• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Smithy

1
Kamper / Sv: Kamptråd Aafk- Brann
April 04, 2008, 17:18:37 PM
Quote from: 28966mustang on March 31, 2008, 23:06:31 PM
Her har vi noe å hevne fra ifjor. Men banen er veldig hard, og AAfk er like gnitne med poeng som med penger.
Innsats,innsats og innsats er det som må til. Uansett hvilke spillere som velges. Så håper jeg at vi som reiser opp klarer å holde litt trøkk på tribunen. I fjor var det for slapt, spesielt etter 0-2 i trynet tidlig.


ENIG : I fjor vår var Brann på etterskudd spillemessig, innsatsmessig og målmessig i mange kamper, og mot Start, FFK og Sandefjord lå man under tidlig. Vi husker alle hvordan Doffen og co slo seg på lårene og var innbitte før kampstart mens de røde virket søvnige. Helstad irriterte seg og sa jo at det var ille når man måtte score 2 ganger for å knipe poeng og det er fryktelig irriterende at enkle ting som er gratis og ikke krever trening skal ødelegge. Peptalk, innsatsvilje og / eller kampvilje er en mental greie som må kunne fixes før en kamp som høytlønnede, priviligerte spillere skal ut i.
Treneren, kapteinen og apparatet rundt har hovedansvaret for å brøle motivasjon inn i laget i hver kamp.
2
Brann / Sv: Stallen 2008 - status
April 04, 2008, 08:22:40 AM
Quote from: Fabregas on April 04, 2008, 01:10:15 AM
Vil si situasjonen nå ser veldig bra ut. Av skader å snakke om er det Huseklepp. I følge de siste rapportene er resten tilbake i full trening om en uke ca. Med Ludde og Winters på benken i Aalesund(Nå tar ikke jeg ut laget, men.) er bredden der veldig god. I tillegg har vi visst også en stopper som kan kastes innpå. Kantene er formidable så lenge de ikke skader seg, da svekkes vi litt.
Sentralt ser det dessverre svakt ut foreløpig. Bakke er ikke en skikkelig spiefuhrer, Hassan er i elendig form, Einarsson sliter med å spille hele kamper og Jaiteh er ikke full trening enda for en skade han fikk i fjor(!). Her får vi bare ta tiden til hjelp og håpe at den makkeren Mjelde velger snart kommer i slag. Problemet med Gylfi er at han er for lik Bakke, men om han kan løpe en del, er det mye bedre enn en Hassan i dårlig form. Likevel tviler jeg på om Einarsson kommer til å starte noe særlig når alle fire er friske. Det blir spennende å se men jeg konkluderer iaf med at Einarsson foreløpig ser ut til å være en maget smart valg. På stopperplass er det solid men ikke mer. Skulle Twaithe være såpass god på trening at Mjelde mener han kan gjøre en god jobb på vb i kamp har vi et utmerket alternativ med å trekke inn Hanstveit. Dette er dog synd å gjøre iom at Hanstveit har funnet tonen med PVM. Et alternativ er å sette inn Twaithe sentralt men det kommer foreløpig etter både Karadas og Hanstveit tror jeg. Dahl liker ikke å spille der men det lille
jeg har sett av han der har han absolutt gode muligheter for å gjøre det bra der. Det forutsetter videre at Guntveit er klar for å gjøre en god jobb på høyrebacken. Keeperplassen er jeg ikke bekymret for selv om Opdal nå er litt syk. Tipper han spiller selv om han ikke er i toppform til lørdag. Udjus har uansett vist seg solid når han har fått sjansen.
Sum av sumarum vil jeg si at vi er godt stilt fordi vi har så mange gode spillere som kan gjøre en god jobb i forskjellige posisjoner på laget. Andreelveren er således et dårlig mål fordi så mange spillere f eks står foran Yaw i stopperkøen. Samme gjelder til dels om Solli, Huseklepp og PVM alle er i superform samtidig. Da kan vi på flere forskjellige måter ha alle på banen samtidig. Jevnt pover er moralen i troppen veldig god. Når folk blir skadefrie utover vil det nok bli noen møter pg noen syte-saker men det får vi tåle. Blir det for gale er det ikke verre enn at vi selger de i sommer. INGEN spillere er viktigere enn laget.
3
Kamper / Sv: Kamptråd Aafk- Brann
April 03, 2008, 18:05:18 PM
Med eller uten Håkon ; maksimal innsats må til, og med giganten Aarøy på motstanderlaget må man stå høyt, møte høyt oppe på banen for å hindre at Aafk i fred og ro kan slå høye baller inn i feltet.
Klareringsevje, og ikke minst vilje til å klarere er viktig. Drittmål slapp man inn mer enn nok av ifjor.
4
Kamper / Sv: Kamptråd Aafk- Brann
April 02, 2008, 14:45:50 PM
Blir egentlig svært overrasket om det blir poeng på lørdag, dessverre tror jeg ikke Brann klarer å være konsentrert nok, og at vi får en ny kamp alla borte mot Sandefjord og Aafk i fjor.

