• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Jonas Grønner

Started by aleksanderhjelleseth, September 02, 2012, 13:10:06 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Malimba

"Så viktig" for Brann at han hverken blir solgt eller brukt..Ka forventer Brann egentlig? At Grønner skal sitte på benken å se på Wormgoor og Acosta spille hver kamp så sant det ikkje er skader eller karantener ute å går?

Sitat fra: krakra på I dag kl. 10:55:39
I vinter har imidlertid klubben tid til å finne en erstatter.

Hørt at han Pallesen nede i Haugesund er ganske god. Flere FKH-fans har til og med nevnt han som en kandidat til årets spiller i klubben. Kanskje han kunne vært noe for oss?

Brann selger sikkert Grønner, og henvender seg til Haugesund for å leige Pallesen :)
E bonde som kjøre traktor, ikkje le av meg då!!

krakra

Det er jo også kjipt å tenke på hvor mye bedre utvikling Glesnes har hatt og hvordan dette sannsynligvis i stor grad henger sammen med at Brann valgte å satse på Grønner, og at Grønner har vært lojal og tålmodig med Brann så lenge.


krakra

Grønners lojalitet og tålmodighet ovenfor Brann er helt ekstremt. Forhåpentligvis så vil den lønne seg til slutt. Det er trist hvis en slik lojalitet viser seg å være en karrieretabbe.

Gepard

Grønner elsker Brann. Han kunne fint gått til en god del andre klubber og spilt fast. Forhåpentligvis blir han fast og kaptein innen noen år.

krakra

Er det noen som mener at Vito har imponert som kaptein i år? Veldig mange poeng har forsvunnet fordi laget har mistet fokus på slutten av kampen, og i lengre perioder med underprestering. Har det noe med kapteinen å gjøre? I fjor var Demidov helt rå da vi kjempet inn poeng mot slutten av kampene. Både som innpisker og i egne prestasjoner. Der er ikke Vito.

Et greit signal om at det lønner seg for lokale, egenproduserte spillere å vise lojalitet for Brann hadde jo vært å frata Vito kapteinsbindet, la Grønner konkurrere om stopperplassen på like vilkår og satset på ham dersom konkurransen er jevn.

Kagain

Når du skriver "Et greit signal om at det lønner seg for lokale, egenproduserte spillere å vise lojalitet for Brann hadde jo vært å frata Vito kapteinsbindet" så regner jeg da med at du har lyst til å gi bindet til noen av de lokale (kanskje mer spesifikt Grønner)?

Det sies jo at Grønner er en ledertype, så det skulle bli interessant å se om han kan lede Brann slik han vel (om jeg ikke husker feil) har ledet Norge u21 eller noe. Hva tror du om Haugen som kaptein da? Vil han kunne være en slik innpisker? Eller Barmen?

krakra


Nixon

Rød makt på Hansa!

dudo

Fy faen for en type! Hyll!
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Spelaren

<3 Grønner!

Er imponert over hans lojalitet, også flyttbarhet tatt i betraktning.
Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Gamleørn

Ikke så veldig overrasket over at han forlenget, men for all del, utrolig bra at han signerte. Er også enig i at Grønner er en leder og et kapteinsemne. Jeg mente ifjor at Grønner var god nok til å bli satset på som stopperen ved siden av Acosta, men klubben var fast bestemt på å "hente en kaptein", Vito. Jeg har vært imot kjøpet av Vito fra dag 1, men det er en annen sak. Nå håper jeg at det blir like konkurransevilkår inn mot neste sesong på stopperplass og at Grønner spiller mer enn en håndfull kamper i 2018, for det har han fortjent.
Vi rykker aldri ned for vi er brann

Superjack

Slik kan du ende opp som klubblegende Grønner. Ja, hvorfor ikke Grønner og Acosta neste år? Acosta har musklene og farten og som nevnt over her, Vito har på langt nær vært samme innpiskeren i kritiske situasjoner som Demidov. Jeg mener det var Demidov sin viktigste rolle i laget i fjor. Litt samme som MA hadde under Mjelde.

