edit: November 13, 2017, 16:41:56 PM by krakra
Denne påståtte "utålmodigheten" din er ikke noe verre enn en hvilken som helst annen klubb med et visst ambisjonsnivå opplever. Det er tre trenere som har vært under press i år, som ser ut til å ende over Brann på tabellen. Med LAN har det aldri vært snakk om sparken. Men så fort noen er misfornøyd med hvordan vi spiller så er det liksom et bevis på hvor utålmodige Brannsupporterne er. Det er endel hakking på ungguttene ja, som er patetisk, men klubben opplever ikke noe mer press enn alle andre klubber på samme størrelse. Og en del mindre.

Vindheim spilte fast her ja, men han hoppet samtidig på første tog for å komme seg videre. Det er flere klubber der de unge talentene ikke stikker ved første og beste mulighet. Klubber som er et litt bedre rykte når det kommer til spillerutvikling enn Brann.

Du vil drite i spiller/talentutvikling og satse på å "vinne neste kamp" ja. Som så mange andre. For å vri på ditt tidligere spørsmål: Hvor mange av lagene foran oss på tabellen driter i spiller/talentutvikling? Hvor mange av dem er bedre enn oss på spiller/talentutvikling? Hvor mange av dem er kjent for å faktisk være rimelig gode på spiller/talentutvikling?

Vi kommer aldri til å få noe bedre forutsetninger før vi faktisk blir gode på å utvikle spillere. Både lokale og ikke-lokale. Fram til da kommer det til å være en stor prestasjon hver gang vi forsvarer oss til sølv. Med mindre noen styrtrike kjeder seg og bestemmer seg for å kjøpe et nytt gull.

krøvel vellevold

Quote from: krakra on November 13, 2017, 16:30:23 PM
At det er 10% av befolkningen er nok først og fremst uinteressant fordi det ikke passer deg. Hele fylket er like stort som Bergen, og da konkurrerer de med to andre eliteserieklubber. Fra to andre byer. De har selvfølgelig helt andre naturgitte forutsetninger enn Brann. Selv om de er dårlige på de lokale spillerne er det veldig gode på talent-og spillerutvikling. Hadde Brann vært like gode på dette området hadde det vært mye mindre problematisk at de var dårlige på lokale spillere. Men sånn er det ikke. Realiteten er jo at Brann er så dårlige på talentarbeid at treneren prøvde å unnskylde seg med hvor gode de er på bruk av lokale spillere. Så viste det seg at vi er dårlige på det også.

Og de er fire poeng foran oss i en sesong der det fram til sommeren ble snakket om å sparke treneren. Treneren som ga dem deres eneste seriegull, så et til. Da kan du snakke om utålmodige og kravstore supportere da.



Selvsagt. Molde er jo forventet å konkurrere med RBK. Etter ni runder hadde MFK tre strake tap og lå på 10.plass. Men hvordan står det uansett til med de lokale spillerne deres? HADDE de mer bruk av lokale, eller?

Og dette med 10 % av befolkningen og "uinteressant fordi det ikke passer deg", kan du bare slutte å mase om med en gang. Det var ikke der BT satte definisjonen for "lokale spillere". Kom igjen den dagen noen lager statistikk over spillere fra innenfor kommunegrensen. Og ja, det bor færre i M&R enn i Hordaland. Men hvordan var det nå igjen; HADDE de mer bruk av lokale, eller?
Legg ned hele klubben!

krakra

November 13, 2017, 16:50:40 PM #1496 Last Edit: November 13, 2017, 16:53:56 PM by krakra
Quote from: krøvel vellevold on November 13, 2017, 16:45:25 PM
Quote from: krakra on November 13, 2017, 16:30:23 PM
At det er 10% av befolkningen er nok først og fremst uinteressant fordi det ikke passer deg. Hele fylket er like stort som Bergen, og da konkurrerer de med to andre eliteserieklubber. Fra to andre byer. De har selvfølgelig helt andre naturgitte forutsetninger enn Brann. Selv om de er dårlige på de lokale spillerne er det veldig gode på talent-og spillerutvikling. Hadde Brann vært like gode på dette området hadde det vært mye mindre problematisk at de var dårlige på lokale spillere. Men sånn er det ikke. Realiteten er jo at Brann er så dårlige på talentarbeid at treneren prøvde å unnskylde seg med hvor gode de er på bruk av lokale spillere. Så viste det seg at vi er dårlige på det også.

Og de er fire poeng foran oss i en sesong der det fram til sommeren ble snakket om å sparke treneren. Treneren som ga dem deres eneste seriegull, så et til. Da kan du snakke om utålmodige og kravstore supportere da.



Selvsagt. Molde er jo forventet å konkurrere med RBK. Etter ni runder hadde MFK tre strake tap og lå på 10.plass. Men hvordan står det uansett til med de lokale spillerne deres? HADDE de mer bruk av lokale, eller?

