• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - krakra

1
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
June 22, 2018, 22:48:43 PM
Det er jo nå vi er i gullkamp og LAN har klaget på at bredden av «like typer»(LAN-spillere) er for dårlig. Slik at man må legge om stilen når spillere er ute
2
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
June 22, 2018, 14:53:20 PM
Børven var vel ikke et resultat av harde krav og tøff forhandling. Det kom det vel et bud vi sa ja til? Det har jo skjedd tidligere. Vi fikk jo nesten ti millioner for Demba, 7-8 millioner for Badji og to millioner for Pedersen.

Fikk vi noe særlig mer for Skaanes enn de opprinnelige budene?
3
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
June 22, 2018, 09:51:06 AM
Hva er det egentlig som tyder på at Brann har blitt så gode forhandlere? Hvilke eksempler har vi på at vi har fåt vesentlig mer for våre eller at selger har gått vesentlig ned på pris etter våre «tøffe» forhandlinger.

Mye støy, men kan noen vise til at vi faktisk har fått noe særlig igjen for det? Realiteten er jo at vi i all hovedsak har hentet lavprofilerte spillere for en rimelig penge, gjerne bosmanspillere. De profilerte vi har hentet har vi vel ikke sluppet billig unna.

Noen mener det er useriøs å by ti kroner. Jeg er enig. Det er også useriøst å by godt under 300k. Jeg tror ikke vi blir oppfattet som tøffe. Jeg tror ikke vi blir oppfattet som harde. Jeg tror vi blir oppfattet som useriøse. Så går det noen uker med støy før vi betaler omtrent det samme som vi ville fått godtatt med en gang. Litt som da vi var «tøffe» med Haugen og Gilli og endte opp med å innfri kravene deres me eller mindre.
4
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
June 22, 2018, 08:35:26 AM
Hvorfor ikke bare by ti kroner da?
5
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
June 19, 2018, 17:35:52 PM
Tipper han er tiltenkt en rolle som backup for Haugen. Orry er Barmenbackup.
6
Brann / Re: Sesongen 2018
May 31, 2018, 16:23:18 PM
Quote from: Nixon on May 31, 2018, 09:18:26 AMDet er klart at dette bør være en god fordel for oss. Men en skadefri bartetropp er en del større og bedre enn vår. Pluss så forsterker de nok i sommer. Så tror ikke vi skal ta noe på forskudd her.
Nja, jeg syns nå det er ganske tynt både i forsvar og på midtbanen. De har mange folk på kantene, men de er jo skadet hele tiden. Samuel, De Lanlay og Helland. Kjeks. Uten dem er det tynt.
7
Syns det er ganske beskrivende at LAN heller kjører et helt ukjent system, som vi nesten aldri har spilt samtidig som det er en drøss av endringer på laget enn i gi en av ungguttene sjansen fra start. Vi hadde tre tenåringer på benken som alle kan bekle backen, og som alle er tatt ut på G18-landslaget. Kanskje hadde det blitt for tøft, men ville det egentlig vært noen større risiko enn å legge om formasjonen helt? Hadde vi tapt mer? 

Jeg tviler.
8
Virker veldig lett å score på Radlinger. Både på langskudd og innlegg
9
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
May 29, 2018, 18:07:13 PM
Lol 3,5 for Ohi.
Lykke til
10
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
May 29, 2018, 14:44:01 PM
Når Jonsson kommer tilbake har vi for mange utlendinger igjen, og jeg vil heller ha Jonsson og Ordagic enn fire kanter, der en av dem knapt får spille og åpenbart er frustrert over det.

Ordagic har ikke vært all verdens så langt, men han har ferdigheter midtbanen trenger og mangler. Så skal han ut så må man jo finne noen andre som har de samme ferdighetene.
11
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
May 29, 2018, 14:31:26 PM
Men det har jo lite å si hvor god man mener Vega er når han ikke får spille. LAN ser ikke den samme verdien hos ham. Han er trolig bak både Marengo og Gilli på venstre, og Koomson på høyre. Skal vi binde opp utenlandskvoten med fire utlendinger på to kantplasser?