Kanskje det er mulig å hente tilbake Demidov, kvitte seg med lønnen til Vito og kjøre Demidov og Grønner?

Kunne Grønner evt gått inn på backplass? Han har noen fantastiske langpassninger og kan slå fine krossere fra back til motsatt kant, litt ala Bjørnebær mot Flo på landslagets glansdager.
i taper ALDRI!

Lasaron

Oi! Dette var overraskende, og svært gledelig  :)

Legendemateriale!!!
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Alonso Solis

Wow, trodde faktisk ikke Grønner kom til å signere. Jeg har et intenst håp om at han får en fair sjanse til å spille seg inn på laget og endelig få være den kapteinen vi alle vet han kan være. Er dog veldig usikker på om det kommer til å skje under LAN, noe som gjør meg bekymret på Grønner sin karriere sine vegne. Forhåpentligvis tar jeg feil (som vanlig).

Stril Power

Eg håpar framlegget om å henta Demidov tilbake er tull. Han er så treig at det er heilt utruleg at han kan spela fotball. Han har vore heilt fullstendig ute av laget i USA, han har ikkje sete på benken eingong sidan mars eller april. Ja, han hadde mentale eigenskapar, både å trigga eigne og motspelarane.

Men det er ikkje nok når me har Vito Wormgoor, som er kanskje den beste midtstopparen i Noreg. Såklart, han har sine feil, som mot Marcus i Drammen. Men det er ingen tvil om at han er den soleklart beste midtstopparen Brann har. Kapteinsbindet kan ein ikkje byte mellom to spelarar frå kamp til kamp.

Kapteinsrolla handlar om så mykje meir, og kanskje aller mest utanfor bana. Eg håpar Grønner vert ein Brann-legende, men det er Acosta han må konkurrere ut. Det trur eg er mogleg. Alternativet er at Brann seljer Wormgoor. Men det er ikkje for å sleppe løna hans, det er i så fall fordi han er for god for eliteserien.

krakra

Den beste stopperen i Eliteserien er by far Reginiussen. Wormgoor er en i mengden av gode stopper. Skiller seg lite ut og står sjeldent fram når laget sliter. Får veldig godt betalt på børsene tho. Som femmeren han fikk av Vg og Rv2 etter deb svake kampen mot Godset.

gladiporno

Quote from: Stril Power on November 23, 2017, 20:05:46 PM
Eg håpar framlegget om å henta Demidov tilbake er tull. Han er så treig at det er heilt utruleg at han kan spela fotball. Han har vore heilt fullstendig ute av laget i USA, han har ikkje sete på benken eingong sidan mars eller april. Ja, han hadde mentale eigenskapar, både å trigga eigne og motspelarane.


Demidov er av mange regnet Branns beste spiller både i 2015 og 2016. Det vil si i alle år han var her forutenom det året han var skadet. Med han som sjef var Branns forsvar bunnsolid. Det er det ikke nå, etter at han dro, og en langt svakere sjef erstattet ham. En av årsakene til Branns fall fra 2. til 5. plass er at forsvaret er blitt tydelig mer usikker og svak enn tidligere under Nilsen.

Det at Demidov mislyktes i USA beviser lite. Vi har mange eksempler på gode spillere som mislykkes i andre klubber. Det kan være forhold til trener, spillesystem eller sosialt. Alt kan ha noe si. Dersom vi hadde fortsatt med Norling et par år til, er det ikke utenkelig at for eksempel Fredrik Haugen hadde spilt 2. divisjonsfotball i dag, og folk flest her i forumet ville  fortsatt hevde at han var for dårlig for nivået fordi han aldri klarer å ta ballen fra motspiller (noe som nok fremdeles skyldes at nærmeste medspiller står 40 meter unna).

Håper Wormgoor skjerper seg til 2018. For 2017 var ikke all verdens imponerende.

OmOssSjølOgHansaøl

Veldig god nyhet at at Grønner har signert! Jeg krysser fingrene for at han spiller seg inn på laget neste sesong.

