• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - oj3

1
Brann / Svindal Larsen til Brann?
August 27, 2006, 20:00:03 PM
Han bød seg frem på TV Norge i går: http://www.fxt.no/tippeligaen/odd/article721145.ece

Lei av Odd og manglende ambisjoner. Hvis en av storklubbene ringte, vil han vurdere det sterkt.

Tommy Svindal Larsen vil være en perfekt makker til Andresen - det har vi sett både på landslaget nylig og på Stabæk tidligere. Han er også langt mer kreativ og ballsikker enn Haugen.

Det vil også være en helt nødvendig forsterkning av en midtbane der det vanskelig å se at Brann har noen som helst alternativer til Andresen/Haugen.
2
Brann / Til de som vil klage
August 24, 2006, 18:55:01 PM
3
Brann / Lyden vekke på radioen?
August 24, 2006, 18:49:34 PM
Eller er det bare meg?
4
Brann / Lyden vekke på radioen?
August 24, 2006, 18:49:10 PM
Eller er det bare meg?
5
Brann / Vises Brann på web-tv i dag?
August 24, 2006, 12:25:07 PM
6
Brann / Klock av skade
September 15, 2005, 20:01:05 PM
7
Brann / 11 kamper der dommeren hjalp VIF
August 21, 2005, 12:44:04 PM
Jeg synes ikke det er noe merkelig innlegg i det hele tatt.

I årevis har de andre lagene vært opptatt av at dommerne favoriserer RBK - det skjer ikke lenger, og nå har åpenbart VIF overtatt. Det er en interessant utvikling.

Særlig er det interessant i en serie der bare en tvilsom dommeravgjørelse kan avgjøre det hele. Her er jo en perlerad av store feil og uforklarlige avgjørelser.

Og Start har ikke fått noen hjelp, så vidt jeg kan se, så det er ingen tvil om at de vil være en fortjent mester om det holder inn.
8
Brann / 11 kamper der dommeren hjalp VIF
August 20, 2005, 22:09:49 PM
Hva er det med VIF og dommerne?

Her er 11 kamper der kardinalfeil og tvilssituasjoner har gått i VIFs favør de to siste sesongene. Ok om det var like mange som gikk mot VIF, men jeg finner ingen ...

VIF-Brann 2-1: Dommeren ignorerer et av årets klareste straffespark. Dommeren selv innrømmer feil overfor BA.

Aalesund-VIF 0-2: "Normark skuffet over dommeren". Billig straffe til Berre og enda billigere utvisning til AaFK.

VIF-Tromsø 1-1: TIL-trener Steinar Nilsen hudfletter dommeren både for et feilaktig straffespark og for frisparket som ga 1-0.

VIF-FFK 0-0: "Vi ble snytt for straffe", Drillo. FFK-spiller revet ned i 16-meteren 3 min på overtid

VIF-Aalesund 3-1: Som alle vet er Bernt Hulsker en skuespiller, men han klarer å filme til seg straffe på 0-1, noe som snur kampen. Merk at Jonny Ditlevsen er dommer.

VIF-Stabæk i fjor:osenborg-VIF 1-4: Dobbeltside i VG. Frode Johnsen rasende på dommer Terje Hauge. Mener seg snytt for straffe i kritisk fase av kampen, samt at han klager på diverse trøyeholding

FFK-VIF 2-2, i fjor: 2-1. Keeper feller FFK-spiller i 90. min. Klar straffe, ifølge VG. VIF scorer i neste angrep - som i Brann-kampen ...

VIF-Tromsø, i fjor: Tommy Skjerven innrømmet at han "kan ta tatt feil" da han lot Freddy dos Santos score vinnermålet på straffe.

VIF-Lillestrøm 2-0: "Dommertabbe hjalp VIF", ifølge VG. På stillingen 1-0 ble Lillestrøm nektet mål selv om ballen var inne.

VIF-Sandefjord, kvalik 2003:
9
Brann / Laget mot VIF
August 20, 2005, 17:57:56 PM
Med den gjengen på banen er det fare for at Brann er ute av cupen lenge før det er gått 70 minutter.

De fire er vel ikke bedre i cupen enn i serien - selv om Knudsens første og siste gode kamp var nettopp i cupfinalen i fjor ... :)
10
Brann / Herregud
August 20, 2005, 17:44:28 PM
Sigurdsson, Klock, Haugen og Sanne - trenger man å si mer?