Nå gikk det riktig nok bra mot Sandefjord ifjor, men inngangen i begge kampene var katastrofale.
Og det var flere tilløp til katastrofeåpninger, som endten endte godt, eller hvor den offensive delen av spillet kompenserte for slapphet bak, tabber osv. Slikt vil straffe seg før eller siden, vi kan ikke forvente full pott med dritdårlig start og et av seriens svakere forsvar. Brann bør slippe inn 1 mål i snitt max, pga at de har spillet så mye, mer enn 25 baklengs pr år er elendig, og det er Mjelde som har hovedansvaret. Hvis han ikke klarer å lære bort en del triks bør man hente inn en forsvarskonsulent med peiling.

Enormt slapp holdning, og ørten idiotiske balltap, pga at man ikke tar til etteretning at motstanderlaget er ti ganger mer hissig på ball enn oss selv. Motstanderne vet hvordan Brann kan stoppes, med kraftig press mot våre folk sentralt på midten får en mange gode overgangsmuligheter mot oss. El Fakiri og Bakke må være på topp lørdag om det skal bli poeng, dessverre seg begge, og spesielt El Fakiri, litt for lite bevegelige og når i tillegg pasningene går i hytt og pine kan det bli en vanskelig kamp på Color line.
5
Kamper / Sv: Kamptråd Aafk- Brann
April 01, 2008, 18:05:33 PM
Quote from: dudo on April 01, 2008, 14:37:25 PM
Uenig med dem som vil ha Gylfi inn for Hassan. Vel var Hassan elendig mot FFK, men jeg tror han hever seg igjen til helgen. Plastdekket på CLS passer utmerket med silkefoten hans, så får vi håpe at det ikke er full krasj med porselenslysken. Tror også kantene våre kommer til å bli mye bedre med de forbedrete spilleforholdene.

Ellers regner jeg med Demba kommer inn, noe jeg gleder meg til.


Fremdeles ubegripelig for meg at Helstad skal starte, er ikke han plastikkallergiker de luxe da ? Trodde han alltid jogget på mykt gress eller grus når de andre humpet rundt på det forhatte, harde, forjævlige kunstgressfaenskapet på Nymark.
Resultatet blir vel en vond rygg for Helstad i dage/ukevis. Død over kunstgress.
6
Brann / Sv: Stallen 2008 - status
April 01, 2008, 13:48:23 PM
Først vil jeg si at balansen i dagens stall ikke er så hakkandes gale, men man bør alltid være på vakt, og i forkant slik at man unngår å vente for lenge med å skifte ut gamle spillere. Dels fordi det er viktig å være i forkant, dels fordi gamle spillere gjerne blir tapsprosjekter man aldri får solgt men må gi bort ..

På grensen : Guntveit, fordi alderen er mot ham og skadehistorikken lang

Klar til utfasing / salg : Bjarnason, rett og slett pga fødselsdatoen og at Azar er klar nå.

Bør selges i  sommervinduet : Winters, fordi han er for gammel og har mye skader.

Helstad er egentlig på grensen, men hans enorme kvaliteter rettferdiggjør forlengelse ??

Andre som har fremtiden bak seg kan være Dahl, ikke pga aldring men pga tregheten sin.

Hvor ligger så fremtidens utfordrere til de etablerte i 2009 og 2010 ?

Vel keeperen er jo i Tertnes, Mohus men Opdal bør få en skarpere backup allerede i sommer.

Stoppere : Alexander Solli, Norge og Løv-Ham + Yaw. Hanstveit blir nok stopper med tid og stunder.

Midtbane : Anders Næs, Tore Kanelønning. Fakiri holder i mange år med sin lett-trente kropp?

Flanker : Huseklepp ???

Spisser : Bjarte Haugsdal, Norge og Os og Møvik,Brann og Norge + TH som da vil være 33 år?