12
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
May 28, 2018, 23:30:12 PM
Koomson tror jeg ikke selges. Han var like god i sogndal uten at det var noen voldsom interesse og han får ingen anledning til å vise seg fram i Europa. Vito tror jeg også blir minst ut sesongen. Har vel ikke vært rapportert om noen konkret interesse rundt ham og det har vel blitt sagt at Brann krever 20 mill for han?(mulig han sa det selv). Slike bud tviler jeg på vi får.

Tipper Vito er innstilt på å fullføre det som så langt er en strålende sesong for Brann, så han vil neppe presse på for at Brann skal selge med mindre det kommer en skikkelig klubb på banen med mye penger.
13
Orry hadde jo også krampe, og Skålevik haltet mot slutten, mens Kristiansen holdt seg til lysken flere ganger
14
Orry småskadet?

Barmen sto over grunnet skadet
Skålevik haltet av banen
Kristiansen haltet rundt på banen
Heltne Nilsen haltet av banen.

De er jo småskadet hele gjengen og jeg tviler på at de kommer seg i løpet av tre dager. Da er det bedre å stille med noen som har energi. Får vurdere Barmen eller Orry, men Kristiansen, Heltne Nilsen og Skålevik bør hviles.
15
Kamper / Re: Rosenborg - Brann 27.5
May 28, 2018, 12:18:05 PM
Stopperne blir selvfølgelig mer rolig med ballen når de vet at de bare kan spille tilbake til Radlinger. Det fjerner nok rimelig mye stress. I fjor måtte de enten spille framover, eller slå ballen ut. Da er det mye mer stressende å få ballen.
16
                         Radlinger
Martiniussen - Wormgoor - Grønner - Gilli
           Ordagic - Haugen - Orry
          Vega - Kjelsrud - Marengo
17
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
May 28, 2018, 01:14:13 AM
Men det hindrer deg ikke i å trekke forhastede slutninger om andre spillere?
18
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
May 28, 2018, 01:09:58 AM
Er du den samme som slo bastant fast at Skålevik aldri ville runde ti mål?

Ordagic har vært her i seks måneder etter at han kom fra bosnisk liga. En langt mindre fysisk liga. Det er null grunnlag for å slå fast at han er dårlig. Kjelsrud har heller ikke hatt tid på seg og han løser rollen som innbytter greit
19
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
May 28, 2018, 00:58:41 AM
Ordagic er en spillertype vi trenger. En kvikk indreløper som kan bevege seg med ball. Syns han var ok i kveld. Han trenger tid, og da kvittet man seg ikke med han i første vindu.

Kanskje et utlån er aktuelt, men salg bør være uaktuelt.

Vega bør nok selges. God spiller, men Koomson er bedre og jeg tror ikke det vil endre seg. Utenlandskvoten bør ikke bindes med 26 år gamle benkespillere.

20
Kamper / Re: Rosenborg - Brann 27.5
May 27, 2018, 22:11:23 PM
Helland spilte en omgang. Folk må gjerne gjette hvilken. Jeg gir ingen hint.
21
Kamper / Re: Rosenborg - Brann 27.5
May 27, 2018, 21:41:24 PM
Sykt at vi har så få baklengs når Radlinger fremstår så svakt som keeper. Både feltarbeidet og posisjoneringen er skremmende. Likevel slipper vi knapt inn.
22
Kamper / Re: Rosenborg - Brann 27.5
May 27, 2018, 20:07:32 PM
Elendig av Radlinger og svakt av Acosta. Gratismål
23
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
May 27, 2018, 18:12:21 PM
Selvsagt, og gjerne spillere som scorer mange mål, slår mange assists, nekter motstander å komme forbi, vinner alle dueller osv osv.