Trøsten er at Iversen ikke starter mot denne subbekvartetten  :lol:
11
Brann / Laget mot VIF
August 20, 2005, 17:21:28 PM
Betryggende å vite at en av Tippeligaens aller dårligste spillere nok en gang er aktuell for Branns startellever:

VG-børsen: 262.  Tom Sanne 3,67 (av i alt 281).

Og like betryggende å ha denne spilleren i bakhånd:

252.  Martin Knudsen 3,8
12
Brann / Mjelde motiverer ...
August 16, 2005, 14:10:29 PM
Fra dagens BT.no:

Lite bør være mer motiverende enn lørdagens batalje.

- Hvis vi ikke klarer å motivere oss foran en kvartfinale i NM, med den opplevelsen vi hadde i fjor, da... sier Mjelde.

Og lar resten av setningen henge i luften.

Er det noen som har hørt det før? Ekko fra forrige VIF-kamp, f.eks? Hva skjedde da?

Hvis han snakker sånn også i garderoben, skjønner jeg hvorfor spillerne er så slappe. Jeg er ingen ekspert på motivasjon, men å begynne setningene negativt (ikke-form) for så å avslutte med et åpent spørsmål - det er vel ikke riktig teknikk?

Jeg tror ikke Rekdal og Nordlie snakker sånn, for å si det på den måten :)
13
Brann / Et bunnlag
August 14, 2005, 19:05:31 PM
KennethS, dette laget er ikke godt nok til 6. plass. De har nettopp tapt mot bunnlaget, og er jumbo selv på høsttabellen. Brann skal være meget glade for vårpoengene.

Merk at Knudsen, Sigurdsson, Haugen og Sanne ligger alle i bunnsjiktet på VG-børsen. De er fra 220. plass og nedover på en liste med i alt 281 spillere.

Det betyr at vel 15 spillere på hvert eneste lag i Tippeligaen, også Aalesund og Glimt, er bedre enn de nevnte. Det er skremmende å tenke på.

Og det er ganske logisk at Brann går fra topp til bunn når de nevnte bedriftsfotballspillerne er på banen istedenfor Andresen og Kvisvik (hhv 9. og 18. på samme børs).

Hvis Mjelder bare fortsetter med de nevnte spillerne og klubben ikke henter inn forsterkninger, vil Brann falle enda lenger ned på tabellen.

At Sæternes ogsÃ¥ er hinsides alt som minner om scoringsform, hjelper selvsagt heller ikke  :(
14
Brann / Sæternes igjen
August 14, 2005, 18:45:41 PM
Skulle ikke forundre meg om Sæternes BAD om å bli byttet ut.

Han tør jo ikke ta straffer - han klarer ikke å score alene med keeper mot Glimt og han pådrar seg idiotiske kort.

Snart tør han vel ikke å spille fotball i det hele tatt.

Gudene må vite hva som har skjedd med den mannen i sommer. Leste han en dårlig bok?
15
Brann / Sæternes II
August 14, 2005, 18:17:22 PM
SÃ¥ den var ny for deg, nummer9?

Jeg mener ærlig talt at Sæternes har godt av å hvile nå - han tør ikke engang å ta straffer. Og mot Glimt har han vært som en 3. divisjonsspiller.

Når åpenbart Mjelde ikke ser det, er det fint at Sæternes hjelper til å få seg et meningsløst gult kort. Det virket nesten som han ville ha det kortet ...

Jeg har i det hele tatt inntrykk av at det er finnes ingen grenser for hvor dårlig det er lov å spille på Brann uten at det får konsekvenser. Tenker særlig på Tom Sanne, Martin Knudsen og Sigurdsson, i tillegg til Sæternes.
16
Brann / Sæternes
August 14, 2005, 17:52:13 PM
Det må da være en lettelse for Brann og Sæternes selv at han må stå over neste kamp. Herregud så dårlig han er nå - som akkurat resten ...
17
Brann / VIF - dommernes nye favoritt?
July 30, 2005, 21:29:50 PM
Stalin - om man prøver å ta to tanker i hodet samtidig, kan det hende at både dommeren og Brann var dårlige? Det ene utelukker vel ikke det andre?

Brann var jo sant å si jævlig dårlige. Ingen nekter for det. Det verste er at det minner om Royal League-kampen mot nettopp VIF på Ullevaal der Brann så ut som de var i teselskap. Der også Scharner var den eneste som orket.

De andre viste ingen vilje, ingen innsats, ingen evne i dag.

Kvisvik var forresten med på den kampen på Ullevaal, så det kan ikke være hele forklaringen.
18
Brann / VIF - dommernes nye favoritt?
July 30, 2005, 20:51:36 PM
Det Gashi gjorde, ER rødt kort. Uansett briller. Jeg har sett en rekke rødt kort for akkurat det samme f.eks i Premier League. Jeg tror jammen jeg har sett det i Norge også.

