• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - skånebataljonen

1
Brann / Sv: Overganger 2011
March 30, 2011, 19:58:49 PM
Forstår virkelig ikkje korfor det er håpløst at Brann ikkje henter Addo. De har hatt han på trening, prøvd han i kamp og bør kjenne veldig godt til hvor god han er. Vurderer de ikkje Addo som god nok kan de ikkje hente han bare fordi Odd har lyst å hente han. Det er heller ikkje på venstrebacken skoen trykker mest hos Brann. Vi har mange alternativer der, sjøl om eg er enig i at ingen av de er gode nok. Om Hanstveit kommer til sommeren er det kanonbra, då vet vi at vi får topp Tippeligakvalitet.
2
Brann / Sv: Overganger 2011
March 26, 2011, 09:22:06 AM
Quote from: Chrisstah on March 26, 2011, 02:22:17 AM
Haugen kommer nok ikke til å gå under egenutviklet før han har vært i klubben i 3 år. Det er vel også noe sånt som at når en spiller blir solgt så skal de klubbene som spilleren er egenutviklet i ha krav på 5% av overgangssummen. Jeg tror han foreløpig er registrert som Løv-Ham utviklet og når han har hatt 3 år i Brann før han fyller 21 så vil han stå som Brann og Løv-Ham utviklet.

Om man tar Eikrem som eksempel, så er han egenutviklet i United og da vil United ha krav på 5% av overgangssummene han eventuelt blir solgt i fremtiden. Det er vel disse pengene Lørenskog mener de har rett på som de ikke har fått av flere klubber som Carew har spilt i .

Leste en artikkel for litt siden at det var sånn det fungerte og at regelen er kommet for at klubbene som utvikler spillere skal få noe igjen for å utvikle de. Dette er nok også en stor del av grunnen til at utenlandske lag sender alt av det som kan ligne på talent inn på akademiene sine i håp om at de engang kan bli gode nok i tillegg til å være egenutviklet.


Litt usikker på akkurat dette med egenutviklet, eg hadde fått for meg at man gikk innenfor også om man var utviklet i en annen klubb i regionen.

Dette med utdanningskompensasjon har ingenting med egenutviklet å gjøre. Utdanningskompensasjon skal betales til de klubber som har trent en spiller mellom 12 og 21 års alder. Det kan være flere klubber, og de 5 % det er snakk om fordeles mellom respektive klubber i forhold til hvor lenge de har vært i klubben.
3
Brann / Sv: Overganger 2011
March 25, 2011, 14:24:43 PM
Dette som dere skriver ang nasjonalitet er selvfølgelig helt riktig. Norsk eller ikkje norsk som eg skreiv, var bare slurvete formulert. Utviklet i det norske forbund eller ikkje utviklet i det norske forbund var det eg ville frem til.

Når det gjelder egenutviklet tror eg det heter lokalt utviklet, dvs at spillere som Yaw og Haugen faller inn her. Akkurat hvordan disse grensene er satt er eg usikker på, men eg kan tenke meg at det i Norge handler om hvilken fotballkrets klubbene er tilknyttet, som i Brann/Fana/LøvHam sitt tilfelle er Hordaland fotballkrets.
4
Brann / Sv: Overganger 2011
March 25, 2011, 12:32:09 PM
Nei, det handler om norsk eller ikkje norsk. For eksempel kom det nylig frem at Magnus Eikrem og Thomas Holm ikkje regnes som norsk fordi de har tilbrakt for mange av sine ungdomsår i utlandet.

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/artikkel.php?artid=10083095
5
Brann / Sv: Sesongen 2011
March 05, 2011, 14:26:55 PM
Quote from: krøvel vellevold on March 05, 2011, 14:11:02 PM
Quote from: Nixon on March 05, 2011, 11:38:15 AM
Quote from: krøvel vellevold on March 05, 2011, 09:31:46 AMDet mest komiske er at de sikkert har gjort dette for å "terge bergenserne".


Det tror jeg ikke. Det er for stor prestisje i en slik tabelltipping til at de vil tillate seg den luksusen. Kanskje spesielt for VG som er den originale som alle andre måler seg mot.

Men det er klart at dersom to lag står likt kan de sikkert plassere "storlaget" nederst. Så denne eventuelle tergingen gjelder i så tilfelle kun én plassering

Ja, og den ene plasseringen er forskjellen mellom å overleve og å rykke ned. Derfor vil det (i deres øyne) terge oss.


Tipper VG bruker årets lave forventninger til Brann som et salgstriks, heller enn at de faktisk tror Brann rykker ned. Regner med dette har fått plass på forsiden i Bergensområdet(?), og da er det nok ikkje mange usolgte VG'er i området i kveld.
6
Brann / Sv: Overganger 2011
February 19, 2011, 23:08:53 PM
Quote from: OmOssSjølOgHansaøl on February 19, 2011, 22:20:34 PM
Alltid kjekt å bli kjent med nye islendinger. I disse tider hvor det er viktig med lokale gutter: Kan vi ikke regne islendinger omtrent på linje med hordalendinger fra utenfor de syv fjell (Odda etc.)? Hvis vi ikke snart får inn flere spillere fra Sagaøyen, risikerer vi at LSK og Viking tar over som de islandske fotballtalentenes hovedvalg utenfor Island.




På et generelt grunnlag syns jeg dette "Islandforholdet" vårt er ekstremt oppskrytt! Ollie var et meget positivt bekjentskap, Krissi hadde én god sesong, og kem er egentlig de andre vi har hatt så gode erfaringer med de senere år? Armann, Gylfi og Birkir er hvertfall etter min mening spillere som aldri burde være i en klubb som har som mål å være stabilt i toppen av norsk foball.

Men jeg er som mange andre her positiv til prøvespill, om spilleren kommer fra Island, Nigeria eller Rindal spiller liten rolle for meg så lenge de som har besluttet å hente inn spilleren ser at dette kan være en spiller Brann kan ha nytte av.