• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Brann I Europa

1
Brann / Sv: Lars Arne Nilsen
November 07, 2016, 22:07:41 PM
Quote from: krakra on November 07, 2016, 21:46:27 PM


Stallen er elendig i forhold til der jeg mener Brann sin stall skal være, dette tror jeg egentlig alle er enig i men det er selvsagt ikke det beste tidspunktet å snakke ned stallen på nå. Derfor jeg ikke kunne motstå fristelsen. Og joda, sesongen har faktisk vært ganske artig, selv om den på ingen måte har vært fantastisk. Men at vi faktisk klarte det som jeg sa jeg ville være fornøyd med er herlig, og jeg er utrolig glad for at vi endelig har muligheten for E-cup igjen. Det var som nevnt ingen enkel jobb å få dette laget opp i toppen, kjempebra av LAN. Jeg er for øvrig gladere og mer fornøyd enn innlegget gir inntrykk av, men dette må jo bare være begynnelsen så tar ikke helt av. Skal være ærlig og gratulere alle med en flott sesong  :)
2
Brann / Sv: Lars Arne Nilsen
November 07, 2016, 21:31:39 PM
Quote from: krakra on November 07, 2016, 20:52:23 PM
Hehe, noen klarer ikke engang gi litt trenerskryt etter en fantastisk sesong uten en stor grad av surmuling


Strakk meg langt for å være så positiv at det nesten gjorde vondt å trykke, men siden livet bare er en reise mot uunngåelig mørke og tomhet hvor vi mister alt vi noen gang brydde oss om for all evighet er det viktig å ikke ta av  ;)
3
Brann / Sv: Lars Arne Nilsen
November 07, 2016, 20:44:43 PM
Ah, Lars Arne Nilsen. Først driver han bort favorittspilleren min. Så sørger han for at den gjenværende favorittspilleren min føler seg tvunget til å skifte klubb, selv om han er mer enn god nok til å spille. Jevnt over dritkjedelig fotball. En hel sesong med latterlige Orlov. Jeg har aldri vært av "gi ham tid"-typen bare fordi noen er trener eller spiller for Brann, med mindre jeg ser klart kvalitetspotensiale. Allikevel har LAN klart å vinne meg over.

Nei, det er ikke fordi han tar sølvmedalje i en parodi av en serie. Det er blant annet fordi han gir bort sølvmedaljen i denne serien. For LAN har vist seg å være en visjonær og moderne trener, ikke en enkel sjel som tror det er en fantastisk prestasjon å kjempe om medalje i denne latterlig svake serien. Han snakker om at Brann har ingenting å lære av andre klubber i Norge, bortsett fra Rosenborg. På direkte spørsmål om hva som er viktigst av serie og E-cup ignorerer han serien totalt og snakker entusiastisk om E-cup spill. Og jeg merker det hver gang han snakker om E-cup, gløden i øynene - ambisjonene. Han vet det er der nøkkelen ligger og han vil at Brann skal bli best. Sølvmedalje er bare et steg på veien og ingenting å samle på.

I tillegg kommer ureddheten. Brann henter Børven på lån ut sesongen, alle forventer selvsagt han skal spille. De aller fleste trenere hadde gitt ham flere sjanser som spiss, i det minste for syns skyld. Men LAN oppdaget tidlig at dette var feil mann og bare avskrev ham. Denne kompromissløsheten og troen på egne ideer håper jeg vil lønne seg, siden det har ført til at spillere jeg liker har forsvunnet. Men når jeg ser hvor konsekvent han er på det, ser jeg muligheter.

LAN har vist seg å være en moderne trener, en som vet hva som må til og som virkelig brenner for å bli for stor for serien. Han nevnte i et nylig intervju at målene hans var så hårete at han nesten ikke ville snakke om dem, men han hadde allerede nevnt dette til en intervjuer tidligere. Og i motsetning til de aller fleste norske trenere, som stakkarslige Fagermo som nok synes det er helt amazing med bronse i serien, brenner LAN virkelig for å bli best.

Jeg sa før sesongen at det eneste som betydde noe denne sesongen var E-cup plass. Brann har en elendig spillerstall, helt jævlig, men nivået er så lavt at jeg så mulighetene. Men det er jo den enkleste sak i verden å bare falle ned på det patetiske serienivået med resten, folk som tror Brann har tid var visst fornøyd med om Brann beholdt plassen, og kanskje var med og kjempet i toppen av denne drittserien om noen år. "Det verste jeg hører er snakket om at ting må ta tid", sier Nilsen. Resultater må man oppnå umiddelbart, vinne kamper er alt som betyr noe. Det er ikke på grunn av denne sesongen jeg forventer Brann skal gjøre det enda bedre neste år (i det minste redusere poengforspranget til RBK), det er fordi alt annet er meningsløst.

Etter hvert som LAN har åpnet seg, har jeg blitt overrasket. Han sier det stort sett bare i en setning, og lar det ligge - men jeg merker det på måten han formulerer seg på og hva som trigger ham. Han kan faktisk ta Brann til toppen, han har helt rett fokus og forståelse av hvordan moderne fotball fungerer og hva som må til. Men det er vanskelig. Vi har en elendig stall og er kun vant til nivået i en drittserie, vi er nødt til å heve oss ytterligere for å ta muligheten. Håper vi kan få noen penger inn og at LAN overrasker folk igjen og klarer å ta Brann til EL. LAN fortjener faktisk pengene, han har en plan som er svært vanskelig å gjennomføre fordi nivået i norsk fotball har blitt så pinlig lavt. Han kan klare det, men neppe med denne drittstallen. Men nå har jeg troen, for han har vist har noe ekstra over seg - både med at han klarte å løfte denne stallen et hakk over de andre lagene i serien (med det soleklare unntaket), og med tankene hans rundt Brann. Jeg var oppriktig bekymret over at vi hadde hentet inn en lokal noldus som ville synes sølv i serien var helt utrolig fantastisk, så feil kan man ta. Dette vil bli vanskelig, men nå ser jeg en mulighet.
4
Kamper / Sv: Odd - Brann, 31.07.16 kl 18:00
July 31, 2016, 21:57:21 PM
Quote from: Torvanger on July 31, 2016, 21:45:18 PM
Har SHN og Skålevik 3 gule nå? Ekstremt irriterende at SHN skal være opp i dommerne med pekefingeren og kjeften, hver gang han er uenig.