Pose og sekk er vel og bra, men når treneren analyserer hva stallen mangler og trenger inn mot neste vindu er det litt skuffende at han tilsynelatende nok en gang har falt på "løpskraft" som første svar.
24
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
May 27, 2018, 17:59:24 PM
Det er jo ingen som har sagt at løpskraft skal ignores.
Jeg har iallefall ikke sett det. Større ferdigheter med ball, både individuelt og som lag, vil riktignok gjøre behovet for løpskraft mindre. Naturligvis.
25
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
May 27, 2018, 17:51:36 PM
Hadde håpet på et visst fokus på det vi gjør med ball også. For når vi ikke klarer å presse så høyt og intenst som vi gjorde i starten av sesongen, så avsløres det ganske kjapt at vi har solide begrensinger i ballferdighetene. Både som lag og individuelt. Det blir fort upresist og omstendelig. Veldig få av målene i år har kommet etter godt spill med ball. Det har enten vært kriging, eller et resultat av at det høye presset har ført til feil hos motstander.

Av de fem bakerste er vel Radlinger den beste ballspilleren. Det er ikke engang satt på spissen. Vito er kanskje bedre. Stopperne er gode murblokker, men med ball er det fortsatt store begrensninger. Særlig hos Acosta. Teniste har riktignok overrasket positivt med innleggskvaliteten sin. Lenge siden vi har hatt en høyreside som er så gode på innlegg.

Barmen er ikke kreativ, og begrenset teknisk. Uavhengig av hvor mange videoer Torvanger viser av to-tre mål de siste årene. Dette avsløres når vi må angripe mot etablert. Da blir det for treigt og omstendelig. Det samme gjelder Heltne Nilsen. Kantene er bra, Skålevik er åpenbart en sliter og en som avslutter angrep. Hans bidrag i oppbyggingen er veldig begrenset. Og å gi ham ballen utenfor sekstenmeteren er ganske bortkasta.

Det er veldig stor forskjell i forutsetningene for angrepsspillet når presset sitter, og når det ikke sitter. Når vi ikke klarer det ekstreme presset så må vi angripe mot etablert, gjerne bygd opp bakfra. De gangene vi har blitt tvunget til det har vi i bestefall fremstått som middelmådige, også i år.

Det er fire spillere i den normale førsteelveren som har over ordinære ferdigheter med ball i forhold til posisjonene sine. Radlinger, Haugen, Koomson og Marengo. Skuffende hvis nok et overgangsvindu kun skal handle om løpskraft.
26
Brann / Re: Amer Ordagic
May 22, 2018, 18:04:08 PM
I fjor var vi ikke Norges beste lag og det var ikke noe rullering da og. Med unntak av spissplassen. Enten var man på laget, eller så spilte man kun ved skader og karanter. Så det handler overhodet ikke bare om at laget nå er så godt. Det handler om rullerings- og konkurransesituasjonen i laget. Det handler om en trener som setter relasjoner foran ferdigheter. Så når midtbanen funker så bytter han ikke. Selv om det er en annen spiller i stallen som er bedre.

Som i alle disse diskusjonene så forholder jo folk seg seg ikke til realitetene. Brann er under LAN ikke et lag der det bare er å være god og «ta vare på sjansene» så er du inne på laget.
27
Brann / Re: Amer Ordagic
May 22, 2018, 17:36:32 PM
Quote from: Nixon on May 22, 2018, 17:23:54 PM
Quote from: krakra on May 22, 2018, 17:18:45 PMBrann har jo ikke en større spillerstall enn Molde, og bedre? Ja vi er bedre for tiden iallefall, men ting snur fort og Molde var bedre enn oss senest i fjor.

