• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - rune2

1
Brann / Billettsalgstall
May 07, 2007, 16:39:34 PM
Helvete. Etter å ha trykket refresh mist 300 ganger, kom jeg inn nå. Alt utsolgt står det.
2
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 22, 2005, 15:05:44 PM
Noen prøver å gjøre dette mere komplisert og revolusjonerende enn det det er. Det hele koker ned til at man har en tromme som kan holde rytmen, og være et hjelpemiddel til å få igang synging over lengre tid. Dette har ikke skapt noen "krise" i hverkan Italia eller andre land, så hvorforr folk er så livredde for å bruke dette skjønner jeg ikke.

Klanen og kanarifansen er meget fokusert på å skape best mulig stemning, men føler ikke at de tar fotballen mindre seriøst for det.
3
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 22, 2005, 12:10:42 PM
Nå kommer det frem her at man ikke liker synging? Og at synging er for manns-kor?

Er folk blitt schizofrene eller no?

Jeg personling liker også evighetssanger, synes det skaper bra stemning. Men husk at alt skal kombineres med andre sanger. Skal ikke være utelukkende evighetssanger. Den forza-sangen igår skaper jo bra stemning. Ser ut som de har det utrolig gøy ihvertfall. Man får den ihvertfall på hjernen....
4
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 21, 2005, 23:08:44 PM
Skulle tro at man snakket om noe helt nytt og ukjent. Hvorfor gjøre det vanskeligere enn det er? Så på viasat nå for noen timer siden. Brøndby mot fck. Begge lags supportere brukte tromme, og latinske sanger. Var det bra stemning? Ja!!!

Tror faktisk alle fjortisene på SS må være pådriverne her. Disse har heldigvis mere erfaing med fotball og stemning fra andre steder enn england.
5
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 21, 2005, 22:35:43 PM
Jeg kan forstå argumentet om spontanitet osv. dette er faktisk et meget godt argument. Er helt enig i at spontaniteten må bevares, og ser også viktigheten med å få med hele stadion, og ikke bare en liten ultras gjeng.

Men hva hvis vi ser oss rundt. I italia hvor fotball er religion, og på et helt annet nivå enn i norge så bruker de tromme. Vil noen påstå at stemningen i italia er uspontan? At de er lite engasjerte? At det er dårlig stemning? Har dere sett på videoene som er postet her på tråden? Er dette dårlig stemning? Ser det "regissert ut?

Husk at tromme bare er et hjelpemiddel for å skape stemning. Tromme er ikke et mål i seg selv, men et slags holdepunkt som kan få med hele stadion på en sinnsykt stemning.

Skal vi bare avfeie all fotballkultur i sydligere strøk, som de siste årene har bredd seg rundt i store deler av europa?? Eller skal vi åpne øynene, se realitetene i øynene, og innrømme at stemningen på stadion faktisk ikke er så veldig mye å skryte av?? Dette er kanskje vondt å svelge for mange, men etterhvert så blir det så åpenbart at man ikke kan fortsette å leve i en drømmeverden hvor stemningen på stadion er fortreffelig.

Ser at det er flere tråder inne på forumet om nettopp mangel på stemning på stadion. Men alltid så møter man folk som ikke klarer å se realiteten i øynene. Jeg personling ble litt imponert over stemningen som ble skapt i vif-lillestrøm-kampen, og begynte å tenke på hva som kan gjøres for å skape en lignende stemning her.

Etter min mening så er tromme og evighetssanger noe som må vurderes på det sterkeste. Når vi ser at hele europa ( minus england) bruker dette, og det skapes kjempestemning, og vi ser at kanarifansen klarer å skape god stemning samme teknikker så kanskje det er på tide å vurdere å ta i bruk samme teknikker. Dette vil være å henge inspirasjon fra steder UTENFOR england...noe som vil være på tide. Stemningen på stadioner i sydligere strøk kan være sinnsykt god, og jeg personlig synes at det er på tide å se litt utenfor englands grenser.
6
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 21, 2005, 22:00:43 PM
Ja, hør.... fortsett å lev i drømmeverden hvor stemningen på stadion er fortreffelig. Jeg har helt andre erfaringer, og synes stemningen på stadion er til dels elendig. Potensialet er der, det er jeg helt enig i, men realitetene sier noe helt annet.

Men, hvis man er fornøyd med tingenes tilstand, så er det ikke nødvendig å gjøre noe.

Ifølge noen her inne så er stemningen på stadion best i norge, og brann vinner serien hvert år.
7
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 21, 2005, 20:46:09 PM
Enig i at trommer bare passer for spesielle sanger. På vanlige sanger så skal trommen legges vekk.

