• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - vemundo

1
Brann / Sølv kontra gull!
March 12, 2007, 18:19:02 PM
Synes du argumenterer godt for deg Krøvel, jeg er iallefall overbevist. Men så er ikke jeg Brann-supporter heller...

Jeg ble imponert av Brann, som de fleste andre i Norge, da de hadde den gode perioden sin tidlig i sesongen. Ikke bare var de gode, men det var underholdende å se på også. Tror den perioden kan ha blendet en del, såpass at de mindre gode sidene kom i skyggen.

Sesongen i fjor var veldig jevn. Selv HamKam som rykket direkte ned var ikke spesielt dårligere enn de fleste andre lagene, og de som tok medalje var ikke så mye bedre enn resten. Det ser veldig åpent ut i 2007 også, og sett utenifra virker ikke Brann særlig styrket sammenlignet med i fjor.
2
Brann / Hvem bør erstatte Peddien?
November 02, 2006, 19:18:37 PM
Brann bør ansette en speider i fast stilling i tillegg til ny sportssjef.

* Det er ikke noen fordel om sportssjefen hele tiden er på reisefot.
* Sportssjefen har uansett nok arbeidsoppgaver hvis det skal drives toppidrett.
* Hvis man vil ha kontinuitet på ledersiden må de ha arbeidsoppgaver man kan leve med over tid, dvs. ikke så stor reisebelastning.
* Det er bedre å skifte ut en speider i ny og ne enn å skifte ut sportssjefer.
* Lettere å finne to personer som tilsammen fyller kriteriene for speider og sportssjef enn å finne alt i en og samme person.

Tror ikke de skal være redde for å hente noen fra et litt annet miljø, for eksempel med erfaring fra ledelse innen toppidrett men ikke nødvendigvis fotball.
3
Hvem tror dere ender opp med å betale for at Brann skal ha bedre sikkerhet på kampene?
4
Brann / Barnslige Brann
October 27, 2006, 11:11:51 AM
Krøvel har funnet en argumentasjonsrekke som viser at Brann, eller kanskje helst brannsupportere, er best i noe. Det er vel verdt å dra frem i de fleste anledninger, synes du ikke?

Kan vel ellers kommentere at jeg tror det er naturlig at det laget med mest medgang også har flest medgangssupportere, det virker logisk for meg iallefall. Hvis jeg var medgangssupporter ville jeg valgt det laget med mest medgang. Vent til Brann kommer til CL, så får dere se mange ukjente ansikt på tribunen.

RBKs tilskuertall har økt jevnt og trutt de siste årene selv om laget har blitt gradvis dårligere siden 98 (med et lite løft i 03 under Hareide). Dette har først og fremst skyldtes bedre faciliteter på stadion, nye tribuner, mer reklame og show rundt kampene, billettpakker og andre kreative påfunn. Den økende tilskuermassen består i stor grad av grupper som ikke gikk på fotballkamp før, unge jenter, barnefamilier, osv. Det har blitt stuerent å like fotball og gå på kamp og det har fått enorm plass i media.
5
Kamper / Og jeg fikk rett. Mjelde skulle ha fått ferie
October 26, 2006, 00:17:33 AM
Med en ok avsluting på sesongen tar dere flere poeng enn VIF gjorde i fjor. Det må vel bety noe?
6
Brann / Rosenborg: Dommerens venn
October 22, 2006, 01:59:16 AM
Leser rundt på mange lags forum i de periodene vi skal møte de, av nyssgjerrighet på hva som skrives om vårt lag og spillere.

Pleier vanligvis ikke skrive noe, men synes heller ikke det jeg skriver er fjernt på noen måte. Men dette er totalt OT, send meg heller en PM om du vil diskutere videre.
7
Kamper / Provoserende!
October 22, 2006, 01:52:17 AM
Quote from: "Vi e di beste"
Quote from: "vemundo"
Det Korsgat sa var ingenting å bli provosert av om man ikke veldig gjerne vil bli det, og da finner man nok noe å være sint for uansett.

Hvordan kan du si dette etter at du her knallhard går ut mot en episode som minner om det Korsgat advarer mot? Gud hjelpe.


Tror det er så enkelt som at jeg ikke leser det samme som du gjør i det Korsgat sa, og ikke opplever det på den samme måten, kanskje fordi jeg i utgangspunktet ikke er sint på Korsgat, Kjernen eller RBK.