Jeg mente ikke at Brann har en større og bedre spillerstall enn Molde. Poenget var at når andre spillere går til klubber med større og bedre spillerstaller enn der de kommer fra, burde han kunne gå til Brann dersom han har lyst. Jeg ser jo helt klart poenget med å komme seg videre i forhold til Rosenborg, men dersom han ønsker å spille for Brann bør jo ikke Brann sin stall skremme han vekk.
r jo snakk om risiko vs gevinst. Det er en veldig stor potensiell oppside ved å gå til RBK. Jeg ser ikke noen særlig oppside ved å gå fra Molde til Brann. Ja, han liker Brann, men tror noen at det er en avgjørende faktor på dette tidspunktet i karrieren? Samtidig er det en ganske tydelig nedside. I Brann er du enten på laget eller utenfor. Da spillere du nesten alle kampene, eller nesten ingen, fra start. Gulløl mener 60% for Molde de to siste årene fra start er lite.

I år har Ordagic startet 3/11 kamper. 27%
Orry har null

I fjor startet Skaanes, som også konkurrerte på to plasser, 12 kamper. Det er 40%
Orry startet seks kamper. 20%

Og noe særlig mer enn dette er det usannsynlig at Strand får spille med mindre han utkonkurrerer noen, og blir fast på laget.
28
Brann / Re: Amer Ordagic
May 22, 2018, 17:29:23 PM
Det er jo ikke knivskarp konkurranse om plassene. Ikke i nærheten engang. Det er elleve spillere som får sine plasser før sesongen, og som beholder dem så lenge de gjør jobben sin og laget leverer. Da er det nærmest umulig å spille seg inn på laget. Det er realiteten. Det er en realitet Soltvedt må forholde seg til når han henter spillere. For det er et faktum at de som ikke er faste på laget kommer til å sitte veldig mye på benken, og da må dette være spillere som takler å sitte på benken. Hvis ikke blir det fort dårlig stemning.

Så har det ingenting å si hvor mye Gulløl forsikrer om at spillere kommer til å spille mye, og at det kommer til å rulleres mer, ei heller hvordan spillere må ha "troen på egne ferdigheter". Det har ingenting med realiteter å gjøre.
29
Brann / Re: Amer Ordagic
May 22, 2018, 17:25:33 PM
Grunnen er vel at han vil ut. Det er ingen rasjonell grunn for ham å gå fra Molde til Brann.

Og fortell hva hvem du ser for deg at han skal danke ut. Kall det gjerne antakelser. Jeg vil påstå at det et basert på kjentskap til LANs vilje til å bytte på laget sitt, og hvem som spiller der Strand kan spille. Det handler ikke bare om å ha «tro på ferdighetene». Han har sikkert lagt merk til at det skal veldig mye til for å få LAN til å bytte på midtbanen, og at vår høyreside trolig er vår beste lagdel.
30
Brann / Re: Amer Ordagic.
May 22, 2018, 17:18:45 PM
Fordi Rosenborg er et solid steg opp fra Sarpsborg der suksess betyr en veldig kort vei til utlandet, mens Brann nærmest er et skritt til siden fra Molde og veien til utlandet er lengre fra Brann enn Molde?

Brann har jo ikke en større spillerstall enn Molde, og bedre? Ja vi er bedre for tiden iallefall, men ting snur fort og Molde var bedre enn oss senest i fjor.

Dessuten hentet RBK Trondsen for å styrke førsteelveren sin. Ikke for å ha en backup som kan bekle flere posisjoner.

Sist så har RBK vist at lovende, unge spillere kan ta store steg der. Gang på gang. Det har ikke Brann.

For å nevne noen.