Nilsen har tre, Skålevik har to.
5
Brann / Sv: Spillerbørs 2016
July 31, 2016, 21:53:54 PM
Odd - Brann

Piotr - 6   Får ett plusspoeng etter at jeg har vært litt streng med polakken  :)

Nouri - 6   Har et klassisk svakt Nouri-innlegg, men tror kanskje jeg ser tegn til fobrbedringer også på den fronten.
Acosta - 7   Bauta.
Demidov - 8   Herlig hvordan han styrer og iler til når han ser Barmen muligens må ut istedenfor Haugen + mål!
Kristiansen - 6   Ureddheten hans begynner å lønne seg, herlig motor.

Haugen - 8   Overrasket over at han opprettholder nivået og muligens faktisk hever seg fra forrige kamp hvor jeg var bevisst urimelig streng, dette begynner å ligne på noe.
Nilsen - 7   Imponert over hvor solid og god han er i kamp etter kamp.
Barmen - 7   Sikker i pasningsspillet, god til å involvere seg og opprettholde flyten i spillet.

Vega - 6   Har et herlig brudd, stor kapasitet til han løper seg trett.
Orlov - 3   Knapt involvert i det offensive, må vel snart være historie nå.
Braaten - 7   Herlig driv og ro med ballen, stor arbeidsmoral, alltid noen artige detaljer, kvalitetsspiller.   
6
Kamper / Sv: Odd - Brann, 31.07.16 kl 18:00
July 31, 2016, 20:07:09 PM
Dette var herlig. At vi plutselig har +11 i målforskjell når vi nærmest spiller uten spiss er vilt, en god bakromsspiss kan forsterke dette laget kraftig. Jeg har vært svært krass med Barmen og Haugen, men de presterer klart bedre nå. Løpet til Haugen etter han var så sliten at han ville bli byttet ut er det umulig å ikke elske. Vi er så gode til å bryte ned angrepsspillet til motstandere, når vi i tillegg begynner å fungere offensivt ser det veldig bra ut. Laget begynner å bli så bra at vi må ha sterke spillere på benken. Imponerende vilje og moral, synes det er tydelig at vi vil mer i alle dueller (med mindre det er en Orlov-duell  ;)). Som nevnt, herlig!
7
Brann / Sv: Overganger sommeren 2016
July 29, 2016, 19:40:45 PM
Synes det blir veldig merkelig at fyren skal komme rett fra Costa Rica og få to treninger å overbevise på like etterpå, hva hadde de forventet? Men men, får se hva som skjer.
9
Brann / Sv: Overganger sommeren 2016
July 26, 2016, 21:13:48 PM
Ser for øvrig på Transfermarkt, at på de målene de oppgir detaljer om er 11 scoret med høyrefoten og tre med venstrefoten. Så foretrekker høyrefot men kan også bruke venstre blir vel konklusjonen ut fra de tallene, men for alt jeg vet kan jo de tre venstrefotmålene være to tap-ins og et sleivskudd som gikk i mål via dommeren  :)
10
Brann / Sv: Overganger sommeren 2016
July 26, 2016, 20:23:00 PM
Venter jo på en spiss, ser ut som venstrekant-fraksjonen muligens skal få sitt først  ;) Driver og googler, spilleren ser forsåvidt spennende ut - svært positivt at han visstnok er meget rask.
11
Brann / Sv: Overganger sommeren 2016
July 26, 2016, 19:48:58 PM
Quote from: TheRock on July 26, 2016, 18:50:29 PM
"The Costa Rican winger Mynor Escoe is close to join Brann from Deyver Vegas former club, Deportivo Saprissa (via @maynorsolano)"

https://twitter.com/SKBrann_EN/status/757994069004054529

Deilig med rykter!


Haha, nå retweeter denne Brann-kontoen alt denne @maynorsolano legger ut, inkludert en sak om Federer. EDIT: fjernet de visst igjen  ;D
12
Brann / Sv: Spillerbørs 2016
July 23, 2016, 17:42:32 PM
Quote from: Torvanger on July 23, 2016, 14:26:20 PM


Har en mistanke om at vi får beholde denne juvelen lenger enn du tror så cheer up  ;)
13
Brann / Sv: Spillerbørs 2016
July 22, 2016, 21:38:04 PM
Brann - Aafk

Piotr - 4 Av en eller annen merkelig grunn ekstremt treig med ballen  på 0-0, blir aldri klok på dette.

Nouri - 5   Middels kamp, virket litt mindre involvert enn han pleier.
Acosta - 7   Starter ballet med krigerscoring, på slutten står han høyt og vinner ballen tilbake når det trengs
Demidov - 6   Alvorlig feilvurdering i det 66. minutt, ellers bunnsolid.
Kristiansen - 5   Litt som Nouri.

Haugen - 5   Drømmeforholdene han sjelden får, scorer neppe mer denne sesongen om han så får en tap-in mulighet fra en meter.
Nilsen - 7   Gigant defensivt og i dag viser han at han kan fungere fremover på banen også, sterk kamp.
Barmen - 5   Begrensede Barmen gjør en grei kamp i dag.

Vega - 6   Noe uforløst over spillet i dag, men glimter til og er svært aktiv.
Orlov - 3   Bedre enn jeg har sett ham på en stund, men en sørgelig spiller.
Braaten - 6   Noen herlige detaljer og god kamp.