Cred også for at han droppet Lillejord i forhandlingene og ordnet ny kontrakt på egen hånd! :)
.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

Elfakiri

Fantastiske nyheter at Grønner forlenger. Beviser at det er noen lokale som finner stolthet i å spille for Brann. Men dette med at Wormgoor skal fratas kapteinsbindet er jeg overhodet ikke enig i. Wormgoor har vært god denne sesongen uansett hva Krakra og andre måtte mene.
Svikter aldri Brann

Ninja-Bob

«– På banen har han vært god hele tiden, men nå er han også blitt mye mer voksen. Vi har tro på Jonas, det er derfor han fikk ny kontrakt. Han er en type som jeg håper at skal bli en leder i Brann etter hvert, sier Nilsen, som påpeker at han har veldig sans for typen Jonas Grønner er.»

Frå https://www.bt.no/100Sport/fotball/Brann-treneren-om-Jonas-Gronner--Han-er-en-tiger-man-ma-temme-245955b.html

Kagain

Var ikke helt imponert over han mot Tromsø. Var et par ganger det føltes som Acosta var litt sørgelig alene. Men med tillit over lengre tid kan han så absolutt hevde seg igjen.

Nixon

Helt grei kamp, men absolutt godkjent med tanke på lite spilletid i år. Acosta skal jo være bedre med så mange kamper i beina og hodet, noe han også var i kveld.
Rød makt på Hansa!

Kagain

Ja, men jeg er litt usikker på hvor rett det var å gi Acosta kapteinsbindet. Der kunne nok Grønner ha vist seg frem...

Nixon

Du tenker at Grønner hadde spilt bedre med kapteinsbindet på? Jeg tror neppe at Grønner trenger så mye mer motivasjon enn han normalt sett har. Og jeg ser vel heller ingen grunn til å avskilte Acosta som kaptein i den siste kampen for sesongen. Han har jo hatt den jobben flere ganger når Vito har vært ute. Bytte av first runner up får Nilsen heller ta før neste sesong.
Rød makt på Hansa!

Kagain

Godt poeng. Tenkte ikke på at Acosta har hatt det tidligere. Tenkte mest på at en norsk kaptein hadde kanskje vært greit til å få litt samhandling i laget siden mange av de som spiller på A-laget er norske...

Lasaron

Vito Wormgoor er ikke norsk. Han er fra Nederland.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Ninja-Bob

Men Acosta snakkar knapt engelsk, gjer han ikkje? Wormgoor har jo relativt OK engelsk i det minste.

Lasaron

Skudd i blinde, men etter mange år i Norge tipper jeg Acosta har lært seg å "fotballkommunisere" med medspillerne sine.
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Nixon

Tror heller ikke at et er noe stort problem. Eller et problem i det hele tatt. Det begynner jo å bli en god stund siden første gang han hadde kapteinsbindet på, og Nilsen hadde tatt affære for lenge siden dersom det ikke fungerte.
Rød makt på Hansa!

Kagain

Ja, av de som spiller "fast" på A-laget er jo ikke Leciewski, Vega, Acosta eller Wormgoor norsk. Gilli klarer seg vel greit, Jonsson vet jeg ikke. Så det var kanskje litt mange som ikke hadde norsk som morsspråk der. Men jeg satt også igjen med et inntrykk av at Acosta ikke var så solid i engelsk. Var det ikke en av grunnene til at det kom to Costaricanerne samtidig? Det er ellers et godt argument at de kanskje fotballkommuniserer.

Nixon

Quote from: Kagain on November 27, 2017, 23:32:12 PM
Var det ikke en av grunnene til at det kom to Costaricanerne samtidig?


Var det ikke heller en pakkeløsning fordi Start ville bli kvitt Castro? Og så brukte de han for alt som det var verdt fordi Brann så gjerne ville ha Acosta.
Rød makt på Hansa!