Og dette med 10 % av befolkningen og "uinteressant fordi det ikke passer deg", kan du bare slutte å mase om med en gang. Det var ikke der BT satte definisjonen for "lokale spillere". Kom igjen den dagen noen lager statistikk over spillere fra innenfor kommunegrensen. Og ja, det bor færre i M&R enn i Hordaland. Men hvordan var det nå igjen; HADDE de mer bruk av lokale, eller?

Så du mener at siden BT har satt fylkesgrensene som definisjon, så er det helt irrelevant at Molde kommer fra en mye mindre by og dermed må ut av sitt eget nedslagsfelt og inn i områder der de konkurrerer med to andre Eliteserieklubber for å finne lokale spillere? Du syns ikke dette betyr noe, på grunn av BTs definisjon? Hordland er ikke bare større enn Møre og Romsdal. Det er ganske nøyaktig dobbelt så stort. Og Brann kommer fra den suverent største byen i fylket, med halvparten av innbyggerne. Det er heller ingen andre Eliteserieklubber i fylket, selv om det er et par i nabofylkene. Molde kommer fra den nest største byen, med 10% av fylkets innbyggere. I resten av fylket må de konkurrere med to andre Eliteserieklubber.


Når Molde forventes å være en gullkandidat, samtidig som det forventes at de skal underholde så er det selvfølgelig en høyere terskel for de lokale. Når de da har langt færre lokale å ta av, så er det helt naturlig at de også ender opp med færre lokale spillere.


Jeg har sagt hvilke klubber som hadde mer bruk av lokale enn Brann og Molde var ikke blant de nei.


krøvel vellevold

Quote from: krakra on November 13, 2017, 16:37:52 PM
Denne påståtte "utålmodigheten" din er ikke noe verre enn en hvilken som helst annen klubb med et visst ambisjonsnivå opplever. Det er tre trenere som har vært under press i år, som ser ut til å ende over Brann på tabellen. Med LAN har det aldri vært snakk om sparken. Men så fort noen er misfornøyd med hvordan vi spiller så er det liksom et bevis på hvor utålmodige Brannsupporterne er. Det er endel hakking på ungguttene ja, som er patetisk, men klubben opplever ikke noe mer press enn alle andre klubber på samme størrelse. Og en del mindre.

Vindheim spilte fast her ja, men han hoppet samtidig på første tog for å komme seg videre. Det er flere klubber der de unge talentene ikke stikker ved første og beste mulighet. Klubber som er et litt bedre rykte når det kommer til spillerutvikling enn Brann.

Du vil drite i spiller/talentutvikling og satse på å "vinne neste kamp" ja. Som så mange andre. For å vri på ditt tidligere spørsmål: Hvor mange av lagene foran oss på tabellen driter i spiller/talentutvikling? Hvor mange av dem er bedre enn oss på spiller/talentutvikling? Hvor mange av dem er kjent for å faktisk være rimelig gode på spiller/talentutvikling?

Vi kommer aldri til å få noe bedre forutsetninger før vi faktisk blir gode på å utvikle spillere. Både lokale og ikke-lokale. Fram til da kommer det til å være en stor prestasjon hver gang vi forsvarer oss til sølv. Med mindre noen styrtrike kjeder seg og bestemmer seg for å kjøpe et nytt gull.


Visst er utålmodigheten ang. resultater og spill mye større her enn de fleste andre steder i landet. Det eneste stedet folk krever mer av resulater, er RBK. De har langt mindre lokal spilletid enn oss. Kanskje MFK-fansen forventer mer. De har også langt mindre enn oss. Hadde Brann vært der Godset var ved halvspilt serie (kvalik) hadde LAN blitt bedt om å reise til helvete av store deler av fansen. Tør også vedde på at S08-fansen er langt mindre kravstore enn oss.

Se på hva slags lag det er som slår oss så voldsomt på lokal-bruk da! Det er jo stort sett bare lag som har slitt. Er det sånn vi vil ha det? 12000 lokal-minutter og nedrykk med et brak? Og hva regner de som "lokale spillere" for Stabæk, som altså topper suverent? Det bor jo halvannen million mennesker i området der!
Legg ned hele klubben!

krøvel vellevold

Quote from: krakra on November 13, 2017, 16:50:40 PM
Quote from: krøvel vellevold on November 13, 2017, 16:45:25 PM
Quote from: krakra on November 13, 2017, 16:30:23 PM
At det er 10% av befolkningen er nok først og fremst uinteressant fordi det ikke passer deg. Hele fylket er like stort som Bergen, og da konkurrerer de med to andre eliteserieklubber. Fra to andre byer. De har selvfølgelig helt andre naturgitte forutsetninger enn Brann. Selv om de er dårlige på de lokale spillerne er det veldig gode på talent-og spillerutvikling. Hadde Brann vært like gode på dette området hadde det vært mye mindre problematisk at de var dårlige på lokale spillere. Men sånn er det ikke. Realiteten er jo at Brann er så dårlige på talentarbeid at treneren prøvde å unnskylde seg med hvor gode de er på bruk av lokale spillere. Så viste det seg at vi er dårlige på det også.

