• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - luthen77

2
Kamper / Brann - Viking
July 17, 2006, 16:23:23 PM
Jeg drar nå til stadion, og når jeg kommer hjem igjen er denne siden igjen fulle av sinte innlegg om hvor dårlige Brann kan være av og til.

La meg derfor først gi en utførlig beskrivelse av kamputfallet slik jeg TROR det blir:

Brann-Viking 0-2 (0-1)

0-1 Nleko 12 min
0-2 Nygård 66 min

Gult kort  :Andresen, Brann og Soma ,Viking

Et forferdelig regnvær setter inn rett før avspark og stadionmatten har enkelte dammer pga at de ikke hadde plastduken på i ettermiddag.

Brann åpner forrykende og allerede etter 1 minutt må Austbå i full lengde.
4 minutter : farlig skudd av Haugen
9 minutter : Sæternes header i tverliggeren

Spillet preges av den bløte og våte banen.

I det 12 minutt roter Brann det til etter en Viking-corner og Nleko kan dundre ballen i mål fra 10 meter.

Miller bæres av banen i det 29 minutt.

Brann fantasiløse reste av omgangen.

0-2 Nygård kan også dundre inn ballen, denne gang etter frispark og retur.

Brann skaper nå 3-4 kjempesjanser men tabbene i forsvar ødelegger kampen.

Likevel sier Mjelde i intervju at han synes det var mye bra i kveld.

Som på Hamar vil de ikke innse at tabber og konsentrasjonssvikt ødelegger.?

Sluttkonklusjon : bronse i år, RNK mester.
3
Brann / Billettsalgstall
July 17, 2006, 14:35:33 PM
Det viktigste må være at tribunene er fulle og at steminigen og støtten er på topp. Hvor kortinnehaverne egentlig befinner seg er likegyldig, men det er ikke likegyldig om de setene de etterlater seg er tomme, for tomme seter er og blir dumt.

Jeg vil ikke ha "hyggelig, familiær Bærumstemning" men både og. Både fullsatt stadion og maksimal tradisjonell støtte fra tribunene og mannfolk i flertall ! Må gå an å få til.

PS Regnet skal avta, men om det avtar tidsnok til å lokke ekstra folk er uvisst.
4
OK. Svært gledelig.
5
Det er jo spennende i serien nå og våren har tildels vært preget av duellen Brann-LSK, men den største trusselen mot bergensk glede er som vanlig den fra trøndelag. LSK har ikke den bufferen og bankboken som bartene har og dessuten stresses de mer av mediene og mulig avansement mot Newcastle. For den erfarne tribunesliter er derfor gufset nordfra vemmelig. Brann felles enten av egne feil eller av at Rosenborgmaskinen ruller og valser ned all motstand. Aviser og medier har ofte kort hukommelse og de ser seg blind på tabellen og ser mindre på endre elementer.
6
Det er uttalt at serien har førsteprioritet, så kommer NM og til slutt UEFA-cup. Greit nok, men hva om Brann detter av lasset mer og mer.? Taper mot Viking i kveld ? Skal man da likevel dra til Kristiansand UTEN enkelte nøkkelspillere, eller la disse starte på benken ?

Hvis det virkelig blir langvarig nedtur i serien og man også er ute av dansen om kongepokalen, ja da er det lite igjen. Møter man f eks  Dinamo Minsk fra Hviterussland blir det lett både tap og underskuddsforetagende med ca 3276 tilskuere hjemme hvis borteoppgjøret avvikles først med tap der.

En Martin Andresen eller en Charlie Miller kan like godt slå opp skaden sin på en trening som mot Doffen og co. Kunne vært interessant å vite hva fansen foretrekker av sikre sølvmedaljer som ikke gir CL-kvalik eller seier i cupfinalen men kun 4. plass i serien ?

