• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Jake Barnes

1
Brann / Hey !!
December 04, 2004, 13:05:54 PM
Herregud! Finnes det noe mer patetisk en dette?  Ser for meg at de cruiser rundt i byene i danmark og tøffer seg i denne casual-mobilen. Mødrer skalker vinduene, roper ungene inn. Når casualsene er i byen, er det best å holde seg innendørs.

2
Brann / Neimen er det ikke.....
November 05, 2004, 23:28:47 PM
Er det ikke spytteren som er avbildet på ett av de bildene? Ka skjedde med karantenen fra Brannkamper ut sesongen? Får håpe hon har billett et stykke opp på tribunen
3
Brann / ELENDIG STEMNING
October 25, 2004, 11:47:56 AM
At mye folk er lik dårlig stemning det vet alle. Jeg kunne fra min plass på hansa se flere ganger at 4 sanger ble sunget samtidig på bataljonfeltet. Det blir aldri noe bra trøkk av sånt. En del av tribunen sang "byen e bergen" og holdt skjerf oppe, en del sang "reis opp om du elsker brann" med håndbevegelser, samtidig som folk sto på sitteplassene rett bak disse supporterene. En del sto helt stille, mens den siste delen sang noe som innebar klapping. Den eneste grunnen til at jeg kunne se dette var på grunn av håndbevegelsene og ikke på grunn synging. Og den eneste lyden som rakk opp på hansa var en lav summing.

Dessuten var den en bemerkelsesverdig stor samling av gamle gretne gubber på Hansa i går. Disse klarte å ergre seg mer over publikums oppførsel enn over spillet til Brann. Jeg ble tilsnakket flere ganger fordi jeg reiste meg når Brann kom til sjangser. Jeg ble faktisk også tilsnakket fordi jeg tydeligvis bannet for mye, for det hadde visst ikkje ungene ved siden av godt av det. Det var også veldig mange viking-tilhengere på tribunen. Noen ble geleidet vekk rett etter kampstart, mens noen ble værende kampen igjennom og ropte viking-rop. Med slike forhold blir det ikke trøkk på tribunen.

Er det en mulighet for at deler av hansa kan bli karakterisert som supporter-tribune til neste sesong? Slik at gamle folk, bortesupportere og folk som generelt ikke er interessert i å åpne kjeften kan styres unna? Jeg ønsker ikke at folk må være medlem noe sted for å kjøpe biletter, bare en slags advarsel eller beskjed når folk kjøper billetter på nettet eller i narvesen-kiosken.
4
Brann / Cupfinale med Kurt Nilsen
September 30, 2004, 23:10:22 PM
Jeg gleder meg som en unge til cupfinalehelgen som alle andre. Tradisjon tro blir det en helg med festing, fyll og rølp i felleskap med andre brannsupportere. Det er jo det som er hele poenget med fotball, samholdet og felleskapet blant supportere. Det er også derfor jeg blir så skuffet å se at både Spetakkel og Kurt spiller.  Disse artistene har ikke NOE med Brann og gjøre på samme måte som Ove Thue og den 12 mann, som tross alt spiller Brannsanger. Det eneste som knytter Spetakkel og Kurt til Brann er at de er fra bergen.

Jeg fikk inntrykk av at denne festen skulle være for alle, og jeg har gledet meg til denne tradisjonelle festen. Derfor synest jeg det er synd at disse artistene bare appelerer til fjortiss-segmentet av befolkningen. Dersom eneste kriterer er at de skal være fra Bergen, synest jeg at Bataljonen bør invitere Immortal til å spille. Disse er jo tross alt en av norges mest populære band i utlandet. Jeg kunne virkelig tenkt meg å sett de spille Deathmetal i 140db, samtidig som de slakter en geit i et rituelt pentagram/brann-logo på scenen. Hodet til denne geiten kunne så blitt brukt i en slags tippetupp-konkuranse arrangert av Tommy Sulen, der målet var å skyte hodeskallen 30-40 meter over publikum og opp i en stor Toro rett-i-koppen-kopp samtidig som Mats Eriksen spiller "You'll never walk alone". Neida, jeg vet at dette bare forblir en drøm for min del, men for meg så hører Kurt og Spetakkel (nesten) like lite hjemme på dette showet som eksempelet over.