Korsgat har ikke forsvart at slike ting kan skje, han har advart mot det, og jeg opplever det som noe helt annet. Hvis noe slikt faktisk hadde skjedd håper og tror jeg at han som alle andre oppegående mennesker hadde fordømt det, uavhengig av om det var provosert frem.
8
Brann / Rosenborg: Dommerens venn
October 22, 2006, 01:15:58 AM
Jeg svarte på et spørsmål som Krøvel stilte tilsynelatende til RBK-supportere, under den forutsetning av at iallefall han var interessert.
9
Brann / Rosenborg: Dommerens venn
October 22, 2006, 00:06:33 AM
Quote from: "Corran"

Kippe holder Riseth og Riseth holder Kippe Skal du ta med holding i dette så kan du ta med samtlige kamper i eliteserien Ikke mange kampene det skulle vært anulert scoringer og tildelt straffer for holding

Basma fikk korekt gult for filming og når du skriver at Friend blir HEKTET av dorsin så er det jo straffe da

Det målet til Odd for gå opp i opp med den scoringen mot Lyn (første kamp) hvor rbk scoret når lyn skulle hatt frispark Dessuten er ikke jeg helt enig med at det var et feilaktig frispark :-)

Det er ingen av de situasjonene som er udiskutable Alle er tvilsomme og slike situasjoner er det mange av. Det er nå feilene er så opplagte at det ikke er noe å diskutere at du kan komme trekkende med det. Og det er slike situasjoner lsk har fått mange poeng i år og rbk noen


Selvfølgelig kan alt dette diskuteres Corran, og jeg mener jeg tok høyde for det i innlegget mitt ved å si at andre sikkert vil dra frem andre situasjoner og kontre med det ene eller andre argumentet, og sånn kan vi sikkert fortsette i det uendelige. Det er tross alt så mye som skjer i en kamp. Ikke har jeg tatt opp disse kampene heller, der er kun det inntrykket jeg sitter igjen med i hodet når jeg tenker tilbake, selvfølgelig kraftig farget av at jeg følger RBK. Sånn er det vel for deres del med Brann også?

Kan ikke huske mange avgjørelser der tilhengere fra begge lag var enige i at en avgjørelse var gal, samt alle eksperter osv., det er jo omtrent alltid diskutabelt eller iallefall kraftig debatert. Poenget mitt er uansett at man blir mer opptatt av å diskutere slike avgjørelser når serien er jevn og feilene blir mer avgjørende av den grunn.
10
Brann / Rosenborg: Dommerens venn
October 22, 2006, 00:00:18 AM
11
Brann / Rosenborg: Dommerens venn
October 21, 2006, 22:25:31 PM
Quote from: "krøvel vellevold"
Nå er det jo lenge siden RBK var så suverene at de vant hver kamp med klar margin og serien med 15 poeng til nr. 2; så fortell meg når (f.eks. i år eller i 2004 eller i 2001) at RBK ble snytt for poeng pga dommeravgjørelser!


Ok, jeg er ikke ute etter å kverulere, men siden du virker seriøs skal jeg svare deg seriøst. Det er en stund siden RBK var så overlegne ja, men en lang periode var det sånn og jeg husker den generelle opplevelsen godt selv om jeg ikke går rundt og husker hver lille avgjørelse.

Tidligere sesonger husker jeg ikke så konkret at jeg kan liste opp eksempler på dommeravgjørelser med presise angivelser av tid og sted, det blir bare vage antydninger som neppe noen er interessert i. Like vagt som den generelle antagelsen at RBK alltid har dommeren med seg.