Huseklepp - 7   Heldig kampbilde, men han ser uforskammet frisk ut nå. Kan ikke holdes på benken stort lenger.
14
Kamper / Sv: Brann-aafk fredag 22.07 kl 19
July 22, 2016, 21:19:22 PM
Da kjører vi på med negativitet. Orlov fra start er en parodi, Karadas er nå toppscorer og man skal liksom forsvare Orlov med at han sliter ut forsvaret, noe han er eksepsjonelt elendig til i tillegg. Altså, han bidrar forsåvidt til det - bare klart dårligere enn alle alternativene ville gjort. Karadas viser igjen at han trenger noen få minutter for å score mens Orlov har en målrate fra helvete. Karadas fra start er ikke noen veldig fristende ide, men det begynner å bli så åpenbart at han hadde scoret mer enn Orlov fra start at det er pinlig. Men drit i det, regner med superspissen er klar når som helst nå - syntes bare det var kos å få nevne hvor brutalt svak og udugelig Orlov er.

Haugen småkoser seg i dag når han får rom, men det er så jævlig tannløst og ubrukelig foran mål - jeg har mumlet "ferdigscoret" hver gang Haugen har bommet etter han fikk de to målene, og jeg kan love at dem har det blitt mange av. Forøvrig overbevist om at Skaanes hadde utnyttet rommene enda bedre enn Haugen og fått mer tempo i spillet, så til tross for at Haugen får optimale forhold (som han får en sjelden gang) imponerer ikke MOM meg.

Ellers kjekt med 6-0, begynner nesten å tro at Nilsen har begynt oppmykningen offensivt og ikke løy når han sa laget skulle slippe seg mer løs etter hvert. Huseklepp ekstremt frisk etter han kom inn, selvsagt heldig med kampbildet men ser da vitterlig bra ut nå.
15
Brann / Sv: Overganger sommeren 2016
July 18, 2016, 22:29:33 PM
Quote from: karkarkar on July 18, 2016, 20:53:20 PM
Hahah, jeg har spist alt Brann-nytt rått i flere år, men navnet Okpotu husker jeg ikke, gitt! Så bra at han er blitt en bedre avslutter da. Håper Tjærnås vet hvilken tannkrem han bruker, for å si det sånn, hvis det er noe i dette ryktet.


Da må du ha gått glipp av den legendariske treningskampen mot Vard-Haugesund i 2013 som endte 0-0. Merker ellers at min kritiske sans rundt nye spissrykter forsvinner for hvert minutt jeg ser Orlov spille, kan ikke skjønne noe annet enn at Okpotu er en fotballgud sammenlignet med svensken. Okpotu er dessuten en ekte Brann-gutt, noe som ikke er til å kimse av.
16
Brann / Sv: Overganger sommeren 2016
July 18, 2016, 20:31:33 PM
Quote from: Gulløl on July 18, 2016, 09:14:29 AM
Anthony Okpotu er på raderen(har vært ?) til FC Køln og Brann står det i denne nyhetsmeldingen fra i går.
http://www.completesportsnigeria.com/okpotu-set-dump-lobi-foreign-move/
Samme spiller prøvespilte for Brann i januar 2013 uten å få kontrakt.
17
Brann / Sv: Spillerbørs 2016
July 18, 2016, 18:40:59 PM
Stabæk - Brann

Piotr - 5

Hatakka - 4
Acosta - 6
Demidov - 6
Nouri - 6

Skaanes - 5
Nilsen - 6
Barmen - 3

Vega - 5
Orlov - 2
Braaten - 5

Huseklepp 5
Karadas 6
18
Brann / Sv: Steffen Lie Skålevik
July 11, 2016, 17:49:22 PM
Altså, Orlov er ikke noen god duellspiller (selv om han er bedre enn Skålevik) og han sliter definitivt ikke ut noen forsvar bedre enn en nær sagt hvilken som helst annen spiller. Orlov er en drøm å møte for et forsvar. Farten hans trenger de ikke å bekymre seg om, at han skal klare å passere en motspiller er aldri en faktor heller. Han er rett ut elendig til å holde på ballen om han en sjelden gang får den. Han er ekstremt stasjonær i angrepsspillet, eksepsjonelt lite bevelig - altså i tillegg til å være treig. Ekstremt lite involvert i angrepsspillet generelt, står å venter på ballen for å knote det til når han får den. Er vel kun defensiv jobbing han har igjen, for han er definitivt ingen målsnik heller. Målene hans er av typen målsnik, men han scorer jo aldri mye i løpet av en sesong.

Glemte nesten at han suger på pasninger i tillegg, fyren er elendig og stort sett bare til hinder for all flyt i angrepsspillet. Det skal veldig mye til for at jeg skal si at jeg ønsker å se Skålevik fra start, men Orlov har drevet meg til det.
19
Brann / Sv:
July 09, 2016, 20:53:47 PM
Quote from: dudo on July 09, 2016, 20:36:50 PM
Konstanterer? Gjorde han det i dag?


Stemmer som krakra sier, var selvsagt en spøk at det var fordi han ikke treffer banen  :)
20
Brann / Sv: Spillerbørs 2016
July 09, 2016, 20:10:06 PM
Brann - VIF

Piotr - 5   Konstaterer han lar Acosta ta utspark etter hvert siden han pleier å slite med å treffe banen  :)

Nouri - 6   Kjekt med Nouri.
Acosta - 6   Koser seg med VIF-angrepet.
Demidov - 6 Koser seg også med VIF-angrepet.
Kristiansen - 6   Sterkt vingbackspill i dag.

Skaanes - 6   Skal være et klart førstevalg foran Haugen.
Nilsen - 6   Skuffende at han ikke hisset seg i dag.
Barmen - 6   Klassisk målsnik.

Braaten - 6   Digger Braaten.
Orlov - 3   Digger ikke Orlov. Skålevik bør spille til stjernespissen kommer.
Vega - 7   Gir angrepsspillet en ny dimensjon, herlig å se på - måtte det fortsette.