31
Brann / Re: Amer Ordagic
May 22, 2018, 16:28:24 PM
Jeg mener han neppe er interessert i å gå fra en relativt fast plass på Molde til en plass på benken til Brann.
32
Brann / Re: Amer Ordagic
May 22, 2018, 16:12:41 PM
Hvilken posisjon i førsteelveren er det Strand går rett inn på?
33
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
May 21, 2018, 22:49:59 PM
Hvorfor skulle Ryerson gå til Brann?
34
Kamper / Re: Lillestrøm - Brann, 21.05 kl 20.00
May 21, 2018, 19:51:27 PM
Det er jo helt latterlig hvis et lag faller sammen fordi EN midtbanespiller er ute. Må jo være mer enn det. Hvis ikke er det svakt av LAN.
Vi hr dessverre veldig få strenger å spille på. Når presset svikter er ferdighetene og spillet under middels.
35
Kamper / Re: Lillestrøm - Brann, 21.05 kl 20.00
May 20, 2018, 21:00:24 PM
Backrollen er minst like krevende som kant i Brann så ser ikke helt hvorfor han skal «spille seg i kampform» der. Så mange ganger mot Haugesund at Braaten ble hengende igjen framover når vi tapte ballen og brukte veldig langt tid på komme seg hjem. Da måtte Koomson ta backen.

Braaten bør først og fremst spille seg i form gjennom innhopp og for andrelaget.
36
Han hadde ikke trengt å stå seks meter utenfor målet for å hindre Akintonla å score på nærmeste. Han kunne stått på nærmeste. Da avslutningen kom hadde han ikke engang rukket tilbake til nærmeste.
37
Seriøst? Gir folk virkelig Gilli skylden alene for baklengsmålet på grunn av en feilpasning på midtbanen? Det er svakt, men det er veldig mye svakt som skjer etter det. Radlinger er helt ute av det. Når avslutningen kommer er han fortsatt ved siden av målet. Målet et bokstavelig talt åpent. Han er ALT for langt ute. Det er helt innlysende at det kan komme en pasning innover. Dette har Radlinger gjort flere ganger og posisjoneringaspillet hans er mildt sagt bekymringsverdig.

Vi har tre spillere i forsvar som skal ta ut to stykker og de mislykkes fullstendig. De dreit seg ut. Braaten viste at han ikke er en back. Hang ikke med defensivt. Slet taktisk.

Så ja, Gilli driter seg ut. Men det følges opp av elendig keeperspill og svakt forsvarsspill som ikke kan unnskyldes.
38
Jada! Koomson begynner å løfte seg nå!
39
Det har ingenting med at målet er åpent å gjøre? Tull
40
Ellers må noen lærer Radlinger posisjonering. Ser ut som en utespiller på baklengsmålet dessverre.
41
Dette fantastiske forsvaret vårt faller for ofte igjennom når de foran ikke reduserer utfordringene deres til å stusse unna noen langballer her og der.

Og spillerne fremstår utslitte. Ikke rart, med den belastningen og manglende rulleringen.
42
Få inn Orry snarest
43
Heltne Nilsen så bare en mulighet til å få hvilt litt neste helg
44
Får håpe at de er klar og ikke «klar» sånn som Haugen og Kristiansen var
45
Så når LAN pekte på kanpbelastningen som en vedvirknde årsak til fjorårets kollaps og Gilli pekte på at det ble litt for mye så snakker de tull?

Det handler jo mye om spillestil. Brann har en stil som er veldig krevende der mye løping og kriging er de viktigste elementene. Det er belastende. Mer belastende enn de fleste andre lag. Så neppe tilfeldig at skadene kommer nå.
46
Jeg klarer ikke la være å tenke på fjorårssesongen. Jeg klarer ikke å la være å tenke på at LAN forklarte sprekken nettopp med at man ble slitne i det tøffe kampprogrammet, eller at Gilli selv uttalte at det ble for høy kampbelasting. Klarer heller ikke å rive meg fra tanken om at det ikke er tilfeldig at alle skadene kommer nå som kampprogrammet er tett, eller at det er de som har spilt og har de fysisk mest belastende rollene som ryker.

Klarer heller ikke la være å tenke på at vi har hatt en Orry i storform på benken som godt kunne steppet inn for både SHN og Barmen(ikke samtidig) i enkelte kamper. Eller LANs uttalelser om at det var viktigere å ha en god innbytter enn at han skulle starte.