Corran

Får ikke lest artikkel pga betalingsmur, men i følge overskrift og ingress fikk Grønner bonus for å ikke bruke agent
https://www.bt.no/100Sport/fotball/Gronner-forhandlet-uten-agenthjelp-Brann-ga-ham-bonus-246197b.html
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Lasaron

Såpass? Det forteller noe om hvor trøtt Brann er på agentene. (Eller Agenten).
Rød tråd barnefotball - ungdomsfotball - A-laget

Gulløl

Quote from: Corran on November 29, 2017, 16:03:03 PM
Får ikke lest artikkel pga betalingsmur, men i følge overskrift og ingress fikk Grønner bonus for å ikke bruke agent.


Feil, den overskriften er misvisende. Det er kun Mads Bøyum i BT som kaller det bonus. Ingen ting som tyder på i artikkelen at Grønner har fått en signeringsbonus, heller ikke bonus fordi han ikke har benyttet agent i forhandlingene. Grønner selv kaller det belønning for å ha vært lojal mot Brann. Soltvedt svarer det han pleier at han ikke vil snakke om detaljer i de ulike kontraktene. Det meste tyder enkelt og greit på at Grønner har fått en god lønn blant de som er i øverste lønnskategori, et tydelig signal på at de tror på han for fremtiden.
-  Jeg vet at vi ikke liker Rosenborg eller Vålerenga.

Samuel Sahim-Radlinger

Spelaren

Litt clickbait den overskriften, med det i bakhodet er det lett å tolke det mer konservativt.

Artikkelen i seg selv gir ingen fasit på dette. Man kan konstatere at bonusen (som ikkje er spesifisert, selvsagt) kom som følge av en rekke årsaker.
Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Gulløl

Quote from: Lasaron on November 29, 2017, 16:29:03 PM
Såpass? Det forteller noe om hvor trøtt Brann er på agentene. (Eller Agenten).


Det er spillerens sitt valg at han ikke har brukt agent.

Klipp fra artikkelen:
-  Jeg vet at vi ikke liker Rosenborg eller Vålerenga.

Samuel Sahim-Radlinger

krakra

Er du Gorm, Gulløl? For det første er det åpenbart at Soltvedt ikke liker alle agenter. Minst av alle Grønners agent. For Brann er det også en sparing at Grønner dropper agenten ettersom de slipper å betale agenten. Så at Grønner dropper agenten tror jeg spilte en veldig positiv rolle. Uavhengig av hva Soltvedt sier i media. Tror du han sier alt han mener til BT? Soltvedt skjønner kanskje at det ville vært idiotisk å si rett ut at man belønner spillere for å droppe agenten.

For det andre. Hva er forskjellen på en signeringsbonus og "belønning for lojalitet"? Kall det hva du vil, men at Grønner fikk en bonus for å forlenge kommer da klart nok fram.

Ellers er det flott at Brann viser et signal på at de faktisk verdsetter en lokal og egenprodusert spiller i kontrakten de inngår. Det er lenge siden. Det ville jo vært enda bedre om det faktisk også satset på ham. Grønner blir neppe bedre av en høyere lønn. Soltvedt syns det er et fint signal ovenfor andre spillere at en spiller som er "inn og ut av laget"(stort sett ute) forlenger. Det hadde vært en enda bedre signaleffekt dersom dette viser seg å ikke være en tabbe.

Nixon

Quote from: krakra on November 29, 2017, 17:02:35 PMEllers er det flott at Brann viser et signal på at de faktisk verdsetter en lokal og egenprodusert spiller i kontrakten de inngår. Det er lenge siden. Det ville jo vært enda bedre om det faktisk også satset på ham.


Når det er ulike personer med ulike roller i klubben som har med kontrakter å gjøre og med laguttak, så vil jo ikke nødvendigvis det ene automatisk ha noe innvirkning på det andre.
Rød makt på Hansa!

krakra

Dette argumentet dukker jo ofte opp. Jeg håper jo ikke det er sånn at Soltvedt sitter på sitt kontor, gjør sine vurderinger av spillerne og gir dem lønn utifra det, mens LAN sitter på sitt kontor og gjør helt andre vurderinger og fordeler spilletid utifra det. Det gir jo en ganske inkonsekvent klubbdrift. Som sjeldent er bra. Av og til kan det jo virke sånn dog, men en får jo håpe de snakker sammen.