Sesongen i år kan jeg derimot gjøre et forsøk på:
RBK har spilte 23 kamper i serien så langt, de 13 seirene kan vanskelig vries til at vi har tapt poeng på dommeravgjørelser. Ellers er konklusjonen min som følger for de andre kampene:

9/4 Lillestrøm - Rosenborg (3-3) Riseth blir holdt av Kippe på 1-0 scoringen, en heading etter corner. 2 Poeng tapt.
23/4 Vålerenga - Rosenborg (0-0) Husker omtrent ingenting fra denne kampen, neppe noe veldig kontroversielt.
30/4 Rosenborg - Molde (0-1) Molde scorer på omdiskutert straffe etter at Dorsin hekter Friend. Basma blir felt på overtid, får ikke straffe men istedet gult kort for filming. 0 straffer eller 1 til hvert lag hadde vært greit, men ikke 1 til det ene laget. 1 Poeng tapt.
4/5 Stabæk - Rosenborg (1-1) Helt greit såvidt jeg husker, litt heldig at vi fikk poeng selv om vi ledet.
13/5 Tromsø - Rosenborg (1-1) Helt greit såvidt jeg husker, begge lag var dårlige.
16/5 Rosenborg - Odd Grenland (1-1) En hands av Svindal Larsen blir oversett. Scoringen til Odd kom på et feilaktig idømt frispark. 2 poeng tapt.
28/5 Rosenborg - Ham-Kam (0-3) Dårlig dommer, men 0-3 kan ikke bortforklares uansett.
5/6 Rosenborg - Brann (0-0) RBK var jevnt over best, men begge lag hadde en ball i treverket. Husker ingen store dommerfeil.
23/7 Start - Rosenborg Tippeliga (2-1) Ingenting å si på, Start var mest aggressive og best da dommeren la lista høyt, hvilket er helt greit.
16/10 Ham-Kam - Rosenborg (1-1) Ingenting å si på, dommeren gjorde feil begge veier.

Så, tilsammen 5 poeng tapt på avgjørelser som jeg rent subjektivt mente var gale og av avgjørende betydning. Selvfølgelig masse andre store og små feil som jeg ikke husker, og supportere fra andre lag trekker sikkert frem andre hendelser. Andre RBK-supportere jeg kjenner har uansett et mye mindre nyansert syn på dette enn jeg har, og ville nok trukket fram langt flere hendelser.

I de 13 kampene RBK har vunnet er det sikkert ikke vanskelig å finne omdiskuterte avgjørelser som gikk i vår favør, men jeg tror som sagt uansett at det er tilfeldigheter som avgjør hvor mange poeng man taper eller vinner på dommernes feil når serien er så jevn som nå. Ingen lag er lenger gode nok til å gardere seg mot dårlige dommere.

Til Stoffi: Konklusjonen min var basert på det jeg skrev først i innlegget, nemlig at de beste offensive, tekniske og spillende lagene drar fordel av gode dommere mot defensive, negative og destruktive lag, og omvendt. Jeg ville tro dette var noe som supportere av Brann kunne identifisere seg med som selv ser på sitt lag som spillende og kreativt.

Til Tormi: Jeg vet ikke hva du mente var så dumt eller galt med det jeg skrev, med litt mer informasjon kan jeg kanskje gi deg et fornuftig svar eller en forklaring om det var det du ønsket.
12
Kamper / Provoserende!
October 21, 2006, 21:33:13 PM
Quote from: "Vi e di beste"
Gud hjelpe meg som han fikk;-)


Ja det må ha vært dritgøy...

Han var sikkert så full at han gjorde skikkelig motstand også.

Når jeg var liten, og argumentene kom til kort, kunne den klassiske "men faren min er sterkere enn din, så" være lett å ty til. Kan virke for meg som en manglende tillitt til eget lag gjør det lett for noen å ty til "men vi er mentalt ustabile og hyler høyest, og dessuten er det helt stille på Lerkendal!" Kanskje er det virkelig sånn at den jevne bergenser er mer stolt av å kunne vise aggresjon og manglende dømmekraft enn de er av sitt eget fotballag?

Jeg er glad i laget mitt, glad i spillerne og stolt over det Rosenborg har fått til og måten de fremstår på i de fleste sammenhenger. Supporterne kan jeg ikke gå god for, men jeg kan gå god for meg selv og det holder. Jeg ville aldri latt meg hisse opp av en full godset-fan eller en 17 år gammel Lyn supporter med eggende hoftebevegelser. Jeg er voksen og mister ikke totalt kontrollen, og jeg tåler alkohol. I tillegg er jeg velsignet med å leve i en visshet om at laget mitt er så godt at vi ler sist allikevel.

Det Korsgat sa var ingenting å bli provosert av om man ikke veldig gjerne vil bli det, og da finner man nok noe å være sint for uansett.