En annen ting er at Brann var dårlige. Men det er jo aldri lett å spille 11 mot 12.
19
Brann / VIF - dommernes nye favoritt?
July 30, 2005, 20:15:30 PM
Brann var dårlige, men dommeren avgjorde kampen.

1) Gashi skulle vært utvist - han tar rennefart og dytter til en motspiller overende. Dommerne har trukket det røde for slikt mange ganger før.

Gjør du det samme på åpen gate, kan du bli tiltalt for overfall eller legemsbeskadigelse.

2) Og så Skiri. Avkledd på farten tar han Winters bakfra, men Winters kjemper lykkeligvis for Skiri for å holde seg på beina.

Serien er så jevn at dommerfeil kan bli utslagsgivende. Sånn sett har vel ikke Brann vært heldige i det siste: Miller ble uforståelig nektet straffe mot Molde og fratatt et mål mot Odd.

Og vi har jo sett før hvordan dommerfeil har reddet et Rosenborg i knipe. Dommeren i Lyn-Rosenborg for tre sesonger siden bidro sterkt til RBK-gull, for å nevne noe.

Som Eggen har sagt: I Europa får storlagene 70/30 dommerhjelp mot Rosenborg - hjemme er det motsatt. Men ikke i år, av en eller annen grunn, og da er ikke RBK like suverene.

Og Vålerenga - vi vet jo hvordan dommere har hjulpet dem før. Kvaliken mot Sandefjord er jo legendarisk, scoringen mot Glimt i fjor der dommeren umulig kunne om ballen var inne er et annet eksempel.

Er VIF dommernes nye favoritt?
20
Brann / Scharner er Branns Gerrard
June 20, 2005, 00:54:21 AM
Miller var utrolig mot Rosenborg. Men nok om det - det skriver alle andre om. Og han fikk jo det meste servert; straffen, det andre målet osv.

Det er en annen spiller som tar kaken. Mye snakk om Kvisvik og Andresen og Sæternes - men Paul Scharner er jo uten tvil Branns beste per i dag, og har vært det lenge.

Etter en litt treg start i fjor har Scharner vært banens beste i omtrent hver eneste kamp i år. Er det fordi pressen ikke skjønner tysk at han ikke får de største overskriftene, eller fordi han kanskje virker litt kjedelig?

Scharner er god på midten, i forsvar og i angrep - han er på et vis Branns Steven Gerrard. Han er overalt, med en enorm rekkevidde.

Pussig at ingen har trukket den sammenlikningen før, likheten er jo åpenbar, svært få spillere er i stand til å prege spillet i alle tre deler av banen slik Scharner gjorde mot Rosenborg.

Det er stadig mye styr om Martin Andresen - er han skadet eller ikke? Men ærlig talt: Scharner er per i dag mye bedre enn Andresen, som har en høy prosent på feilpasninger og begrenset offensiv kraft. Scharner er Sjefen.

Jeg synes for øvrig Brann gjorde en fryktelig feilvurdering ved i det hele tatt å vise sin interesse for Magne Hoseth. Skulle han danke ut Scharner eller Martin Andresen??

Hoseth er slett og rett ikke god nok for Brann.

Scharner og Andresen både enkeltvis og sammen er mye bedre sentralt enn klysen fra Møre, og Hoseth har jo vist sin inkompentanse på kantene på landslaget. Han er ikke i nærheten av internasjonalt nivå der, som Kvisvik. Så hvis han var ment alternativ til nettopp Kvisvik, er det totalt feilslått.

Heldigvis ser Hoseth ut til å havne i et av lagene som scorer minst i Tippeligaen, Vålerenga.

Det er jo også et moment at folk skal genuint like spillere på laget, identifisere spillere som en man kunne tenke seg å gå ut og ta en øl sammen med. Der ligger VIF tynt an med juksemakere og kylser som Hulsker, Berre, Gashi og nå Hoseth ...

Jeg er glad slike spillere ikke setter sine bein i Brann.
21
Brann / Er Brann for dårlig trent?
May 24, 2005, 12:02:46 PM
Hvorfor er det ingen som spør om dette? Etter at hele Brann har ramlet sammen siste 20 i tre kamper på rad, er det nærliggende. Jeg husker en gang jeg så Tommy Knarvik på MacDonald's, og det slo at det var ikke rette stedet for såkalte toppidrettsutøvere.