Ville heller dratt til sørlandet med alle de beste og vurdert underveis og i kampen hvor sterkt man satser.  Tar Start en kjapp 2-0 ledelse kan vel likegodt Andresen eller andre viktige sitte stille på benken i hele kampen, men vipper det bruker man vel de beste. Cupen i Norge er ikke lukurativt økonomisk sett lenger, men seieren er det.  Tviler på om noen vil bytte 2004-triumfen mot sølvmedaljene VIF fikk det året..

Jeg er klar over at å vinne serien er det altoverskyggende målet og at man er villig til å ofre for å fixe det. Men det å prioritere det gir ingen garanti om suksess. Det øker muligens mulighetene til triumf med noen promille men ikke mye. Konsekvensene av å ryke ut av NM er faktisk ganske store. Man "må" vinne serien hvis sesongen ikke skal karakteriseres som mislykket.

Nå var Brann drituheldig som trakk Start og derfor kan det hende de uansett åker ut, men hvis det skal bli en vane å nedprioritere NM er jeg skeptisk. Cupen har ofte hvert stedet for ære i Brann-historien. Husk at de har vært i finalen 5 ganger i perioden 1987-2004, altså 17 år. I perioden 1926-1978 var de der kun 3 ganger, og det er tross alt 52 år.
7
Quote from: "Are"vi har da vitterlig ingenting å forsvare..? det eneste laget som har noe å forsvare i år er vålerenga, siden de vant i fjor. siden brann kom på den begredelig 6. plass i fjor har vi jo alt å vinne føler jeg. For å sitere (fritt) etter Johan Kaggestad i Tour`en: Hvis man hele tiden sitter å ser tilbake, mister man det viktigste fokuset, som er å se fremover. Det bak kan man ikke gjøre noe med likevel, bare det som ligger fremover i løypen.


De er jo i forsvarsposisjon når de topper tabellen. VIF merker neppe noe trykk nå i juli pga at de vant serien i fjor. Det aviser og TV er mest opptatt av nå utenom Nordli-saken er vel nedrykksstrid og tetstrid i Tippeligaen. Sålenge Brann er øverst vil de nok ha et ekstra kjør og trykk enten vinklingen er "Når bryter Brann sammen" eller "Skal det endelig lykkes for Brann". Klart lederlaget ikke får noe gratis i det hele tatt. Likevel er det greit å lede, men det er så mange kamper igjen at det her må presteres utrolig godt for at de skal kunne strides om gullet. Jeg kan ihvertfall ikke huske en seriemester med mer enn 3-5 tap og ihvertfall ikke mer enn max 1 hjemmetap. Dermed må det " i snitt" ikke komme mer enn 1 tap i hver sjette kamp hvis drømmen skal gå i oppfyllelse. Hvis Brann hadde hatt hjemmekamp i siste serierunde mot f eks RBK eller LSK og denne motstanderen var eneste trussel kunne vi levd med å bli tatt igjen i begynnelsen av august, men rødtrøyene skal til Stavanger i siste og de vil elske å ødelegge for Brann.

PS I 1964 rykket Brann ned i siste runde og de knivet med Viking. Fra gratishaugen i solskinnet så jeg Brann tape 0-1 mot Raufoss. I Stavanger knep viking 1 poeng mot allerede serievinner Lyn og Brann gikk ned. Før kampen spekulerte avisene i om Lyn helst så Brann ned og at de ville slappe av i Stavanger. Uflaks og skaden til Kniksen er den "offisielle forklaringen" på nedrykket etter det jeg kan erindre.
8
Jeg håper Brann skyter mye i kveld så får vi ihvertfall testet denne Austbø.
9
Ja, fra nå av bør alle i og rundt klubben ha gull som mål, men de behøver ikke si det utad.

"Vi tar en kamp av gangen" er en grei standartuttalelse for pressen, da gidder de ikke å gnåle så mye.

Pressen elsker overskrifter og med denne standardfrasen går de lei og Brann får mer arbeidsro.
11
Tror det er litt viktig at man også ser bakover og hvem de jagende er for å få ekstra fart på egne spillere. Vanligvis vil det faktum at RBK er rett bak Brann få spillerne til å yte enda mer, men når mediene og andre lager en oppfatning av at "det ikke er så farlig med RBK, der er jo svakere enn før" kan motstanderne lulles inn i en tro om at det er sant, og det er det ikke.
12
OK. Det var jo en stund flere som hadde tanker om å gå ubeseiret gjennom sesongen, og nå er det hele 15 kamper igjen og allerede et tap, kanskje to tap etter halvspillt serie.