Veldig oppløftende hvordan vi varierer spillet i dag og angriper fra begge sider, ikke en brukbar side og en ubrukelig en. Gjør oss selvsagt mye, mye farligere. Wunderbar.
21
Om jeg ikke visste bedre ser det jo ut som vi kan spille fotball  ;) Husker ikke sist gang jeg opplevde Brann fikk et skikkelig trykk mot en motstander. Førsteomgangen var grusom, så kampen er ikke altfor beroligende. Fire mål meget oppløftende. Vil definitivt se Skaanes som indreløper istedenfor Haugen fremover. Så må vi våge å spille fotball på bortebane også, orker ikke å gå tilbake til det helvetet vi har hatt der de siste kampene. Men meget bra kamp i dag (vi glemmer førsteomgangen), overraskende mye positivt!
22
Brann / Sv: Sesongen 2016
July 07, 2016, 19:54:01 PM
Stiller meg bak all negativ kritikk i artikkelen og ser ingen grunn til å gi LAN nevneverdig støtte, kjeder jeg meg når jeg ser på Brann så kjeder jeg meg når jeg ser på Brann. Så får gladgutter kjøre på med positivitet og irritere seg over negativiteten. Negativitet er vakkert og undervurdert  :)
23
Brann / Sv: Overganger sommeren 2016
July 05, 2016, 21:44:20 PM
Synes Herrem høres interessant ut. Han har visstnok enorm fart i følge en forumist og vet hvor målet står. Har han i tillegg en viss evne til å passere spillere og holde på en ball (altså ikke er helt useless på disse områdene som visse andre), må han da være først i køen av de som har vært lansert. Kanskje med unntak av Pontus. At enhver spiss med minst et minimum av ambisjoner, som ikke er direkte dum eller uinformert vil være negativ til å spille under LAN, må vi nok bare leve med. Fotball fra helvete har begrenset appell.

24
Brann / Sv: Overganger sommeren 2016
July 05, 2016, 18:29:19 PM
Skjønner Herrem godt, enhver spiss som ikke er gått full retard må jo være tvilsom til dette LAN-prosjektet, noe han helt tydelig viser. Skal vel klare å lokke en stakkars jævel til klubben på et vis uansett, regner med jeg vil hate fyren i løpet av fem kamper uansett hvem det er  :)
25
Brann / Sv: Sesongen 2016
July 05, 2016, 18:12:01 PM
Quote from: Nixon on July 04, 2016, 19:55:24 PM
Hva har egentlig Nilsen sagt om å løsne opp når vi har fått nok poeng til å klare oss? Flere har skrevet og referert eller spekulert om det nesten siden sesongen startet. Har han vært konkret på det noen gang?


26
Kamper / Sv: S08-Brann, 3.juli kl 1800
July 04, 2016, 21:38:40 PM
Quote from: Finfin respons on July 04, 2016, 21:25:53 PM
Har sett førsteomgangen av Sarpsborgkampen på nytt igjen.


Orket selv ikke du å se andreomgangen på nytt, ikke bra  ;) Til tross for mine syrlige kampanalyser så jeg også positive tendenser hos Skaanes, synes ikke det fungerte spesielt bra men det var i hvert fall i nærheten av noe uforløst som jo er gull på dagens Brann-lag. Du har sikkert et poeng i at elendige bevegelser gjorde det vanskelig for ham, jeg var for opptatt med å banne til å få med meg alt. Selv heller jeg mot Braaten og Skaanes som indreløpere fremover for å se om vi kan få Skaanes i gang, men han har egenskaper som gjør at han kan fungere på kant også.
27
Brann / Sv: Sesongen 2016
July 04, 2016, 20:00:05 PM
Quote from: krakra on July 04, 2016, 19:41:02 PM
LAN har forøvrig vært helt ærlig på at han har ofret det offensive for å sikre det defensive og ta nok poeng til å berge plassen. Det har han aldri lagt skjul på. Derfor har jeg ikke noe problem med å tro på ham når han sier at han egentlig vil spille offensiv fotball og at han vil løsne litt mer framover når vi har tatt de poengene vi trenger for å berge plassen.


Får vel ikke gi helt opp enda selv om jeg står fast ved ankepunktene mine, største problemet er allikevel at denne drepende kjedelige fotballen tar knekken på entusiasmen til folk. Registrerte at jeg knapt brydde meg når Sarpsborg fikk mål, både spillere og spillestil fungerer kanskje best som sovemedisin på nåværende tidspunkt. Jeg var klar for kynisme med en gradvis forbedring i det offensive spillet, men nå må det snart begynne å skje noe for dette er det nok mange som begynner å bli lei.
28
Brann / Sv: Sesongen 2016
July 04, 2016, 19:10:26 PM
Har begynt å miste troen på LAN. Det stiller store krav til spillere når de skal jobbe bakover på hver ball og i tillegg blomstre offensivt, helt opplagt at så lenge den første delen er oppfylt er du nærmere startelleveren. Jaget Larsen bort fra klubben og sender klare signaler om at han er utålmodig med Huse - fordi det åpenbart stilles langt høyere krav til spillere med en offensiv legning. Man kan jo nesten få inntrykk av at de står i veien for drepende kjedelig LAN-fotball, aka "passer ikke inn i systemet".

Jeg hører mantraet om at det offensive spillet må forbedres fra LAN, problemet er at han ikke følger opp i handling. Hvilsom var helt grusom i Brann, fullt mulig at dette var LAN sin feil mer enn Hvilsom. Grunnen til at jeg har begynt å tenke på dette er at han nå presterer å sette Skålevik på kant (igjen), en ekstrem feilvurdering. Ser Pamer i dag påpeker det jeg nevnte i går, at han ikke ser noen vingegenskaper i Skålevik. Dette er tydeligvis helt underordnet for LAN, så lenge han får plassert enda en grovarbeider på banen.

Det har hele tiden vært et urealistisk preg rundt Brann sitt offensive spill, hvor det skal løsne for spillere ingenting fungerer for og hvor det offensive "vil komme etter hvert". Det offensive spillet vårt er faktisk helt jævlig, det er ikke snakk om små justeringer eller tegn til fremgang, det er pill råttent og LAN gjør ingenting for å forbedre det. Han ønsker selvsagt at spillerne skal briljere offensivt og bøtte inn mål, men i praksis dreper han det offensive spillet med spillestil, uttak og signalene han gir til spillerene.