Også enig i at tromme ikke skaper stemning i seg selv. Det er ikke selve trommen som skal skape stemningen, men syngingen. Poenget mitt er at selve trommen er et INSTRUMENT for å gjøre det lettere å få til synging, og gjerne synging over lengre tid. Trommen blir et falst holdepunkt i disse evighetssangene.

Trommen blir et hjelpemiddel for å få igang samstemt synging på hele stadion.

Kanarifansen er ikke forbildene, men alle ultrasgruppene i italie og sør-amerika. Kanarifansen er bare et eksempel på at tromme fungerer i norge.

Det er postet en del linker i denne tråden med "forbilder" i så måte.... sjekk ut river-sangen og italiaultrasene.. Her er tromme en selvfølge, og stemningen er god
8
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 21, 2005, 20:08:48 PM
Selvfølgelig er det god stemning rett etter at mål blir scoret, men som det blir sagt her HVA SKJER ETTER DET???

Da var det tilbake til spede forsøk på syning, og generelt ELENDIG stemning. Dette er jo faen meg noe de fleste har fått med seg, så slutt å snakk om hvor fantasisk alt er. Vi driter oss ut.  Nettopp i denne situasjonen kunne en "ultras-gjeng" med tromme fått med resten på å øke stemningen.
9
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 21, 2005, 20:05:28 PM
Ja, nettopp. Jako, du må ha god fantasi eller fine drømmer siden du er så fornøyd med stemningen på stadion. Vi andre klarer å se realitetene i øynene, og skjønner at noe må bli gjort.

Derfor kan trommer være et instrument i dette. Men ser ikke noe poenge i å prøve å overbevise akkurat deg jako, du får leve i dine egene drømmer.
10
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 21, 2005, 18:58:14 PM
"
QuoteStemningen på Stadion har blitt som den har blitt fordi bergenserne tør å være seg selv. De tør å åpne kjeften. Da blir det meningsløst å undergrave dette ved å prøve å leke noe annet enndet man er."


Har du fått med deg at vi har et problem med dårlig stemning på stadion?

Hvor har du vært de siste årene?
11
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 21, 2005, 17:40:09 PM
12
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 21, 2005, 15:24:49 PM
Han klanen talsmannen her har ikke peiling på annet enn britisk fotballkultur. Nå må folk åpne øynene. Stemningen nedover i Europa burde være en inspirasjon, og er jo ikke tilfeldig at dette brer om seg nordover i europa også. I beliga, tyskland, frankrike, danmark, sverige, spania, hellas, italia, tyrkia osv osv osv så bruker de disse teknikkene, og nå begynner det så vidt komme til norge også....

Er for dumt å kalle det fascistisk. Er ikke mere regissert enn at man bruker tromme som rytmeholder, og klarer å holde igang sanger mere enn 30 sekunder...
13
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 21, 2005, 10:19:53 AM
Folk her inne har et anstrengt forhold til trommer. Skulle tro en tromme var den store satan. I sydlige strøk  blir trommen brukt for å holde rytmen, den skal ikke overdøve og bli dominerende. Det er ikke trommen i seg selv som vil skape bedre stemning nei, men den vil helt klart gjøre det lettere og få alle med på sangene. Se på eksemplene som er postet her i tråden, stemningen blir utrolig bra med tromme. Folk må få øynene opp for tribunekultur i sydligere strøk.

Det er på tide å satse litt på evighetssanger. Jeg sier ikke at vi skal kutte ut de andre sangene, men prøve å få inn litt variasjon. Trommen kan brukes på disse evighetssagnene, for å så legges vekk og la engelskfanatikerne synge uten tromme.
14
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 20, 2005, 23:20:27 PM
Jako. Jeg er realistisk og ærlig nok til å innrømme at jeg ble imponert over stemningen i nevnte kamp. Nesten litt sjokkert. Og interessert i metodene som ble brukt for å skape stemning. Jeg er lei av slike janter som deg som ikke kan se noe bra i andre uansett. I din verden så er det fortreffelig stemning på brannstadion, og kanarifansen er elendige. Jeg skulle ønske det var sant, men har innsett at man ikke kommer noen vei ved å lyve til seg selv.

Det jeg i hovedsak er ute etter er at man kan få noen nye impulser inn i stemningsdebatten. Derfor ønsker jeg tromme på stadion, og evighetssanger velkomne. For deg er dette støy og dårlig stemning, men hvis du gidder å se på linkene i denne tråden så kanskje du innser realitetene.