Greit at man utfra situasjonen i mars er positivt overrasket, men nåsituasjonen tilsier å gå for det ultimate mål og ikke være fornøyd med bronse eller sølv. Mange vil derfor være skuffet med f eks bronse fordi del ledet i juli og mye vil ha mer så jeg synes vi kan være kravstore mens det ennå er håp.
13
Jeg er ikke et øyeblikk i tvil om at Rosenborg blir seriemester dersom Brann taper kveldens kamp, eller spiller uavgjort. Kun 4 poeng bak og en lang høstsesong vil trrolig bety enda et seriemesterskap til trønderne.

Så hvis Brann går av banen i kveld UTEN 3 poeng er det duket for en høst hvor RBK's enorme ressurser etterhvert blir utslagsgivende.

Selv om bartene ikke har imponert hittil spiller det liten rolle for de vil bli sterkere for hver uke og slipper for engangs skyld E-cup og kan konsentrere seg om serien.

Hvis Brann taper vil jeg si at det er noe i veien med evnen og viljen til å ta motstanderen alvorlig og viljen til å gi allt i en kamp. Mjelde gjør så godt han kan til å stramme opp og skjerpe spillerne så han skal ikke ha skylden hvis det er mangel på respekt som gir tap og slapp innsats.

RBK har også den fordelen at mediene nesten har avskrevet dem og stadig repeterer utsagnene om at de spillemessig har vært svake. Det er poengene som teller og der er RBK dyktige. De vinner jevne kamper og har egentlig få tap sålangt.
14
Korrekt. Fyren er målfarlig. I kveld kan enda en Brannskuffelse komme så det er bare å bite tennene sammen. Er redd spillet ikke fungerer og DA forventes maksimal jobbeinnsats istedenfor. Vi kan forlange blod og svette, ikke godt spill. Folk tilgir at spillet er svakt, men mangel på innsats er ikke akseptabelt.
15
Jeg har sett meg litt  lei på fryktsomme og vettskremte trenere og kommentatorer som dag ut og dag inn tyter oss ørene fulle med utsagn om hvor farlig det er å gi rom, eller den klassiske "nå må laget frem på banen og det kan gi muligheter for kontringer". Det er vel litt overfokus på dette.

For det første må motstanderen ha raske spisser hvis kontringsfaren skal være reell. For det andre er det ikke bare bare å få til en kontring, det krever presisjon og samhandling. Det er dessuten ofte vanskelig hvis det er vanskelige forhold, som ujevn og dårlig bane, sterk vind osv. Derfor bør man gi litt blaffen oig kjøre på mener jeg. Backrekken skal selvsagt være inntakt, og ta ut dybde ved behov og være maksimalt konsentrerte. Men det å ligge lavt synes jeg i altfor stor grad preger debattene i Tippeligaen. Når vi ser VM md verdensstjerner med blendende teknikk på perfekte baner er det forståelig at man frykter en kontring for disse har ofte teknikken som skal til men her hjemme, hvem er egentlig kontringseksperter ? RBK, ikke nå lenger. Bodø/Glimt kanskje til en viss grad. Muligens er FFK et slikt lag når de har med West, McDonald og co men jeg kan ikke se at serien lenger har de typiske raske kontringslagene lenger.

TIL :  2 tunge spisser
RBK : Tja. Storflor og Braaten er eneste "gjenlevende" bakromsspillere.
Molde : Ohr, men som ving ingen umiddelbar trussel.
Viking : JA. Kanskje, dersim ryktene om to afrikanske hurtigtog stemmer.
Start : Nei
Odd : Nei
Sandefjord : Nei
Lyn : Nei
VIF : Nei
Ham-Kam : Til en viss grad
FFK : Ja