Håpet får ligge hos Braaten, som har vist han kan fungere med denne spillestilen. Får vi et samspill med ham som indreløper og Vega på kant, og en bedre spiss inn, må det vel forhåpentligvis bli bedre. Kanskje mer på tross av LAN enn på grunn av.


29
Brann / Sv: Spillerbørs 2016
July 03, 2016, 21:08:46 PM
Sarpsplast 08 - Herlige Brann

Piotr - 4   Ballkontroll nok til å bli en Barmen-utfordrer på sikt.

Nouri - 4   Ikke så frisk i dag, skjer veldig lite.
Grønner - 5   OK under tvil med tanke på stoppermakkeren.
Barmen - 3   Enda en posisjon å være udugelig i! Magiske Barmen kan spille over alt! Aldri en kamp uten en random plass på banen til Barmen.
Kristiansen - 4   Bare fordi jeg er i det generøse hjørnet.

Haugen - 3   Ferdigscoret og generelt ubrukelig, har et bra toppnivå inne men han er jevnt over altfor, altfor dårlig.
Nilsen - 3   Moro når rødtoppen hisset seg, det skal han ha.
Skaanes - 4   Her har orienteringssporten gått glipp av en juvel, litt mer usikker på evnene med en fotball.

Vega - 4   Lå i kortene at dette gikk til helvete med medspillerene rundt ham, får for en brukbar detalj.
Orlov - 2   Slår et slag for alle Brann-masochister og selvskadere, usikker på om han holder 3.divisjons-nivå og om han er god til noe som helst overhodet noen gang. Regner med geniale LAN har han som første navn på blokken.
Skålevik - 2   Enda en som åpenbart ikke holder nivået, selv når han spiller spiss. Men det beste er jo at han ikke har en eneste egenskap en kantspiller trenger - noe som ligger altfor høyt for LAN å forstå.



30
Kamper / Sv: S08-Brann, 3.juli kl 1800
July 03, 2016, 19:54:32 PM
Ser av aktiviteten i kamptråden at det ikke bare er meg som begynner å bli likegyldig til denne utrolig triste gjengen. Tåler ikke trynet på flere spillere og begynner å bli lei LAN også. Sommerpausen regner jeg med har blitt brukt til å kjøre inn enda mer kjedelig spill, om mulig. Nok sarkasme, på tide å bli alvorlig.

Skålevik og Orlov er nok en gang en herlig duo, her må LAN bare kjøre på - dette blir bra. Fotballguden Barmen fikk i hvert fall ikke brent målsjanser når han knotet rundt (les: briljerte) som stopper så her føler jeg vi har funnet hans rette posisjon, gi ham flere kamper der. Noen vil kanskje si at Fredrik "ferdigscoret" Haugen har gjort sitt for i år og kan benkes resten av sesongen, siden han bør lade batteriene til neste sesong for sine to mål. LAN og jeg ler selvsagt av disse forståsegpåerne. Piotr sliter fortsatt med å sparke ut en ball som treffer innenfor banen, dette er krevende og sitter nok innen 2030.

Innbytterne gir spillet en ny dimensjon, enveiskjøring mot slutten - bare et mirakel hindrer firemålsseier til Brann her. Bra at vi kvittet oss med Larsen som holdt dette fenomenale laget tilbake, jeg grøsser ved tanken på å se ham spille kant istedenfor Skålevik - the horror! Herlig gjeng, herlig lag, herlig fotball.
31
Brann / Sv: Overganger sommeren 2016
June 22, 2016, 16:29:51 PM
Børven bør være uaktuell, feil spisstype og relativt uinteressant spiller på generelt grunnlag. Ojo tilbake er jeg lite hypp på, spesielt når alt tyder på han har blitt dårligere. Leser at denne Dang ikke har noen ekstremferdigheter, men beveger seg lurt og avslutter bra - tar dette som et tegn på at han ikke har spesielt med fart, så nei.

Hvis det stemmer at Herrem har voldsom fart, og hvis han i tillegg har evnen til å forsere en motspiller, kan han være interessant - spørsmålet er jo om han holder nivået. Myrkaskog har jo visstnok alt og er Norges neste superspiss, spørsmålet her er vel hvor mye man kan stole på treneren  ;)  Ellers lunken til Rennie, ekstremt god på sitt beste men tilsynelatende ustabil pluss lider vel også av målvegring. Ikke helt nrgativ da jeg ser for meg han kan fungere bra på et velspillende offensivt lag, samtidig litt usikker på om han står i veien for det selv. Ble aldri helt klok på Rennie, men må innrømme jeg blir litt sugen på ideen om han og Vega på hver sin kant.
32
Brann / Sv: Overganger sommeren 2016
June 20, 2016, 18:47:45 PM
Quote from: Gulløl on June 20, 2016, 12:41:24 PM
Lokalavisen i Esbjerg JydskeVestkysten bekrefter at en overgang for Mads Hvilsom er nært forestående. Brann har gått med på å si opp leieavtalen skriver avisen. Bare detaljer som mangler, og det er ventet at Hvilsom presentert i Esbjerg i begynnelsen av denne uken - antagelig allerede i morgen tirsdag.
http://www.jv.dk/artikel/2326803:Sport--EfB-taet-paa-Mads-Hvilsom


Endelig en gladsak, men trist at stallen fortsatt har for mange som aspirerer til å bli middelmådigheter. Blir man kvitt to til av Orlov, Skålevik, Barmen og Haugen kan jeg si meg fornøyd - men ingen vil vel ha dem. Kanskje Aafk ser på juvelen Haugen som en Riise-erstatter  ;)
33
Brann / Sv: Overganger sommeren 2016
June 12, 2016, 19:14:41 PM
Quote from: OmOssSjølOgHansaøl on June 12, 2016, 17:41:24 PM
BA:


Vanskelig å være negativ til et kjøp av Norges åpenbart beste spiss. Regner med at Istorn sin legendariske "Gjennom mørke skogen" erstatter Nystemten etter kort tid med denne fremtidige klubblegenden. Man kan riktignok ikke synge med, men å ha hele stadion mediterende over Satan og de mørke skoger må vel være en uslåelig kampinngang.
34
Brann / Sv: Spillerbørs 2016
June 03, 2016, 17:49:49 PM
Brann - Haugesund

Piotr - 5

Nouri - 6
Grønner - 7
Demidov - 7
Kristiansen - 6

Haugen - 3
Nilsen - 6
Barmen - 3

Huseklepp - 4
Orlov - 2
Braaten - 4

Skaanes - 6
Skålevik - 4
35
Kamper / Sv: Molde-Brann, 21.mai kl 1800
May 21, 2016, 20:08:04 PM
Quote from: Falkman on May 21, 2016, 19:51:42 PM

Larsen har da fått sjansen til å bevise sin udugelighet ved en hel rekke anledninger.