Jeg hadde holdt ut at bare Spetakkel hadde spillt på showet. Men når jeg leste i avisen i dag at Vollevik og Chess hadde ordnet "scoopet" Kurt Nilsen til festen, så fikk jeg denne følelsen jeg har følt så ofte før, denne sure stanken av kommers overfladiskhet

Jeg er bare så lei av det bildet av den stereotypiske Brannsupporteren som har blitt til de siste årene. Radio 1 som sender "supportere" på gratis fylle-supporter tur til semien, som står og vifter med plast-luft-pølse-brann-greie. Markedføring-"geniet" Vollevik som på den ene siden kjøper seg innpass hos supporterene, og i den andre enden står med Kontraktspermen og signere nye abonnement. Hele supportergreiene her i Bergen er blitt så jævla sell-out. Jeg husker før når vi Brannsupportere var en kredibel gjeng, når vi lo av RBK-supportene i 99 som bare hadde DDE-cupfinaleforspeil.

Det er ikke rart at supporterene i de siste årene har blitt mer og mer splittet. Ekstremt sett er vi er blitt polarisert i to båser: Fjortissene og "De pent kledde". Jeg føler meg ikke hjemme i noen av gruppene. Som jeg skrev tideligere handler det å være supporter om samhold og felleskap. Hvor finner folk tilhørighet når det er bare disse to valgene det står om? Hvorfor klarer vi ikke få til noe slik som klanen? Som jeg sa, så trodde  jeg dette showet skulle være relativt nøytralt,men jeg kan ikke se at splitten mellom oss virkelige supporterene blir noe bedre.

Det kommer helt sikkert mye folk på showet. Sponsorer, og begivenhet-supportere som kommer når Brann kommer til en og annen cupfinale.  Er bare skuffet, men ikke overasket, over at det ikke blir en cupfinalefest der jeg kommer til å føle meg hjemme. Nei, nok syting fra meg nå. Som jeg sa tidligere, det er nok bare jeg som begynnt å bli for gammel for dette dritet

Ps: Her er et utklipp fra klanen sin cupfinalefest for to år siden. Langt mer voksent program en det vi får i spektrum:
Quote
På Rådhusplassen blir det oppvarmet telt fra kl 18.00 til 02.30.
Ca. 19.00 regner vi med å kjøre i gang med musikk:
-Hellride får æren av å kjøre i gang med drivende rock & roll.
-Geniale Griser fortsetter med det som er omtalt som arvtakere etter Jokke og Valentinerne.
-Big Balls omtaler seg selv som Tribute to AC/DC. Du kommer ikke nærmere originalen uten å betale kjetting.
-Krohn & Co. Tidligere frontfigur i Raga Rockers. Har lovet å spille noe nytt- og mye gammelt fra Raga Rockers-epoken.
Kvelden avsluttes med Ragnulf hvor allsang, latter og tårer garantert vil ramme forsamlingen.
5
Brann / Cupfinale med Kurt Nilsen
September 30, 2004, 11:43:48 AM
Må bare si meg enig med Bekkalokket. Dette føler jeg meg rett og slett for gammel til. Jeg hadde opprinnelig tenkt meg på cupfinaleshowet for å se den 12 mann og Ove Thue. Showet kunne være ålreit for nostalgiens skyld og for å sette meg i den gamle cupfinale feelingen. Men dette blir rett og slett for mye. Spetakkel, Kurt Nilsen, Chess, Vollevik og  Radio 1. Sorry, det orker jeg ikke. Da blir det vel heller bare hockey på ettermiddagen, og eventuelt en alternativ pub senere på kvelden