7
Kamper / Sv: Kamptråd Aafk- Brann
April 01, 2008, 12:06:25 PM
Brann slipper inn uhorvelig mye mål for å være et "topplag" fremdeles. Ifjor slapp de inn sykt mye mål for en seriemester å være, det må bedres. Antall drittmål bakover må reduseres, ellers blir det en plass midt på tabellen. Tror det er få og enkle ting som må tas tak i som : KLARERE MER, LENGER OG OFTERE, være mer våken, unngå farefulle pasninger og enda mer agressivitet. VIF,RBK,Viking og LSK har mye bedre forsvar enn Brann og for å utligne det må Brann altså score mye mer, det kan vi ikke forvente i fremtiden også. RBK kommer til å bli knallgode utover, VIF likeså. Skal Brann henge med disse storbylagene må de skrelle vekk unødige tøysemål ihvertfall.
8
Heldigvis er et stort flertall av både fans og spillere sterke motstandere av kunstgress både i Bergen og på toppnivå på landsbasis. Likevel tror jeg det kan være lurt å være "føre var" nå for oss som elsker Brann, Brann stadion, tradisjon, romatikk og vakker, kreativ fotballkultur og en klubb med sjel.
For å forhindre at plastikkfanatikerne skal komme på banen igjen bør tiden frem til august brukes til å agitere FOR naturgress på stadion. Våre argumenter kan understøttes med at varmekabler, bedre drenering og topp moderne gress gir en uendelig mye mer slitesterk og robust matte. I et worst case scenario kan vi uansett hevde at det i alle fall må legges naturgress først så får heller utviklingen på lang sikt avgjøre hvordan det blir om 10-15 år. ( Lettere å legge fra naturgress til plastikkfaenskapet enn omvendt ) . Gamle Helstad vil fornye kontrakten, og bra er det. Håper han setter som betingelse at det skal være naturgress på vårt kjære stadion også i fremtiden.
Med sand i bånn av underlaget, varmekabler, nytt gress forsterket med moderne kunstfibrearmeringer og forsiktig bruk av banen de første ukene vil en ny matte være noe helt annet enn det man har idag.
9
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
April 01, 2008, 08:19:55 AM
10
Brann / Sv: Gamle hovedtribunen
March 31, 2008, 17:37:10 PM
Altanen, logoen, miljøet rundt der bør bevares på et vis. Ikke ukulturen, men symbolene. Brann er tradisjon, kultur og ærverdighet. Vi har seriens mest tradisjonsrike arena ( Ullevaal ble vel innviet 4-5 år senere enn stadda.) Det forplikter.
11
Kamper / Sv: Kamptråd Aafk- Brann
March 31, 2008, 17:34:56 PM
12
Brann / Sv: Eirik Bakke
March 31, 2008, 16:34:33 PM
Strengt tatt mangler vel Brann den sentrale STRATEGEN som kan slå de geniale, overraskende pasningene som fullstendig overrumler motstanderne. Men Bakke og Fakiri er på sitt beste en ok sentral duo.
Kan andre i klubben eller under den røde favn bli en slik strateg? Har aldri sett Misje men rapportene sier utsøkt pasningsfot. Hva med utleide Kanelønning. Einarsson er mer en stallspiller, enkel men intet mer. Vi har altså nok løpskraft, innsats og styrke på midten men mangler noe brilljans kanskje.
En topptrent Fakiri vil avhjelpe situasjonen tror jeg. Men på lang sikt bør søkelyet være på å få den s t o r e  s t r a t e g e n som kan gjøre det helt store med pasningsfoten.
13
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
March 31, 2008, 08:03:40 AM
Er det ikke litt grunn til å frykte at hvis man lukker hjørnene for å få mer kapasitet så kan dette senere bli brukt som argument for "plastikktilhengerne" til å argumentere for plastikk og mot naturgress bl a at lite lys og lufting gir dårlig vekst ? I den forbindelse bør man se til utlandet hvor man har tribunetak med store flater av glass eller et materiale som slipper gjennom lys. Eksempel kan være White Hart Lane og OT. Jeg vil ha ordentlig gress, men kan gjerne ofre hjørnene dersom åpne hjørner garanterer ordentlig gress. Fint hvis vi er på vakt i tiden som kommer og danner felles front mot plastikk og for ordentlig gress. Kompromisset kan være tette hjørner men med konstruksjoner som likevel slipper inn maksimalt med lys i den grad det kan være mulig.