Her er vi helt uenige, Larsen har hatt noe uforløst over seg når han har fått spille og en rekke tendenser som han også tidvis har fått ut i kamp. Du ser at det er et potensiale over spilleren, noe som muligens går til spille på grunn av det mentale, men nettopp derfor ønsker jeg en skikkelig satsing på ham fra LAN sin side før jeg eventuelt gir ham opp. Når du ser Hvilsom og Skålevik spille kant er det bare grått og trist, det er ikke tendenser eller tegn til potensiale til noe som helst - ingenting å bygge på. Jeg har forklart tidligere hvordan Hvilsom mangler absolutt alt i det offensive spillet hver kamp og at nettopp dette gjør at det er nærmest umulig at det kommer til å løsne for ham i Brann, men LAN skjønner tydeligvis ikke dette og tror kanskje det fungerer slik at en spiller som feiler på alle områder og viser ingen tendenser plutselig slår ut i full blomst.

Hvis du fortsatt foretrekker daukjøtt uten potensiale på kant som Hvilsom og Skålevik, foran Larsen, får du sikkert ønsket ditt oppfylt. Jeg skal være så ærlig å si at at Larsen neppe er spilleren til å løfte det offensive spillet alene, og at det kan godt være han hadde vært elendig - men i motsetning til de to andre ser jeg i hvert fall et visst potensiale  i ham. Jeg skal gi opp Larsen hvis han får nok kamper og det ikke funker, men slik situasjonen er nå er det helt klart Larsen-time.
36
Kamper / Sv: Molde-Brann, 21.mai kl 1800
May 21, 2016, 19:47:25 PM
Quote from: Falkman on May 21, 2016, 19:30:11 PM

Denne naive troen på nervevraket Larsen er stor humor.


Handler overhodet ikke om noen naiv tro på Larsen, det handler om å få beviselig elendige spillere ut og gi Larsen muligheten til å spille på seg selvtillit. Det er godt mulig Larsen vil floppe, men at han ikke vil prestere bedre enn en latterlig dårlig Hvilsom og Skålevik på kant? Ekstremt tvilsomt. Så for å bruke teskje: ingen naiv tro på Larsen, bare en anerkjennelse av at søppelet som prioriteres foran ham er beviselig udugelig - da skal selvsagt Larsen få sjansen.

Jeg kan godta at Larsen starter på benken og Skaanes får sjansen i dag (selv om jeg mener Larsen skulle ha startet og han hadde aldri vært dårligere enn en elendig Skaanes i dag), men at Hvilsom byttes inn er jo det morsomme.
37
Brann / Sv: Spillerbørs 2016
May 21, 2016, 19:39:48 PM
Moldeplast - Brann

Horwath - 5   Relativt bra, en liten glipp og straffen er vel mulig å redde.

Nouri - 6   Veldig god defensiv og som alltid med fremover men innleggskvaliteten er jo Nouri.
Demidov - 5   Var enorm, men så lager han straffe.
Grønner - 6   Svært god, men ser ut som han bare jogger bakover etter han blir lurt på 2-0 målet.
Kristiansen - 5   Middels.

Barmen - 3   Jobber og løper og bommer, fyren bør faktisk få forbud mot å gå inn i 16-meteren og forsøke på avslutninger for jeg har aldri sett noe mer patetisk enn dette monomaniske Barmen-misbruket.
Nilsen - 7   Gjør en enorm defensiv jobb.
Johansen - 3   Viser skuddfoten tidlig for så å forsvinne.

Braaten - 7   Holder et helt annet nivå fremover, bra han ikke kan rive seg i håret over udugelige medspillere - må være frustrerende. Enorm i duellspillet og jobber svært bra i tillegg.
Orlov - 2   En lidelse, som vanlig.
Skaanes - 2   Elendig bortsett fra ballen han får gitt til Barmen.
38
Kamper / Sv: Molde-Brann, 21.mai kl 1800
May 21, 2016, 19:18:53 PM
Kampstrategien er akseptabel for nå med tanke på laget vi har, men det er så mange spillere som er eksepsjonelt elendige fremover at dette ikke kommer til å gå seg til. Laget er ekstremt solid defensivt, men fremover er det helt krise. Du har helvetes Orlov der fremme med to like elendige (eventuelt enda dårligere) alternativ og en Karadas som heller ikke funker fra start. De som mener spissplassen ikke er hovedproblemet skjønner åpenbart ikke at laget skriker etter en rask spiss med evnen til å forsere en spiller og gå i bakrom.

Men for all del, her er det mye dritt å ta av. Vi har nitriste Skaanes og Johansen, Skaanes helt grusom med det ene unntaket hvor han får gitt ballen til Barmen, Johansen elendig fremover. Så føkkings Barmen som aldri scorer og er ekstremt begrenset, altfor dårlig for en startellever. Patetiske Hvilsom kommer inn og bidrar med følgende: et enkelt balltap, en enkel feilpasning og å bli slått tunnel på i forkant av starffesituasjonen. Han jobber sikkert også, så flink til å jobbe må vite - hvilken ressurs! At Larsen ikke får muligheten på dette laget er absurd, at LAN fortsatt har (en slags?) tro på Hvilsom er stor humor og en helt åpenbar feilvurdering.