Poenget er at det virker som at enkelte nå er overbevist om at dette er beviset på at Brann har så stor tillit til Grønner og at de vil satse på ham. Det virker -nesten- som at det er signalet Soltvedt ønsker å sende også. Jeg håper jo at Brann ikke blir en klubb som kompenserer med manglende spilletid og sportslig satsing med fete lønninger som skal vise hvor stor tro de har på sine egenproduserte spillere. Har man troen på en spiller så må man på et eller annet tidspunkt ha baller nok til å satse på ham. Hvis ikke må man på et eller annet tidspunkt ha baller nok til å la dem gå. En litt sånn mellomting der man ikke gir spilletid, men overbeviser spilleren om å bli med "belønninger for lojalitet" tror jeg ikke helt er veien å gå.

Nixon

Quote from: krakra on November 29, 2017, 17:45:53 PM
Dette argumentet dukker jo ofte opp. Jeg håper jo ikke det er sånn at Soltvedt sitter på sitt kontor, gjør sine vurderinger av spillerne og gir dem lønn utifra det, mens LAN sitter på sitt kontor og gjør helt andre vurderinger og fordeler spilletid utifra det. Det gir jo en ganske inkonsekvent klubbdrift. Som sjeldent er bra. Av og til kan det jo virke sånn dog, men en får jo håpe de snakker sammen.


Hvilket argument? Selvfølgelig snakker de sammen. Jeg skriver ikke noe annet. Men Nilsen har tross alt uinnskrenket makt når det kommer til laguttak. Så selv om klubb og trener sikkert som oftest går i takt vil det "ikke nødvendigvis" alltid være sånn, som jeg skrev.
Rød makt på Hansa!

krakra


Nixon

Jeg mistenker sterkt at du og Soltvedt/Nilsen ser på Grønner med helt ulike øyner. Vil tro at de ser på Grønner som en veldig viktig spiller i troppen; som en av tre jevngode midtstoppere som ikke svekker laget når han kommer inn fra benken og som like gjerne kan ta en av plassene neste år. Klart de vil forlenge med en sånn spiller.
Rød makt på Hansa!

krakra

November 29, 2017, 18:31:07 PM #693 Last Edit: November 29, 2017, 18:38:36 PM by krakra
Så du tror de forlenger med ham for at han skal fortsette å være tredjevalg? Har de fortalt ham det? At det er den rollen han er forspeilet? Hvis de har vært ærlige på at de ser på ham som et viktig tredjevalg og han fortsatt ville forlenge så er det jo fair, men da er det jo merkelig å gi ham makslønn. Litt rar prioritering at tredjevalget på stopperplass er like viktig som nøkkelspillere lengre fram på banen.

Ikke rart folk mister interessen for klubben.

Men det er jo veldig fine ord du skriver, og der har jo Brann alltid vært god når det gjelder satsingen på egenproduserte spillere. Fine ord om neste år, eller året etter der. Hva som kan skje. Så er det som regel etter eller annet som skjer, som ingen utenfor Brann vet noe om, som gjør at denne satsingen aldri skjer.

Jeg mistenker sterkt at det samme skjer med Grønner denne gangen også. En forlengelse og en lønn som tilsier tillit og at de vil satse på ham, som ikke blir fulgt opp i handling. Blir fort enda en sesong med mindre spilletid enn året før. Særlig hvis det er så ekstremt viktig med tre stoppere. For hvis LAN mener Grønner er utåmodig kan ha jo prøve å la Acosta eller Wormgoor sitte en hel sesong på benken og starte 6-7 kamper.

Nixon

Quote from: Nixon on November 29, 2017, 18:26:54 PMog som like gjerne kan ta en av plassene neste år.


Leser du ikke hva du svarer på? Nei, jeg tror ikke at Grønner er blitt forespeilet en sikker plass på benken neste år.
Rød makt på Hansa!

Nixon

Men når det gjelder hvem som får makslønn og ikke. Kan det tenkes at med bedre økonomi blir det flere som går opp i den øverste kategorien? Det ville ikke vært unaturlig å gjøre det sånn i stedet for å differensiere mer.
Rød makt på Hansa!

krakra

Quote from: Nixon on November 29, 2017, 18:45:14 PM
Quote from: Nixon on November 29, 2017, 18:26:54 PMog som like gjerne kan ta en av plassene neste år.