Det er vanskelig å unngå slike sprekker når vi for det første er fullstendig avhengig i maks innsats og duellkraft for å spille gode kamper, og samtidig har en trener som nekter å rullere på laget. Vi får se om vi unngår det i år.
47
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
May 14, 2018, 22:54:07 PM
Vanskelig å forsterke førsteelveren når vi har det som Eliteseriens beste spiss for tiden. Det gjelder jo alle posisjoner. Det er ingen steder vi trenger å hente noen som «går rett inn». Faren er større for at det svekker oss.

Men vi bør jo ha konkurranse på plassene. Selv om det er vanskelig med LAN.
48
Brann / Re: Talentarbeid
May 14, 2018, 14:06:08 PM
Det er jo vanskelig å si utifra de uttalelsene der. Han snakker om fortiden. Men det virker ikke som han drar for å komme seg vekk fra Brann for enhver pris akkurat. Likevel hadde jo sjansene sannsynligvis vært høyere for at han hadde blitt hvis Brann hadde vært en klubb som er god på å utvikle talenter og han hadde fått signaler om at han var en de ville satse på. (Og nei, satse på betyr ikke nødvendigvis veldig mye spilletid i år)

Molde og RBK er jo klubber der de både har flere talenter som slår til, og der det å slå til betyr en kortere vei til større ligaer enn Brann. Molde er riktignok ikke så gode på de lokale, men det er jo naturlig når de er en så liten by. Hadde Brann hatt den samme historikken som de to hadde vi vært mer attraktive for de største talentene både i Bergen og i Norge generelt. Og jeg syns ikke det er urimelig å strekke seg etter, eller å måle Brann etter. Det er ikke klubber som har lavere sportslige ambisjoner enn oss akkurat
49
Brann / Re: Talentarbeid
May 14, 2018, 13:22:51 PM
Brann får jo sjeldent kritikk for arbeidet som gjøres i utviklingsavdelingen. Det er det som skjer når spillerne skal ta steget videre derifra som blir kritisert.
50
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
May 14, 2018, 13:08:47 PM
Quote from: marsboer on May 14, 2018, 12:47:31 PM
Quote from: ostraume on May 14, 2018, 08:43:33 AMVi har 4 stoppere, det må da holde?

Hvem er den fjerde? Karadas?

Jeg vil aldri gi Karadas en sjanse som midtstopper i Eliteserien igjen. Cupen eller lavere divisjon går greit, men ikke Eliteserien. Han duger bare som spiss i de 10-20 siste minuttene.
ar jo signert proffkontrakt med Martiniussen. Hvor god han er vet jeg ikke, men det er tullete å signere proffkontrakter med spillere som ikke er god nok til å steppe inn i mine øyne, så regner med det ikke er krise hvis han må spille en kamp eller to.

Et fjerdevalg på stopperplass risikerer å ikke starte en eneste kamp på en hel sesong. Er han heldig får han vel 3-4 kamper. Noen tror kanskje en slik rolle er attraktiv fordi vi leder serien, men jeg tviler på vi får noe stort stoppertalent som holder bra ES-kvalitet allerede nå til å akseptere en slik rolle. Ei heller en rutinert stopper som holder ES-kvalitet. Det må enten være en som kan få spilletid i en annen posisjon, en mot slutten av karrieren(som Braaten eller Karadas) eller en der 3. divisjon for andrelaget er en god nok kamparena(Martiniussen).

Når det gjelder spiss så bør det være en som er i stand til å gi Skålevik konkurranse. Absolutt. Men det må samtidig være en som tåler å tape den konkurransen. Hvor lenge tror folk at Ohi vil akseptere å sitte på benken i Brann? En måned? Kanskje to? Og slik Skålevik presterer for tiden er det rett og slett ikke gitt at Ohi tar plassen hans. Ohi er større og bedre teknisk, men han scorer færre mål og jeg er veldig usikker på om han er villig til å legge ned den samme innsatsen i press som Skålevik. Noe som er viktig for et lag som har presspillet som sin største styrke.