Jeg var på byen i Trondheim i går kveld, traff flere hyggelige bergensere som jeg diskuterte fotball og kampen på søndag med. Litt vennskapelig vitsing, men ingen aggresjon eller faenskap. Det er fullt mulig om man vil.
13
Brann / Rosenborg: Dommerens venn
October 20, 2006, 01:13:25 AM
Quote from: "krøvel vellevold"Spørsmålet er: Når ble RBK snytt for poeng pga en dommeravgjørelse?


Nå når tippeligaen er jevn skjer det like ofte at vi blir "snytt for poeng" som at vi "får poeng" av dommeren. Før, når vi var overlegne, hadde ikke dommeren like mye å si da det var mer et spørsmål om hvor mye vi vant enn om det ble seier eller tap.

De fleste supportere på alle forum rundt om ser stort sett bare de avgjørelsene som går mot eget lag, og så ler vi evt. litt av de mest horrible som er til vår fordel.

Synes ikke norske dommere virker partiske i det hele tatt, men en del av de har dårlig forståelse av spillet. Var litt godt å se Skjerven innrømme dette selv i avisa, da har han iallefall innsikt i det.

En kan da nok allikevel si at offensive, tekniske og positive lag/spillere taper mest på dårlige dommere som ser lite og ikke slår ned på holdinger osv. Jeg vil si at årets utgaver av RBK og Brann er i den kategorien, sammenlignet med noen av lagene lenger ned på tabellen som i større grad må ty til ulovligheter for å kompensere for manglende fart og teknikk. Jo bedre dommeren er til å se og slå ned på ulovlighetene, jo bedre er det for det beste laget som dominerer spillet.

Så, min konklusjon er at RBK de siste 15 årene med dominans i tippeligaen nok har fått flere gale avgjørelser mot seg enn med seg, men har vært gode nok til at det ikke har fått noen avgjørende følger i de fleste tilfellene og sjelden har blitt gjort til noe stort tema. Sliter man derimot i bunnen av tabellen, eller er innblandet i en jevn kamp om medaljer, blir det lettere fokus på dommeren.
14
Kamper / Brann-Rosenborg
October 16, 2006, 01:20:58 AM
Quote from: "aso008"
I samme omgang håper jeg på at Mons velger å sette inn den godesteste Helge Haugen til kampen mot Rosenborg, av den grunn at han er den eneste jeg kan se som kan tette rommet mellom midtbanen og forsvaret som har vært et problem de siste kampene. Gashi synes jeg er for uryddig i spillet sitt, og bidrar til mindre trygghet selv om dette kan gå på bekostning av det offensive.


Kan si med en gang at jeg er trønder og RBK supporter, men ikke ute etter å "trolle" som visse andre.

Er egentlig bare oppriktig nyssgjerrig på akkurat dette som aso008 skriver. Pga gullstriden har jeg fulgt nøye med Brann utover i sesongen, og mener det er en enorm tabbe å benke Haugen til fordel for disse hastekjøpene. Det har vært veldig tydelig i de siste kampene at balansen i midtbaneleddet til Brann har forsvunnet ut med Haugen.

Ble skuffet da Bakke ble utvist på slutten mot Lyn, da det kan bane vei for Haugen mot RBK, men håper Mjelde fortsetter som han stevner og flytter Gashi inn sentralt istedet. Hadde forventet å finne masse banning på forumet her om dette, men ved første øyekast fant jeg bare denne ene kommentaren. Hadde forventet at en spiller som Haugen hadde veldig høy stjerne hos supporterne?

Det har blitt skrytt mye av Mons Ivar Mjelde i media, men slik han har håndtert Brann de siste ukene tror jeg neppe han er rette mannen til å skape et stabilt topplag. Mye av det han foretar seg virker kortsiktig, men det er mulig det er rusen av gulljaget som har ledet ham opp i stry. Han skulle iallefall aldri hentet Bakke og Gashi når han gjorde det. Måten han svarer på i media synes jeg ofte er unnvikende, han prøver å skjule at han tross alt ikke har så mye erfaring. Jeg tror ikke han vet hva han skal gjøre for å gi RBK kamp neste helg, men vi får se.

Ellers gledelig å se at idiotene er i mindretall også på Brann sitt forum og at rasister, bråkmakere og folk som legger ut tlfnr. til dommere og andre settes grundig på plass av flertallet.