Braaten er den kreative  ;) spilleren som enkelte av oss har påpekt tidligere, serverer Barmen og Orlov store sjanser men for dårligere medspillere er, nok en gang, problemet. Hadde medspillerne vært i nærheten av nivået til Braaten hadde vi antakeligvis vunnet denne kampen. Går forbi motspillere gang på gang, holder på ballen, slår smarte pasninger de udugelige medspillerene ikke gjør noe ut av. Klasseforskjell.

LAN bør faktisk klare å innse at spillere som Orlov, Hvilsom og Skålevik er for dårlige - spesielt provoserende at Larsen ikke skal få muligheten på bekostning av dette forjævlige trekløveret. Godt mulig vi er tvunget til å starte med en av dem men å drive og rote med å bytte dem innpå i tillegg er latterlig. På tide å våkne opp og innse at de ikke fungerer.
39
Quote from: osoerli on May 16, 2016, 21:32:27 PM

Har vi banespillet?  Stabæk har 58% ballbesittelse.
Og Stabæk har 389 vellukka pasningar, Brann har 234.


Ser Mourinho allerede har svart, men står fast på den. At vi i perioder lar Stabæk hjelpeløst trille ball uten å skape noe som helst når vi leder betyr jo bare at vi kontrollerer kampen, de spilte vel også mye slik før vi ledet rett og slett fordi de ikke klarer å finne åpninger - så da får de jo OK stats på det du nevner. Ingen tvil om at vi var det styrende laget, Stabæk var jo nærmest fullstendig nøytralisert etter den tidlige sjansen.
40
Brann / Sv: Spillerbørs 2016
May 16, 2016, 20:54:01 PM
Quote from: krakra on May 16, 2016, 20:36:31 PM


Vi får bare være uenige om dette, jeg ser poenget ditt - det Braaten gjør skaper ikke all verden offensivt så det er jo en naturlig nok konklusjon og jeg ville vanligvis vært enig. Men nå har jeg sett Braaten med en rekke gode avleveringer som renner ut i sanden på grunn av dårlige bevegelser. Han slår ballen i smarte rom, men medspillerne er ikke med. Det er jo tilsynelatende fornuftig å legge skylden på Braaten for ikke å treffe medspillere, og det er sikkert ofte hans skyld også. Men nå har jeg tenkt en rekke ganger "dette hadde vært en stor sjanse med bedre medspillere" og jeg tror Braaten først og fremst lider under at han er omringet av dårlige medspillere med scoringsvegring i tillegg, og at på et bedre lag ville det vært tydeligere at han slår en god del lure pasninger.

Vi kan være enige om at Braaten er god og lever vel fint med at jeg mener han er kreativ, du ikke. Kreativiteten hans vil nok uansett blomstre bedre med bedre medspillere. Ekstremt uenig i at Haugen er mer kreativ, og Nouri er vel notorisk for mange elendige avleveringer. Men men, det skal du selvsagt kunne mene. Vega muligens, har ikke tatt ham i betraktning da han ikke har spilt nok.  

Vil på generelt grunnlag oppfordre til å ikke legge opp til spillerdebatter basert på børssetting da dette neppe er rette tråden for dette. Greit med diskusjoner, men dette er vel først og fremst en børstråd til tross for at mange garantert er uenig i mye. Tar også selvkritikk her  ;)

EDIT: Jeg forventer for øvrig ikke at Braaten skal være noen superkreativ spiller som strør om seg med målsjanser, jeg bruker den beskrivelsen primært fordi jeg anser ham som det skapende lyspunktet på et grått Brann-lag. På et velfungerende offensivt lag vil han nok komme mer til sin rett med at det kommer mer ut av det han gjør, men det er helt rimelig å anta at et slikt lag vil ha mer kreative spillere enn Daniel også.
41
Brann / Sv: Spillerbørs 2016
May 16, 2016, 20:20:12 PM
Quote from: krakra on May 16, 2016, 20:10:46 PM

Han har ikke de beste avleveringene. Det som løfter ham fra resten av laget er at han har en fysisk, fart og ferdigheter som gjør at han kan er vanskelig å stoppe med ball, i tillegg til at han er en glimrende ballvinner. Som playmaker er han ikke veldig god, og han er ikke kreativ, selv om han gjør noen fikse ting av og til.
[/quote]

Direkte feil, Braaten slår smarte pasninger i hver kamp, også i dag, medspillerene henger rett og slett ikke med. I tillegg snakker vi altså om Brann her, en besnærende tanke at noen av de andre spillerne våre har bedre avleveringer. Braaten har flere ganger gått ned til dødlinjen og fått ballen tilbake inn i feltet, også i dag, det hjelper jo lite når de offensive spillerene mangler det meste. Problemet er udugelige medspillere som rett og slett ikke henger med.
42
Brann / Sv: Spillerbørs 2016
May 16, 2016, 20:04:55 PM
Quote from: krakra on May 16, 2016, 20:01:24 PM
Braaten er ikke kreativ. Han skaper sjanser med fysikken og rykket sitt, men avleveringene hans er rimelig variable.


Han har definitivt de beste avleveringene på laget, elendige bevegelser og feilplasserte, treige og muligens fotballdumme spillere gjør at vi ikke får mer ut av det.
43
Brann / Sv: Spillerbørs 2016
May 16, 2016, 19:56:08 PM
Brann - Stabæk

Piotr - 6   God redning den ene gangen Stabæk var farlig.

Nouri - 6   Skuffende lite effektivt men forsøker hele tiden, begynner å tro han kan bli meget bra med bedre medspillere.
Grønner - 5   Greit nok, men små tilløp til noen farlige tabber som ble avverget.
Demidov - 7   Gigant i forsvaret i dag, men får holde med 7 mot svake Stabæk.
Kristiansen - 5   Middels.

Haugen - 4   Stopper en del tilløp til angrep mot, fungerer dårlig offensivt.
Nilsen - 5   Har noen tabber som et bedre lag hadde straffet ham på, men relativt solid pluss scoring.
Barmen - 4   Utilgivelig at han fortsatt forsøker å score.