Og det kan ikke bare være taktiske grunner til at alle spillerne slutter å vinne dueller i innspurten på kampen. Når jeg ser Soma vagge rundt og andre som ikke gidder til å løpe tilbake på cornere, så må kondisøkter være tingen.
22
Brann / Claus mister halve lønna
May 17, 2005, 17:37:57 PM
Siste nye er at Lundekvam mister halve lønnen i Southampton:

http://pub.tv2.no/nettavisen/sport/pl/article390555.ece

Da er han vel snart nede pÃ¥ Martin Andresen-nivÃ¥?  :)
23
Brann / Hva er galt med Soma?
May 05, 2005, 22:06:19 PM
I fjor hadde Brann et keeperproblem. NÃ¥ har Brann et forsvarerproblem  :x  

Den eneste som har klart seg bra så langt i sesongen, er vel Bjarnason. Kollegaen var rett og slett elendig mot Glimt.

Hva har egentlig skjedd med Ragnvald Soma? Han har en av Branns beste forrige sesong. Nå er han langt under i pari i alle kamper, og nærmere kretslag enn landslag.

Mot Glimt var han involvert i alle baklengsmålene:

1) Han feilberegner ballen på 1-1
2) En unødvendig straffe gir 1-2
3) Men verst: Han makter ikke å følge sin mann på 1-3. Han kommer luntende 5 meter unna.

Og hadde det ikke vært for Opdal, ville det blitt enda flere. Soma gjorde også en grov feil i 2. omgang som førte til en alene med keeper-situasjon.

Det verste er at han ser så treg ut, mye tregere enn i fjor.

Kanskje slutt på midtstopper-klippekort hadde fått ham til å innse alvoret?
24
Brann / Lundekvam til Brann?
April 25, 2005, 22:41:50 PM
Jeg gir meg ikke helt  :lol: Hvorfor er det sÃ¥ usannsynlig at Lundekvam skulle vende nesen hjemover (nÃ¥r han til og med Ã¥pner for et klubbskifte)?

Jeg vil minne om Ronny Johnsen og Steffen Iversen var i PL-klubber kort tid før de gikk til VIF.

Og hvorfor skulle Brann være sjanseløs økonomisk mot Southampton - Brann hadde råd til Martin Andresen og jeg tror Lundekvam er minst like verdifull som en sjef bak. Her må samarbeidspartnere med penger på banen.

Vi så jo i dag hva forsvaret er i stand til når det gjelder å servere motstanderen baller på et gullfat - tre av supersjansene til Tromsø ble vel skapt av Brann ...

Jeg skjønner jo at Lundekvam er investor og all det der, men i sÃ¥ fall mÃ¥ det jo gÃ¥ an Ã¥ vente en liten stund pÃ¥ ham. Den som venter pÃ¥ noe godt ...  :)
25
Brann / Lundekvam til Brann?
April 25, 2005, 10:41:53 AM
NÃ¥ sier faktisk Lundekvam at han vurderer Ã¥ bytte klubb (VG i dag), da mÃ¥ jo i hvert fall Brann komme pÃ¥ banen. Høyt pÃ¥ banen ...   :lol:
26
Brann / Lundekvam til Brann?
April 24, 2005, 14:18:08 PM
Jeg vet ikke om Lundekvam er bundet til Soton i flere år, men han er sikkert dyr for klubben, og da kan det være vilje til å la ham gå etter et nedrykk.

Det har skjedd i flere engelske klubber de siste årene :)
27
Brann / Lundekvam til Brann?
April 24, 2005, 14:08:21 PM
Southampton ser ut til å være på full fart til 1. divisjon, og Brann bør kjenne sin besøkelsestid. Proffspillerne vender nå hjemover som en eneste stor fugleflokk - hvorfor ikke også Claus Lundekvam? Han er jo gammel Brann-spiller.

Forsvaret til Brann har vært rufsete i flere Ã¥r - vi sÃ¥ det senest mot VIF forrige helg. Med Lundekvam som sjef kan Brann virkelig snakke gull ...  :P
28
Brann / Hansa og fotball i Oslo torsdag?
November 10, 2004, 00:33:00 AM
Noen som vet om en pub i Oslo som viser kampen torsdag og der det også kommer flere Brann-folk?
29
Brann / Flaks?
October 04, 2004, 02:20:03 AM
Jeg så kampen uten lyd (på en møkka Oslo-pub), men det er jo på en måte deilig å slippe Drillo og Scheie.