Skjønner at det er umulig å overbevise en som ikke engang innser at vi har et problem. Første steg på veien for deg vil være å innse at vi har et problem.

(Svar: 1, paradis 2,  storetveit)
15
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 20, 2005, 21:03:50 PM
Ja, mange bra innlegg som har kommet her nå. Virker som noen ikke er bevisst hva som foregår utenfor englands grenser, og bare avfeier trommer og ultras som tull og henviser til bodø Glimt og fyllingen.

Og hvis man er så frekk at man antyder at noe ikke fungerer, så er man ikke "ekte brannpatriot". Poenget med å dra inn kanarifansen i dette er å vise at det faktisk er mulig å skape dritbra stemning med å bruke "italiateknikker". Trommer og evighetssanger fungerer. Dette betyr jo ikke at kanarifansen har enerett på dette i norge? Vi kan jo hente mye inspirasjon fra italia, spania og sør-amerika. Denne river-sangen er jo et godt eksempel. Denne ble tatt opp her inne for lenge siden, men ikke noe har skjedd. Nå er den overtatt av kanarifansen.

Men jeg skjønner jo at det er vanskelig å overbevise noen som synes at alt utenfor england er støy og karneval. Etter min mening burde det være nok å se på tingenes tilstand som det er idag. Og alle må være enige om at det er skuffende dårlig stemning for tiden. Folk er lei, og man står på stedet hvil.

Jeg er overbevist om at tromme er fremtiden. Ta en titt på ultrafilmene som blir postet her, og hent inspirasjon. Man må da innse at dette er stemning på høyt plan.
16
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 20, 2005, 17:05:39 PM
http://www.settembrebianconero.it/download/video/2004_05/ap_mo4.wmv

Dette skulle vært brannstadion. Her er tromme en selvfølge, og stemningen??....vel videon taler for seg....
17
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 20, 2005, 16:31:12 PM
Jako, hvor har du vært de siste årene?? Har du ikke fått med deg at stemningen på stadion er helt elendig og at noe må gjøres nå? Hvorfor male et rosenrødt bilde av noe som egentlig er en krise?? Vi kommer ikke videre ved å lyve til oss selv. Jeg er drittlei pipestemmene på store stå, og at det er så mange 15 åringer som ødelegger alt.

Det må da være mulig å innrømme at tromme kan skape stemning? Er folk for "stolte" til å innrømme dette? Når sist så man noen synge ut klanen på ullevål? Faen, jeg er lei av alle jantene rundt omkring.

Vi skal selvfølgelig ikke kopiere kanarifansen. Men hente inspirasjon fra tribunekultur fra sydligere strøk må da være mulig. Jeg er også fullt klar over potensialet til bergenspublikummet, men dette potensiale må det snart skje noe mer.

En tromme og evighetssanger vil skape et slags holdepunkt som hele publikum kan bli med på. Jeg synes evighetssanger er sinnsykt stemningsskapende, og de kan gjerne gå i 15 minutter i strekk for min skyld!
18
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 20, 2005, 14:51:44 PM
Vi skal ikke begynne med kastanjetter ( er det noen som bruker dette?) og vi skal ikke ha bodø glimt eller fyllingen som forbilder. Rart at man hele tiden skal trekke frem bodø glimt i denne debatten. De har da aldri vært noen forbilder. Bare fordi bodø glimt bruker tromme, så blir de ikke forbilder.

Men kan meget gjerne trekke frem kanarifansen. De bruker tromme, satser på italiensk stil og klarer å synge ut klanen på ullevål. Hvorfor hele tiden fokusere på bodø glimt og fyllingen. Flytt blikket ut over norges grenser og sydover. Her kan man få ideer og inspirasjon. Hvorfor er man så livredd for å prøve noe nytt?

"Alle" er jo enige om at stemningen er dårlig.
19
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 20, 2005, 12:08:29 PM
http://www.bajenfans.se/intro/hjartansomgloder.wmv

Dette er den river-sangen alle snakker om. Sinnsykt bra sang, men umulig å få til uten tromme. Den tar helt av på refrenget, og alle hopper i takt. Kunne vært noe å få til denne..... men funker ikke hvis man nekter å prøve noe som ikke er "engelsk".
20
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 20, 2005, 11:48:46 AM
Det er klart at man må ha mere engasjament for å få til ordentlig steming. Men alle som så vif-lillestrøm kampen måtte innse at kanarifansen skapte en utrolig bra stemning. Det må være lov å innrømme i jantelandet norge ( bergen). Og de klarte det ved å ha et sterkt fokus på evighetssanger som etter min mening KREVER en tromme.