Leser du ikke hva du svarer på? Nei, jeg tror ikke at Grønner er blitt forespeilet en sikker plass på benken neste år.
Nei, han har sikkert fått flere fine ord, men hvis disse ikke følges opp er det da redelig og smart?

Disse fine ordene har det jo vært mange av. Da han satt på benken med Demidov og Acosta var han den det solide tredjevalget som måtte være tålmodig fram til Demidov forsvant? For da ville han "like gjerne" bli erstatteren. Så blåste man lønnstaket for å finne en erstatter og unngå å satse på Grønner. Da ville han få masse spilletid likevel fordi vi skulle konkurrere på så mange fronter og ble nødt til å rullere, og måtte bare tåle konkurransen med kapteinen klubben nettopp hadde sprengt banken for. Nå blir han altså "like gjerne" et førstevalg neste år.

Jeg må bare spørre ærlig. Tror du på dette selv? Sånn innerst inne? At vi kommer til å ha Acosta eller Wormgoor på benken neste år? Som tredjevalg? Er dette noe oppriktig noe du tror "like gjerne" kan skje?
Skal vi ha disse tre stopperne i stallen, så er den eneste reelle løsning at Grønner er tredjevalg. For Acosta og Wormgoor kommer aldri til å godta den rollen som Grønner hadde i år. Dankes de ut er de ute av klubben ved neste vindu. Senest vinduet etter det.

Jeg har svært liten tro på at LAN setter Wormgoor eller Acosta på benken for Grønner neste år, i noe mer enn en cupkamp eller kanskje for å hvile dem i en seriekamp. Derfor er det synd at Grønner forlenger igjen med det som forhåpning og dårlig av klubben hvis de har overtalt ham ved å få ham til å tro at det er en stor sjanse for at det kan skje. Tar jeg feil er det strålende. Men det er liten sjanse for det. Det tror jeg alle kan erkjenne hvis de er ærlige.

krakra

Quote from: Nixon on November 29, 2017, 18:47:52 PM
Men når det gjelder hvem som får makslønn og ikke. Kan det tenkes at med bedre økonomi blir det flere som går opp i den øverste kategorien? Det ville ikke vært unaturlig å gjøre det sånn i stedet for å differensiere mer.
Så når klubben får god råd, så flytter de reservene opp i øverste kategori istedenfor å heve taket slik at man kan har større sjanse til å forlenge med nøkkelspillerne sine? Er det naturlig?

Nixon

Quote from: krakra on November 29, 2017, 18:56:00 PMJeg må bare spørre ærlig. Tror du på dette selv? Sånn innerst inne? At vi kommer til å ha Acosta eller Wormgoor på benken neste år? Som tredjevalg? Er dette noe oppriktig noe du tror "like gjerne" kan skje?


Nå var ikke mitt innlegg om hva jeg tror. Men forskjellen på hva du og det Soltvedt/Nilsen tenker om forlengingen. For å si det sånn: Dersom Grønner blir sittende på benken neste år vil du mene at han har blitt lurt, og at høy lønn og gode ord nærmest bare var et falskspill. Men duoen fra Brann vil ikke være i nærheten av å se det på samme måte.

Men hva jeg tror? Dersom vi fortsetter med samme trio der bak vil Grønner utvilsomt bli sittende på benken.
Rød makt på Hansa!

krakra

Hvis duoen virkelig mener at stopperne er jevngode og at Grønner like gjerne kan ta en plass på laget. Så får de satse på Grønner da. Hvis de ikke mener det så bør de være tydelige og ærlige på det. Tror du begge deler skjer/har skjedd?

Jeg tror at hvis duoen hadde vurdert de tre som nøyaktig jevngode, og at laget ville vært nøyaktig like bra uansett hvem av de som spilte. Så hadde Grønner havnet på benken. Grønner må være bedre. Noe som er vanskelig uten spilletid.

Go Up