Braaten - 7   Igjen den kreative kraften offensivt, enormt driv og jobbing. Trenger sårt bedre medspillere.
Orlov - 3   Nok en gang et hjelpeløst og sørgelig skue når han forsøker på noe, drepende kjedelig spiller, jobber bra.
Huseklepp - 4   Har noen positive involveringer i dag, men for sjeldent.



44
Vi er bunnsolide defensivt og tabellplasseringen er oppløftende. Nok en gang nøytraliserer vi en motstander og har banespillet.

Samtidig er det nødt til å skje noe med det offensive spillet og jeg er så drittlei trekløveret Hvilsom, Skålevik og Orlov som nok en gang skal knote rundt med sine latterlig begrensede evner. Hadde levd fint med å aldri se noen av dem i en Brann-trøye igjen, til nød en av dem på banen i løpet av en kamp hvis det er helt krise. De klarer altså tilnærmelsvis aldri å gå forbi en spiller i tillegg til generell udugelighet. Gi meg en spiss som kan frigjøre meg fra disse klovnene.
45
Brann / Sv: Overganger sommeren 2016
May 13, 2016, 17:58:24 PM
Problemet er selvsagt sammensatt, men det er jo på ingen måte slik at trekløveret bare sliter med å score - dette dårlige offensive spillet det snakkes om er de jo i høyeste grad delaktig i. Jeg tror en spiss med rykk eller teknikk til å forsere en motspiller er det vi trenger mest, trekløveret er jo nærmest inkapable til dette - veldig lett å forsvare seg mot. Jeg har også lyst til å se Larsen få en del av den tålmodigheten Hvilsom har fått under LAN før vi mister ham. Kan leve med at alle ressursene blir satt inn mot en god spiss dette vinduet.
46
Brann / Sv: Overganger sommeren 2016
May 12, 2016, 17:36:08 PM
Defensivt er vi jo ganske bra nå så det er ikke noe vits i å bruke noen ressurser der, har uansett solid backup i Grønner på stopperplassen og vi har vel noen backer vi knapt har sett luskende rundt også. Midtbanen kan vel med fordel forsterkes, men det er ikke noen prioritet nå - forutsetter at Braaten vender tilbake til indreløperplassen. Får se om Haugen kan bli en bra brikke i det offensive spillet før jeg gir ham opp, jeg har jo i utgangspunktet tro på denne frustrerende spilleren. Vi har jo også Johansen og Skaanes - og selvsagt Barmen.

Det er selvsagt de tre fremste posisjonene vi sliter mest i. Spørsmålet er om vi trenger en spiss eller en kant mest. Når Vega er tilbake er han selvskreven på dette laget, jeg mener også det er på lang tid at det satses på Larsen på den andre kanten. Hvilsom, Skålevik og Orlov er alle spillere jeg mener er for dårlige for en startoppstilling - og Karadas fra start er definitivt ikke ideelt. Konkluderer med at en ny spiss bør være førsteprioritet, savner en med fart og evnen til å forsere en motspiller - som har en viss målteft i tillegg.

Dette med at de offensive spillerne skal være med og jobbe defensivt er helt greit, men har inntrykk av at defensiv jobbing nærmest har blitt toppkriterie for selv de offensive spillerne våre. LAN må nok innse at de tre fremste spillerne først og fremst skal bidra offensivt og at en defensiv prioritering der er drepende for angrepsspillet vårt. Har ingen problemer med at de er tiltenkt en defensiv jobb i tillegg, men dette kan aldri være førsteprioritet - noe det nesten kan virke som det er med en del spillere nå.
47
Brann / Sv: Spillerbørs 2016
May 11, 2016, 20:32:46 PM
LSK - Brann

Piotr - 2   Keepertabbe og tre utspark som går utover sidelinjen.

Nouri - 5   Klassisk Nouri-mix dette her, med både balltap og dårlige innlegg innimellom en ellers bra kamp.
Acosta - 6   Er med og nøytraliserer LSK bra i store deler av kampen.
Demidov - 6   Var på flere raid fremover i dag i tillegg til solid stopperspill  :)
Kristiansen - 4   Bør vel roe ned "gå for lenge med ballen" uvanen et lite hakk, selv om jeg liker spillere som forsøker. Var rundingsbøye et par ganger.

Barmen - 3   Grei å ha på benken, men dette Barmen fra start-opplegget er played out.
Nilsen - 5   Gjør en god jobb i store deler av kampen, men dreper en kontring med ubesluttsomhet.
Haugen - 5   Håper ikke Haugen er ferdigscoret for i år for han var frisk og spillbar i dag - selv om avslutningene svikter.

Hvilsom - 3   Skaper lite og konstaterer at forløsningen ikke kom denne kampen heller.
Skålevik - 3   Ser fortsatt ut til å mangle det meste en spiss trenger.
Braaten - 6   Den offensive spilleren det er artigst å se på. Selv om det ikke alltid lykkes er han også ofte skapende.
48
Kamper / Sv: Lillestrøm - Brann 11. mai kl 19:00
May 11, 2016, 20:11:07 PM
Ser det meste har blitt sagt allerede, men dette var surt. Målet kommer på en keepertabbe og hadde vi ikke vært så utrolig ineffektive hadde det på ingen måte vært urimelig med tre poeng, og i alle fall ett. Vi er nødt til å få noen spillere som vet hva de skal gjøre foran mål for det gjentar seg gang på gang at målene sitter altfor langt inne.
49
Quote from: Hatleking on May 07, 2016, 22:54:48 PM


Heilt einig. Er det nokon som veit kor lenge han er ute?


Det var visst usikkert, og noe de så an uke etter uke. Det betyr vel at de regner med han snart kan være klar, så får vi bare håpe på det. Har jo hørt lignende før hvor det viser seg at det tar mye lenger tid enn man først antok.
50
Quote from: Corran on May 07, 2016, 22:48:55 PM


Er vel ingen som bommer på opplagte målsjanser. De skaper ikke noen av dem





Dette var en generell betraktning, ikke direkte relatert til dagens kamp. Er vel fristende å hevde at dette laget aldri skaper store sjanser, men det hender da  ;)