Men uten lyd er du overlatt til egne vurderinger. Jeg registrerte at Brann var klart best i 2. omgang og hadde totalt sett flest sjanser (Tromsø hadde kun et juksestraffe og en i stolpen), så hvorfor i all verden sier Branns-spillerne i intervjuer at de hadde flaks?? :lol:
30
Brann / �vrebø: - Glad det ikke ble scoring
October 04, 2004, 02:06:25 AM
31
Brann / For å helle litt kaldt vann i blodet ...
September 22, 2004, 22:38:56 PM
Ullevaal er vel og bra, fest og øl og sure østlendinger og alt det der. Brann-Lyn er jo drømmefinalen for Vålerenga-fans, deilig å tenke på.

Men det er faktisk serien som er viktigst, og hvis Ystaas får lov å bomme og kløne mer alene med keeper nå, blir det ingen Royal League og definitivt ikke medaljer.

Brann må heller få i gang Sæternes i en helvetes fart, selv om han misset et par store i dag ga vel 2-1 og 3-1 selvtillit.
32
Brann / For å helle litt kaldt vann i blodet ...
September 22, 2004, 22:28:11 PM
Var det ikke en liten skandale at Ystaas fikk spille i 75 minutter? Hvis Brann hadde tapt, ville alle stilt spørsmål ved Mjeldes bruk av denne noe hjelpeløse spissen.

Og var ikke Sæternes dårlig - han brente flere feite sjanser - helt frem til han plutselig var alene med keeper? Akkurat det er jo ikke mer enn man kan forvente av en mangemillioners-spiss ...
33
Brann / Tallenes tale: Brann skulle ledet suverent
September 20, 2004, 11:53:59 AM
34
Brann / Frode Olsen ferdig i Viking - noe for Brann?
August 30, 2004, 19:21:54 PM
http://pub.tv2.no/nettavisen/sport/tippeliga/article272497.ece

Her har Brann en ypperlig mulighet til Ã¥ skaffe seg en bedre keeper ...  :D
35
Brann / Hvem blir ny Brann-keeper?
August 02, 2004, 22:47:19 PM
Quote from: "Henki"Hmmm, hva med Thomas Myhre da???


Thomas Myhre har sagt klart nei til å spille i Norge (har konkret avvist Odd og VIF), og han virker som en bestemt mann. Sjekk her:

http://pub.tv2.no/nettavisen/sport/tippeliga/article231458.ece

"Det er ikke interessant å spille i Norge"
36
Brann / Hva med Espen Baardsen?
August 02, 2004, 22:30:45 PM
Espen Baardsen la opp i juli i fjor for å ta et års pause:

http://pub.tv2.no/dyn-nettavisen/sport/?archiveSection=5&archiveItem=276814

Kanskje han har fått lysten tilbake nå? Kjenner at det kribler litt? Gutten er jo bare 26.

NÃ¥r VIF klarer Ã¥ overtale Iversen til Ã¥ spille i Norge, kan vel Peddien lure et av landets største keepertalenter til Ã¥ hente frem hanskene igjen? Brann har jo sannelig nok penger Ã¥ vifte med nÃ¥   :)
37
Brann / Hvem blir ny Brann-keeper?
August 02, 2004, 20:48:54 PM
Keeperspøkelset er tilbake.

I fjor hadde Rønningen en målgivende tabbe i nærmest hver kamp. Nå følger Håkon Opdal opp, senest i dag. Tenk om Arason hadde stått på andre siden av banen - 5-0?

Det er vel ikke for sent å skaffe seg en ny keeper?
38
Brann / Ivers mot Brann?
July 28, 2004, 12:52:22 PM
Steffen Iversen er klar for VÃ¥lerenga:

http://pub.tv2.no/nettavisen/sport/tippeliga/article258519.ece

En fallert Englands-proff - som ikke var god nok for Wolves ... Men dødball+Iversen=mer baklengs for Brann?
39
Brann / flere ganger matchvinner?
July 26, 2004, 11:30:13 AM
:oops:  Jeg mÃ¥ bare korrigere meg selv litt. Eneste Kvisvik-mÃ¥l før i gÃ¥r pÃ¥ Røkkeløkka kom i 1998, ogsÃ¥ det pÃ¥ straffe. Men da ble det altsÃ¥ 2-2 - drøyt Ã¥ kalle det matchvinner...

Kan det være at Dagblad-journalisten er sÃ¥ bevisstløs at han forveksler Helstad og Kvisvik, fordi de dro utenlands sammen? Helstad bøttet jo inn mÃ¥l i Molde  :D
40
Brann / Dagbladet driter seg ut igjen
July 26, 2004, 08:05:57 AM