Og hvis du klager over stemningen i spania kan jeg ikke være enig. Godt mulig at tv-bildene lyver i så måte, men jeg har litt erfaring fra kamper der nede stemningen er god. Mulig at det ikke kommer like godt frem når det spilles på gigantstadioner som nou camp og bernabeu. Synes det er på høy tid folk våkner opp og klarer å se utover englands grenser. Den sydlandske ultrakulturen med tromme og ropert er utrolig stemningsskapende, og dette er mulig å få til her hjemme på berget også. Det beviste kanarifansen ganske godt, og det skal være fullt mulig å få til noe lignende her også.

Problemet er jo at folk er så fokusert på engelske kultur, og ikke tør prøve noe annerledes. Jeg sier ikke at engelsk tribunekultur skaper dårlig steming, nei klanen blir jo sett på som norges beste supportere ved å ha et sterkt fokus på england. MEN, som vi så i lillestrømkampen så er det mulighet for andre strategier....

Jeg tror kanskje at det å prøve noe nytt kan være med å skape større engasjement. Nå har det gått for lang tid med dårlig og skuffende stemning. Folk er drittlei de gamle sangene, og alle pipestemmene på store stå.
21
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 19, 2005, 16:56:19 PM
Ja, den river-sangen er utrolig bra. Der er vi enige. Men hvorfor være så redd for å bruke tromme? Hvis du synes det kanarifansen viste mot vif var et eksempel til skrekk og advarsler har vi nok fortsatt ulikt syn på dette. Jeg synes de skapte kjempestemning gjennom hele kampen.

Men det blir også en diskusjon om evighetssanger og vanlige sanger.
Jeg tror jeg liker evighetssanger mer og mer.... Må få igang denne River-sangen hvis det kommer en tromme hos oss også!
22
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 19, 2005, 16:05:51 PM
Ja, skjønner at det er et klart "for" og "imot" trommer. Så er vanskelig å argumentere for å overbevise motstanderne av trommer.

Vi kan jo være enige om at begge metoder funker, men at det kanskje krever store mengder med disiplin og organisering hvis man IKKE bruker trommer.

Jeg personlig er tilhenger av trommer, da som et instrument for å holde igang rytmen på evighetssanger. Ikke trommer på normale sanger, men trommer på evighetssanger. Noen sanger passer med trommer, noen passer ikke.

Derfor synes jeg man kanskje kan prøve ut noen sanger som passer med trommer.

Men dette er er sårt tema virker det som.
23
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 19, 2005, 15:46:33 PM
Jeg vet ikke om du har full kontroll på italiensk supporterkultur eller ikke, men det er tydelig at kanarifansen får mye inspirasjon herfra. Og italiensk supporterkultur er ikke noe å le av, det vet alle som har vært litt på italienske kamper.

Synes ihvertfall at kampen igår viser at "den italienske"-metoden til kanarifansen fungerer utrolig bra.

Er vanskelig å overbevise engelsk-fanatikere til å kankje gå en ny vei, men kanarifansen viser jo at det kan være utrolig stemningsskapende og effektivt.

Når sist hørte man bortefans synge ut klanen??
24
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 19, 2005, 14:32:41 PM
Sorry. Filen er på nesten 18mb. Hvis det er for stort for noen, så kan man prøve denne:

http://www.fugla.com/temp/20050918_viflsk_01.mp3

Tromme eller ikke tromme. Synes mye taler for tromme etter igår....
25
Brann / "Sykt" lydnivå på vif-lillestrøm...
September 19, 2005, 14:01:50 PM
http://www.kanari-fansen.no/index.php?option=com_docman&task=docclick&Itemid=53&bid=114&limitstart=0&limit=10

Her er en video av tribunelivet på vif-lillestrøm-kampen. ( Jeg får ikke bilde, men bare lyd). Her ser man møtet mellom to ulike "kulturer". Klanen som ikke bruker tromme, og har sterkt engelsk fokus og kanarifansen som bruker tromme og satser på sydlanks stemning med montone og effektive sanger som går igjen og igjen og igjen.

Min personlige mening er at vi kanskje burde prøve å få igang flere "evige" sanger, og kanskje bruke en tromme som holder takten og gjør det lettere å få "alle" igang. Vi har jo et stort potensiale, og når man ser hva kanarifansen har fått til ( jeg vil påstå at de nærmer seg klanen med stormskritt) så kan man jo tenke seg hva VI skal klare å få til hvis man foretar seg noe.