Og de er fire poeng foran oss i en sesong der det fram til sommeren ble snakket om å sparke treneren. Treneren som ga dem deres eneste seriegull, så et til. Da kan du snakke om utålmodige og kravstore supportere da.



Selvsagt. Molde er jo forventet å konkurrere med RBK. Etter ni runder hadde MFK tre strake tap og lå på 10.plass. Men hvordan står det uansett til med de lokale spillerne deres? HADDE de mer bruk av lokale, eller?

Og dette med 10 % av befolkningen og "uinteressant fordi det ikke passer deg", kan du bare slutte å mase om med en gang. Det var ikke der BT satte definisjonen for "lokale spillere". Kom igjen den dagen noen lager statistikk over spillere fra innenfor kommunegrensen. Og ja, det bor færre i M&R enn i Hordaland. Men hvordan var det nå igjen; HADDE de mer bruk av lokale, eller?

Så du mener at siden BT har satt fylkesgrensene som definisjon, så er det helt irrelevant at Molde kommer fra en mye mindre by og dermed må ut av sitt eget nedslagsfelt og inn i områder der de konkurrerer med to andre Eliteserieklubber for å finne lokale spillere? Du syns ikke dette betyr noe, på grunn av BTs definisjon? Når Molde forventes å være en gullkandidat, samtidig som det forventes at de skal underholde så er det selvfølgelig en høyere terskel for de lokale. Når de da har langt færre lokale å ta av, så er det helt naturlig at de også ender opp med færre lokale spillere.
Jeg har sagt hvilke klubber som hadde mer bruk av lokale enn Brann og Molde var ikke blant de nei.
Legg ned hele klubben!

krakra

Quote from: krøvel vellevold on November 13, 2017, 16:52:58 PM
Quote from: krakra on November 13, 2017, 16:37:52 PM
Denne påståtte "utålmodigheten" din er ikke noe verre enn en hvilken som helst annen klubb med et visst ambisjonsnivå opplever. Det er tre trenere som har vært under press i år, som ser ut til å ende over Brann på tabellen. Med LAN har det aldri vært snakk om sparken. Men så fort noen er misfornøyd med hvordan vi spiller så er det liksom et bevis på hvor utålmodige Brannsupporterne er. Det er endel hakking på ungguttene ja, som er patetisk, men klubben opplever ikke noe mer press enn alle andre klubber på samme størrelse. Og en del mindre.

Vindheim spilte fast her ja, men han hoppet samtidig på første tog for å komme seg videre. Det er flere klubber der de unge talentene ikke stikker ved første og beste mulighet. Klubber som er et litt bedre rykte når det kommer til spillerutvikling enn Brann.

Du vil drite i spiller/talentutvikling og satse på å "vinne neste kamp" ja. Som så mange andre. For å vri på ditt tidligere spørsmål: Hvor mange av lagene foran oss på tabellen driter i spiller/talentutvikling? Hvor mange av dem er bedre enn oss på spiller/talentutvikling? Hvor mange av dem er kjent for å faktisk være rimelig gode på spiller/talentutvikling?

Vi kommer aldri til å få noe bedre forutsetninger før vi faktisk blir gode på å utvikle spillere. Både lokale og ikke-lokale. Fram til da kommer det til å være en stor prestasjon hver gang vi forsvarer oss til sølv. Med mindre noen styrtrike kjeder seg og bestemmer seg for å kjøpe et nytt gull.


Visst er utålmodigheten ang. resultater og spill mye større her enn de fleste andre steder i landet. Det eneste stedet folk krever mer av resulater, er RBK. De har langt mindre lokal spilletid enn oss. Kanskje MFK-fansen forventer mer. De har også langt mindre enn oss. Hadde Brann vært der Godset var ved halvspilt serie (kvalik) hadde LAN blitt bedt om å reise til helvete av store deler av fansen. Tør også vedde på at S08-fansen er langt mindre kravstore enn oss.

Se på hva slags lag det er som slår oss så voldsomt på lokal-bruk da! Det er jo stort sett bare lag som har slitt. Er det sånn vi vil ha det? 12000 lokal-minutter og nedrykk med et brak? Og hva regner de som "lokale spillere" for Stabæk, som altså topper suverent? Det bor jo halvannen million mennesker i området der!
Du velger å fullstendig ignorere det faktum at grunnen til at RBK har få lokale spillere er at deres lokale spillere blir solgt for flere titalls millioner? Noe som er en bedre forklaring på få lokale spillere enn "vi satser på resultater". Men dette er kanskje like uinteressant for deg som at Molde kommer fra en by med 10% av Bergens innbyggertall?

Det er fire lag foran oss på tabellen. Halvparten av disse har gitt sine lokale spillere med spilletid enn oss i år. Av de to som ikke har det har ett av dem solgt lokale spillere for over 100 millioner de siste 5-7 årene. Bare i år har de solgt lokale spillere for nærmere 40 millioner.

Go Up